[]

50'' plazma aldım, HD görüntü pek de tatmin etmedi

Teknik dostlarım;

www.lg.com şu televizyonu dün aldım. Kurulumu falan yapıldı, HD kanalları bir açtım biraz moralim bozuldu.

Hani böyle adamı bıyığına kadar görürsün ya LED'lerde falan, ben bildiğin dev ekran normal bir televizyona bakıyorum gibi oldu. Halen de öyle. Şimdi kuran servis de dedi ki:

''bak senin bu teledünya'nın hdmi kablosu çok dandik, onu güzel altın uçlu bir 3d hdmi ile değiştirirsen görüntü fark eder''...

bir başka tanıdık da ''yani o kadar da fark etmez aslında'' dedi. an itibariyle moralim valla bozuk.

bir de hd olmayan kanallarda sanki cd takılması gibi karelenme oluyor. hd kanallarda olmuyor bu.

- acaba yayın kalitem mi düşük?
- gerçekten kaliteli bir 3d hdmi kabloya mı ihtiyacım var?
- plazma alarak hata mı yaptım? - özellikleri fena durmuyor ama tv'nin bakabilirsiniz. acaba ben mi beceremedim?

destekler için şimdiden teşekkürler.

 
Öncelikle altın uçlu kablo öyle aman aman pek bir fark oluşturmaz. Bunun haricinde plazmalar daha çok dvd gibi blueray gibi bir kaynaktan film izlmek için iyilerdir. Ayrıca plazma tvler ilk alındıklarında belli bir süre belli şartlar altında kullanılmalı diğer özellikleri daha sonra ayarlanmalıdır. Bunun için bazı forum sitelerinden yararlanabilirsiniz.


  • mayday  (13.02.14 10:01:29) 
bariz yayında bir hata var çünkü o karelenme falan normal değil.

kablo da etkiler, belki 32" de etkilemez anlayamazsın ama 50" amk :))
altın uçlu kesin al kaliteli bir şey (3d hdmi ney lan?! 3d için gerekliyse bilemem tabii)
  • awareim  (13.02.14 10:01:36) 
bbc hd'ye bak. dediğin kadar "olağan" ise; TV kaynaklı olabilir. yok o kanal iyi ama Türk HD'leri kötüyse; yayın kötü.

(teledünyadan digiturk'e geçtim. HD'ler daha iyi gözükmeye başladı)
  • 507  (13.02.14 10:17:30) 
-yayın kaliten düşük. teledünya gerçekten hd yayın yapıyor diye düşünmüyorsun umarım. bahsettikleri hd yayın 1080i sadece. gerçek hd yayın (1080p) görmek istiyorsan kalite kayıpsız riplenmiş mkv ya da direk bluray film izlediğinde gördüklerindir.
-kablo kaliteli olursa daha iyi tabii ama ille de altın uçlu olmasına da gerek yok. kaliteli bir kablo olsun yeter.
-plazma alarak hata yaptın. yavaş yavaş terkedilen bir teknoloji ve ciddi bir elektrik tüketicisi. ha görütü kalitesi açısından lcd ile arasında kalite farkı yok.
  • tururo  (13.02.14 10:21:51 ~ 10:23:04) 
ratgelebiri hiç canını sıkma benzer bi olay aileme aldığım phillips full hd tv de yaşandı. dediğin gibi cd takılması gibi olay varmış bende uydudan olduğunu düşünüp digitürkün servisini çağırdım kibrit kutusu kadar metal bir kutu bağladı güçlendirici gibi bişey (25tl) görüntü kalitesi %40 tan 70 e çıktı birde kablom kalitesizmiş (çanaktan gelen) onu cat6 kablosuyla değiştirdik ve görüntü kalitesi inanırmısın %100 e çıktı bu değerleri uydudan bakabiliyorsun.

bu donmalar takılmalar olmuyor ve bana göre görüntü kalitesi arttı. bu dediklerimi yaparsan (bana 75 tlye mal oldu) belki bir düzelme olur.
  • new orleans muhaciri  (13.02.14 10:23:41) 
hdmi dijital bi bağlantı olduğu için altın uçlu, platin uçlu kablo vs. vs. hiç bir fark yaratmaz sadece pazarlama hilesi.


  • orpheus  (13.02.14 11:28:55) 
SD yayındaki karelenme olarak söylediğin olay scaling artifact. Her televizyonda olan bir şey. Ekran ne kadar büyük olursa o kadar kötü görünür. Yapacak bir şey yok.

HD yayınlarda bir sıkıntı varsa o Teledünya'nın yayın kalitesiyle ilgili olabilir. Bir ara Tivibu kullanmıştım. HD yayının kalitesi çok kötüydü Digitürk'e göre çok kötüydü.

orpheus'a katılıyorum. Altın uçlu HDMI'in hiç bir esprisi yok.
  • zombi  (13.02.14 12:48:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.