[]

koltuk ve kanepeler, yer cüceleri için mi yapılıyor?

çok merak ediyorum bu konuyu cidden. kanepe ve koltukları bu kadar yere yakın apmalarının nedeni nedir sizce? çoğunluğu böyle, bu tüketicilerin tercihi mi? bu yere yakın oturma grupları vs. rahat mı sizce? hiç ergonomik değiller ayrıca. siz de rahatsız mısınız? ne düşünüyorsunuz bu konuda? hamile olanlar, kilolu insanlar, yaşlılar, iki büklüm veya yayılarak oturmak istemeyenler ne yapsın?

konumuz istisnai olanlar değil, çoğunluk. bunları yüksek yapmanın ekstra maliyeti olduğunu düşünmüyorum. varsa da maliyete eklerler. bu konudaki düşünceleriniz?


 
Moda diye yapıyorlardır. Eskiden de bunların yüksekleri vardı, oturunca ayağı yere değdirmeyen cinsten. Bence de rahat değiller, ergonomik kesinlikle değiller ama oturma için değiller sanki. Daha çok uzun oturmak için. Çünkü koltuk kısımları çok geniş ve benim kıçım o kadar arkaya uzanmıyor oturunca, arkada iki kıçlık daha yer kalıyor. Muhtemelen o kısım da arkaya doğru yatarak yaslanmak için.

Biz geçen sene Yataş'tan ortalama boyda bir şey bulmuştuk, çok sayıda taksit ile aldık. Yine arka kısmı biraz boş ama rahat oturabiliyoruz, mutluyuz.
  • aychovsky  (12.02.14 20:14:47 ~ 20:58:19) 
yeni evli bir çiftin evine gitmiştik. yepyeni eşyalar. özenerek almışlar. salondaki kanepe ve koltuklarda rahat edemedik bir türlü, mutfakta oturduk. sandalyeler daha rahattı. salonda koltuklar oturdu, biz mutfakta oturduk.


  • oinone pe  (12.02.14 20:22:44) 
ideal oturma yüksekliği 38-45cm arası. bu kullanım yerine ve kişiye göre değişkenlik gösteriyor. sandalyeler çoğunlukla 45cm civarında gezerken koltuklar 40cm civarlarındadır. oturup kalkmayı en kolay hale getiren yükseklik oturulduğunda dizlerin 90 derece kırıldığı yükseklik. açıkçası benim bir koltuktan beklentim az buçuk gömülebilmek. salon ne kadar da ev ahalisi tarafında kullanılıcaksa da az biraz resmi misafir ihtimalinden dolayı az gömülme kıvamı iyidir. sopa utmuş gibi oturulan nerdeyse sandalye yüksekliğindeki sert koltuklardan hiç haz etmem mesela. sadece kendi kullanıcağım bir mekanda bol gomulebilen bir koltuk tercih ederim.

bu arada alçak koltuklarda rahatsız olmanın tek sebebi oturma yüksekliği değil. oturma yüksekliğine gore ayarlanmamış kolluk, oturm derinliğinin doğru ayarlanmaması vs. eğer bir insan çok uzun veya çok kısa değilse 38-45cm yükseklikte doğru orantılara sahip bir koltukta rahat edebilir. (bazılarında daha fazla rahat eder kişisel tercihine göre lakin kalkıp-herhangi fiziksel bir ağrı rahatsızlık yoksa- sandalye daha rahat demez yüksek ihtimal)

ozet geçicek olursam kilit nokta sadece yükseklik değil yükseklik ile birlikte orantılı ölçüler.
  • nwnd  (12.02.14 20:45:13 ~ 20:46:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.