[]

kadınlar, neden seviyeyi çok yüksek tutuyorsunuz? ya da tutuyor musunuz?

bugün tv de bi haber izliyodum. kadınların %60 ı ilişkilerinden memnun değilmiş.

sevgililer günü için bi anket yapılmış. kadınlar erkeklere nazaran daha yüksek maliyetli hediyeler beklediklerini(erkekler: gömlek, kravat vs kadınlar: tek taş yüzük) söylemişler.

gerçekten beklentileriniz bu kadar yüksek mi yoksa beklentiyi üstte tutalım da artık ne kadar iyisi gelirse durumu mu hakim?

bugün bi ortamda adamın biri sevgilisine çikolata getirmiş. kız(karışmasın diye bu kızın adını ayça koyuyorum) da o çikolataları çok sevdiğini söyleyip sevgilisine teşekkür etti. getirdi bana da ikram etti. ordan başka bi kız(bu da merve olsun) çıkıp 'hediye bu değil ama dimi' dedi. ayça da biraz duraksadı sonra toparlamaya çalışıp bişey dedi.

şimdi orada kadın falan dinlemeyip merve'nin suratına sağlam bi geçiresim geldi. ama yapmadım haliyle. bu ne lan

 
kadın kendini mal yerine koyduğu an pahalı hediye beklemeye başlıyor sanki.

"değerli mal" olabilmek için.

yani beklentiden çok kendini kendi gözünde koyduğu yer ile alakalı bence.
  • nwnd  (12.02.14 20:11:37) 
çünkü onlar kralının kraliçeleri değil babalarının prensesleri. ama biz krallar evlenince onlara hâdlerini bildiriyoruz, merak yok.


  • pain of liberation  (12.02.14 20:12:50 ~ 20:14:23) 
işte bunlar hep diziler, sabah programları, sadece tek boyutlu düşünen kız arkadaş grubu, bencillik vee facebook başka da bir şey değil ekleme: aşk romanları


  • elyafiyaffellaffelebelyafelyaf  (12.02.14 20:28:30 ~ 20:29:13) 
çünkü bunları talep edecek güçleri var. kadın aşırı talep gören cins bu ülkede. ortalam her kızın en az 10 tane hoslananı oluyor. onlarda aralarında ki en iyiyi seçiyor standartlarını belirleyerek. bence böyle.


  • fransızkalanadam  (12.02.14 21:00:42) 
Ayça olarak geldim. Merve'nin saçını başını yolmaya geldim.:))

Pahalı hediyeler eğer plansızca olup "Ya aklıma geldi de aldım, şuna da ihtiyacın vardı" diye alınmamışsa bence sevgili olsun, eş olsun fark etmez; kafamda dünyanın en eski mesleğini çağrıştırıyor.
  • aychovsky  (12.02.14 21:46:59) 
ben benimki yorganla üzerimi örtünce seviniyorum "hehe bana yorganı verdi" diye. yüksek beklenti ne gezer bende.


  • letheavendangered  (13.02.14 01:15:27) 
@letheavendangered; haddi bildirilmiş bir babasının eski prensesi, kocasının yeni kraliçesi. demiştim.


  • pain of liberation  (13.02.14 01:19:29) 
en son sevgililer günü hediyesi verdiklerinde 18 yaşındaydım, hediyeyi aldım bi daha böyle şeyler yapma lütfen dedim. hediye karşısında Eowyn tarafından öldürülen Nazgul gibi eciş bücüş olurum. sevmem. başka kıstaslarım var. çay demlesin mesela.

nerdish bilmeyenler için bahsettiğim sahne: 2:15- 2:22
www.youtube.com
  • blossom  (13.02.14 01:57:47 ~ 02:01:37) 
beklentiyi kızlar değil ortam belirliyor. sen almazsan başka bir erkek çıkıp daha fazlasını sunuyor.
rakipler güçlü, ondan.

  • jimjim  (13.02.14 22:24:03) 
kendini eşyalarla kurduğu ilişkiyle var etmeye çalışan insanlarda oluyor bu.( para, giysi, takı.. hepsi eşya) kadın da erkek de olabilir elbet. oysa eylemlerimizin içeriği ile var edebilmeliydik kendimizi.

Emma Goldman'ın bu alıntısını eklemesem içimde kalırdı;
"Kadının gelişimi, bağımsızlığı özgürlüğü kendisinden gelmelidir. İlk olarak kendisini bir obje değil, bir kişilik olarak ortaya koymalıdır. İkincisi, hayatını basit, fakat zengin ve derin kılarak; kendi bedeni üzerinde başkalarının iddia ettiği tüm haklara karşı koymalı, istemediği sürece çocuk yapmamalı, tanrının, devletin, kocasının, ailesinin bir kulu olmaya karşı çıkmalıdır. Bu da hayatın tüm karmaşıklığını ve özünü anlamaya çalışarak, yani kendini toplumun fikirlerinden ve yargılarından özgürleştirerek olur."
  • baobap  (13.02.14 22:41:37) 
kadınlara sormuşsun ama, bu durumun az çok farkında her erkek gibi fikrimi paylaşayım; seviyeyi yüksek tutma sebepleri ne seni kıyaslamaları, ne de maddi değeri. kendi adıma ben hatun olsam, 1500 liralık pırlanta isterim ki, satıp playstation 4 alayım. hatunlarda ise tam tersi, tek taş yüzüğün maddi değeri, hatta o taşın taş olarak değeri (rengi, lekesizliği vs) değil, genellikle sadece büyüklüğü üzerinde duruyorlar. sırf bu sebeple berbat bir taşın kocamanı, küçük ve iyi renkli/lekesiz olanından makbul mesela. çünkü merve'nin kinden büyük, erkeklerin penis takıntısı gibi düşün, tek farkı bunun kattığı ekstra bir işlevin beklentisi bile yok, varlığının tek sebebi de diğer kadınlarla kıyas, sevdikleri sevmedikleri her kadından üstün olmuş oluyorlar o yüzükle, ayçadan beklenen iç ses de "ben çikolataya gidecek hatun muyum, bak şu sevimsiz mervenin bile parmağında yüzüğü var", çoğu hatun da bunun kendilerini düşürdüğü çirkin pozisyonu farketmeksizin bu numaraya düşüyor işte, olay bu.

işe sosyal statü açısından bakarsan da durum şaşırtıcı değil; bir erkeğin diğer erkeğe, tüm şartlar eşit, oda sıcaklığındayken ilk üstünlüğü araba modeli, cep telefonu, giyimi cüzdanı falandır, çevre esnafın, sokaktan geçenin tavrını bu değişkenler belirliyor, toplumun erkekten beklentisi çalışıp kazanması, bu toplumsal beklenti olmasa sokakta iPhone göremeyebilirdin. kadından beklenti ise kendisine kazanıp bakması değil, bir erkeğin onun için çalışıp kazanması. hal böyle olunca, kadının erkeği ona ne kadar kıymetli bir şey hediye ettiyse, o kadının piyasa değeri (evet mal gibi konuşuyorum, zira bu yaklaşıma sahip olan kadın aslında mal) o derece yükseliyor.

kendimce eyyorladım. önemli uyarı: yukarıdakı iç ses simulasyondur, zira hangi ölümlü gerçek bir kadın iç sesini taklit edebilir?
  • aranelsurion  (14.02.14 06:01:04 ~ 06:06:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.