[]

foto. mak. anlayanlar yardım rica ediyorum

elimde canon 40d var. ve artık beni tatmin etmiyor emektar. makinayı yenileme kararı almıştım ve hedefim eos 5d mark II .

sonra 2. el fiyatlarını araştırıyorum(3000 tl civarları..) derken hayyam'a gittim. oradaki adam bana yeni nesil full frame 6d yi gösterdi 3900'e body'sini veririm dedi. (sıfır)

ama dedi ki, madem prof diilsin hobi amaçlı yapcaksın neden 6d alıyorsun ki sana harika bi makina olan canon 70d yi vereyim dedi kit lensi ile beraber 3.5 civarı bişeye. ben de onu alacağıma, 40 d mi bırakır lens geliştirirm dedim çok mantıklı cevap veremedi açıkçası..

şimdi aklım full frame'de ne yapmalıyım ? adam haklı mıdır ?

tşk

 
40d sizi ne yönden tatmin etmiyor?

40d'den 70d'ye geçmenin pek bi mantığı yok. 70d, çözünürlük dışında aşağı yukarı aynı fotoğraf kalitesine sahip ve gövde plastik.
  • tomofilli hasan  (12.02.14 15:02:26) 
bence asıl soru full frame ile ne yapacağınız. Bu işle profesyonel olarak uğraşıyorsanız kesinlikle full frame alın. Ancak hobi amaçlıysa ve kısıtlı bütçeniz varsa lens geliştirmek iyi bir seçenek bence. Crop faktörü rahatsız edici evet ama amatörü eğlendirir:)


  • ned flanders  (12.02.14 15:07:11) 
crop faktoru sizi neden rahatsiz ediyo anlamiyorum ben acikcasi. 12mm lensiniz var harika genis aci doga fotograflari mi cekemiyosunuz ? gercekten oyleyse tamam ama diger durumlarda carpanli bi makineye sahip olmanin dezavantaji yok ki. tele resim cekmek istiyosaniz isinize yarar hatta.

ek olarak buyuk cozunurlukte baski almiyosaniz yine yuksek cozunurluk kamera secimi icin onemli bi faktor olmamali.
  • rurouni  (12.02.14 15:33:04 ~ 15:33:56) 
@rurouni crop faktör gayet rahatsız edebiliyor. Aldığın geniş açı lens full frame makine'nin tele'sine denk geliyor (abartıyorum) Gerçek geniş açıyı almak için balık gözüne gitmen gerekiyor ki dünya para, aksi durumda geniş açı lens geniş açı olmuyor.


  • ned flanders  (12.02.14 15:36:22) 
adam sana zamanla tüm seriyi aldırarak ilerletecek :) full frame geçmeyeceksen lens değiştir daha iyi.


  • cha  (12.02.14 15:38:56) 
valla benim makinaya (40d) 10-20 geniş açı takmıştım tabiri caizse, hiç bir sonuç elde edemedim.


  • dogumgunundecevrimdisiolanadam  (12.02.14 15:56:04) 
neden full frame? onu açıklamamışsın?
yoksa lenslerini geliştir diyeceğim. Body'i de değiştirme

  • tanrı  (12.02.14 16:37:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.