[]

Almanya'ya tasinmak

Buyuk ihtimalle yaza yapacagim bu eylemi. Erkek arkadasim doktoraya kabul oldu ve uzun mesafe iliskisine son verme zamani da geldi. Ne kadar heyecanli ve mutlu da olsam endiselerim var. burada isim gucum var, annemle yasiyorum rahatim yerinde yani. Oraya gidince bos beles bir insan olmak istemiyorum. Universite meselesini arastiriyorum, fransizca - almanca tercumanlik okuyayim diyorum ama o dilleri bilmek gerekiyor haliyle ve yaza kadar ikisini halletmem zor. Hayalim bu aslinda... Diger yandan Almancami halledersem buradaki isimi orada da yapma imkanim var, aylik 1300 - 1400 euro kazanaxagim anca ama. Ve cok uzun sureli yapilacak bir is degil. Kisacasi korkum, burada iyi bir kariyer sahibi olabilecekken orada bi ozelligimin olmamasi ve dogru duzgun bir is guc sahibi olamamak. herkes iyi egitimli birkac dil biliyor zaten oralarda... Boyle kalkip gidenler olduysa neler yapiyorsunuz? Nasil yaptiniz? Ya da onerileriniz nedir? Yas 24, calisma - oturma izni sorunum yok, biraz birikimim de var orada kendi basimin caresine bakabilirim yaklasik 1 sene kadar calismasam da bu arada. Bunlari dusunmekten sevinemiyorum...




 
keşke yerinde olsam. (bkz birkaç duyuru aşağısı)

gideceğin şehir ve çevresindeki üniversiteleri iyice araştır, illa ki kendine uyan bir bölüm bulursun ve okuyabilirsin. burada ne iş yapıyorsun? almancayı çok iyi seviyede bilmeye geek yok, bazı işler için A1 bile yetiyor çünkü.

ben olsam hiç korkmadan düşünmeden giderim, orada ilk etapta boş beleş olsam da zaman içinde yapcak bir şey çok rahat bulunur. hele ki çalışma-oturma izni sıkıntısı da yoksa hiç durmazdım.
  • benneydim  (12.02.14 13:44:59) 
Cifte varandasligim var?


  • pln  (12.02.14 14:05:55) 
Vatandaslik. Varandaslik ne diye sormayasin :)


  • pln  (12.02.14 14:06:43) 
Yahu Almanya o kadar parlak bir ülke değil çalışmak için. Polonyalısı var , bulgarı var var Allah var. Herkes kapağı oraya attı ab üyeliği olunca. Burada kariyeri çok daha rahat yaparsın.


  • Absinthe75c  (12.02.14 15:29:31) 
Evet sorun burada kariyeri cok daha rahat yapicak olmam zaten :) erkek arkadasimla olmak icin oraya tasiniyorum, is icin degil.


  • pln  (12.02.14 16:31:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.