[]

can aksoy un kamuda infial yaratan fiile sebepten suçlanması

Kaç gündür bu olay yüzünden herkes gibi kahroluyorum. can aksoy un "kamuda infial yaratan fiile sebep" ve "kamu düzenine aleni mukavemet" ten tekrar gözaltına alındığına dair haberler okudum. şimdi benim hukuk bilgim çok geniş değil tabi. bu kapsamda bilen arkadaşlara bi kaç sorum olacak

1.can aksoy un "kamuda infial yaratan fiile sebep" ve "kamu düzenine aleni mukavemet" ten tekrar gözaltına alınması ve bu kapsamda yargılanması mümkün mü?
2. eğer mümkünse ne kadar ceza alır?
3. bu dava emsal teşkil edip ufuk günaydın zerin süküt ve aynı olayları gerçekleştiren diğer şahıslar bu kapsamda yargılanıp ceza alabilir mi?

ve bunların olması için kimler neler yapabilir?

cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.

 
ne olur ne çıkar ve hatta doğru mudur bilmiyorum haber de, yeterli birşey değil bu ilerisi için, hayvana işkence yahut tecavüz edenler "kamu düzenine aleni mukavemet" diye birşeyden mi yargılama yapılacak, öyle saçma şey mi olur? yasa konulmadıkça bu olay özelinde bir şekilde ceza verilmesi haricinde hiçbir kazanımı yok. haber gerçekse eğer ki, oradaki savcı yahut başsavcı içine sindirememiş durumu, koşulları zorlamış. bunlar bir yana, "kamu düzenine aleni mukavemet" saçma bir suçlama nesnel olarak her ne kadar bu olay özelinde, değil bu suçlama, daha saçma birşey de bu tipe ceza getirirse sevinecek olmamıza karşın.

bunun dışında, hayvanlara bundan önce tecavüz edildi, hayvanlara işkence edildi, gereksiz yere hayvan öldürüldü ki bu herkesin gözü önünde de yapıldı, en son polisin teki tabancasını çekip vurmuştu sokak köpeğini örneğin - birşey de olmadı. bu sefer birşey olacağına dair bir umut da barındırmayın o yüzden çok da her ne kadar bu sefer ciddi bir tepki olsa da.
  • kulkke  (12.02.14 00:38:18 ~ 01:22:48) 
sayın kulkke sizinle aynı fikirdeyim ama 300 lira para ödeyip kaldığı yerden devam etmesinden iyidir diye düşünüp sevindim. evet ben de şartların zorlandığını ve çok mantıklı olmadığını, ve asıl problemin hayvanlara yapılan kötü muamelenin suç sayılmaması olduğunu düşünüyorum. ama insan umutlanıyor işte.herkes gibi, ben de yapılanların bir cezası olmamasını sindiremiyorum.


  • yildirimeda  (12.02.14 00:52:03 ~ 00:52:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.