[]

Router işimi görür mü? (Uydunet NetMaster modem - kablosuz sorunu)

Selamlar,

Uydunet Docsis 3.0 modemim var. Modeme ethernet kablosuyla erişirsem bağlantıda sorun yok. Ama kablosuz kullanımda sürekli kopmalar, veri kayıpları, yavaşlık ve durgunluk gibi şeyler yaşıyorum.

Şimdi ben bunu nasıl çözeceğim? Router mi almalıyım? Access Point falan var, ya da bilgisayara USB'den bağlanan ufak aparatlar, onlar ne işe yarıyor mesela?

 
Adım adım hata ayıklama için mümkünse bi arkadaşınızın laptopu ile de deneyin. Eğer o sorunsuz bağlanıyorsa wi-fi alıcınız kalitesiz olabilir. O zaman USB wi-fi adapter bakarsınız.

Eğer başka bir laptop da sorun yaşarsa: bu modemin gelişmiş ayarlarını bilmiyorum ama öncelikle çalışma modu (Ghz) ve yayın kanalı (11,9,7,5,3,1) gibi parametrelerle oynayın biraz. Düzelmezse ortamdaki manyetik alan yaratabilecek eşyalardan uzak konumlandırın.

Ayrıca uyumsuz/orjinal olmayan adaptörlerin ısındıkça oluşturacakları akım dalgalanmaları da yayın kalitesini etkiler.

Binadaki torpaklama sistemine kadar gider bu sorun. Asansör gibi elektrik motoru olan cihazlar "kalkış akımı" çekerken (bina tesisatınız dandikse) evi elektrikğinizde de dalgalanma yaratabilir.
  • tzum_tzum  (11.02.14 21:50:47) 
Sahi binaya yeni asansör yapıldı. Ya onunla ilgiliyse? Çünkü az önce ethernet kablosu takılıyken de aynı sorun yaşandı. Belki de benle alakası olmayan bir sorun. Çünkü modemim bundan 2 haftasına kadar gayet düzgün çalışıyordu.

Bağlantı gittiğinde sadece laptop değil, telefondaki wireless da kesiliyor. Neyse yarın bi telefon edeyim gelip baksınlar madem. Teşekkürler.
  • garpzede  (11.02.14 21:59:20) 
baboli bende aynı sorunu yaşıyorum ve uydunetle konuştuğumda bu aralar bölgenizde genel bir sorun var, en kısa zamanda çözeceğiz diyorlar.

2-3 haftadır var bu sorun. süperonline'a geçeceğim bende

edit: ha bu arada dün bende çekmediği için router aldım ama uyumsuzluk gösterdi bir sürü bela çıktı başıma geri verdim.
  • GibsonRules  (11.02.14 22:01:51 ~ 22:03:51) 
UyduNet kullanan bir arkadaşım da bu sıralar sürekli genel problem yaşadığını belirtmişti geçenlerde.

Sorun asansörde çıkarsa, ev tipi bir UPS ile akım ve gerilimi regüle edebilirsiniz.
  • tzum_tzum  (11.02.14 22:03:53) 
Hemen belirteyim ben de bu sorunu 2-3 haftadır alıyorum. Öncesinde hiçbir sıkıntı yoktu. Birdenbire hortladı. Demek ki cidden sorun var. Bekleyelim, hayırlısı.


  • garpzede  (12.02.14 00:11:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.