[]

yurtdışına gidip iş aramak mı yoksa burdan başvurmak mı?

yurtdışında çalışmak isteyen biri nasıl iş aramalı?

yurtdışına bir şekilde gidip (dil kursu, yüksek lisans vb.) ordayken mi bakmak yoksa buradan iş ilanlarına mı başvurmak?

bazı ülkeler oturum ve çalışma izni olmayanları kabul etmiyormuş sanırım.

nedir düşünceleriniz?

 
yurt dışındayken aramak her zaman daha avantajlıdır. dil kursundan ziyade yüksek lisans şansınız varsa kovalayın derim.


  • kuja  (11.02.14 20:37:50) 
kuja +1

ayrıca yüksek lisanstan sonra iş araman için bir yıl gibi bir izin de verebiliyor bazı devletler
  • zeytinyaglicinseddi  (11.02.14 20:43:23) 
kesinlikle oradayken


  • patricia kitten  (11.02.14 20:45:06) 
"bazı ülkeler oturum ve çalışma izni olmayanları kabul etmiyormuş sanırım." bunu anlamadim oturum izni calisma izni demek zaten o ulkede yasamanizi calismaniza izin veren belge-kart. hic bir ulkede calisma izni olmadan calisamazsiniz. calisirsiniz belki de donercide falan. kacak yani.. onu gecin.

bi kere dil okulu bittikten sonra calisma izni veren ulke yoktur heralde.
onun disinda oradayken de buradayken de is bulsaniz bile o sirket oranin vatandasi kimse bulamadik orada yasayan suresiz oturumu olan insan da bulamadik biz bunu istiyoruz diye devlete basvurmasi gerekiyor. prosedur bir cok ulkede hem pahali hem uzun sirketler yanasmayabiliyor bu ise cok kalifiye biri degilseniz.

yuksek lisans en iyisi her zaman.. yukseklisans bittikten sonra ulkesine gore degismekle beraber 6 ay 1 sene 2 sene 3 sene calisma izni verilir, is bulunca da uzatilabilir izin. sonraki asama suresiz oturum sonra da vatandasliga dogru gider
yuksek lisans olmazsa burada uluslararasi bir sirkete girip transfer olunabilir belki ya da expat olarak gidilebilir vs.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (11.02.14 20:51:19) 
buradan çok zor. internetten bulunsa bile çalışma izni olmadan sizi pek dikkate almayacaklardır. bazı değil bütün ülkelerde böyle. ya işinizde uzman olacaksınız, aranan birisi olacaksınız ya da ancak buradan sizi bir kurum gönderiyorsa, burada çok uluslu bir şirkette çalışıp yurt dışı birimine gidecekseniz, bir de tabi tanıdık varsa sonra sizin için izin çıkarıp uğraşırlar.


  • patiska  (11.02.14 21:12:35) 
Yurtdisi diye genelleyerek aslinda pek cok insanin dustugu hatayi yapiyorsun. Once hangi ulkeye gitmek istedigine karar vermelisin cunku calisma izni-yasalar vs hepsinde bambaska olacak.


  • fortisvita  (11.02.14 21:31:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.