[]

İkinci kedi?

Merhabalar evde dünyalar tatlısı sakin mi sakin 3 yaşlarında kısırlaştırılmış bir erkek kedimiz var. Biz bütün gün çalıştığımızdan çok yalnız kalıyor acaba ikinci bir kedi mi alsak diye düşünüyoruz. Ama aklımızda çok soru var?
-ikinci kedi çok mu maliyetli olur bizim için?
-yavru mu yetişkin mi almak lazım? Bir de dişi mi erkek mi?
-Bizimkisi oldukça sakin bir kedi ama gelen kediyle anlaşabilir mi? geleni döver mi gelen bunu döver mi?

Düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

 
iki kedi bir kediden her şekilde iyi. aldıktan sonra keşke daha önce alsaydık diyeceksiniz eminim.

maliyeti fazla olmaz.

yavru almak lazım ki büyük kedi alışsın. benim veterinerim değişik cinslerden kedilerin daha iyi anlaştıklarını söylemişti ama pek de farketmiyor, kedilerin karakterlerine göre değişiyor.

aslında yavru kediye kediler genelde iyi yaklaşıyor ama ilk zamanlar gözlem altında tutacaksınız. yavru kedi ilk 1 sene çok hareketli oluyor büyüğü çok rahatsız ediyor ama ondan sonra durumu eşitliyorlar. arkadaş oluyorlar. evde hareket oluyor.

geleni döver sanırım, kendi ortamını korumak için ama o da pek tınmadan yeniden yanına gidiyor. yavrular böyle. sonra alışıyorlar.
  • mea maxima culpa  (11.02.14 13:44:24) 
bu yaşına gelmiş kediye bence ikinci kedi bir anlam ifade etmeyecektir. yaşanmış örneklerden biri ben olduğum için biraz anlatayım;
-şimdiki kedimi yavruyken aldık, çok bunalttığı için ona 2. bir arkadaş aldık eve. çok iyi anlaştılar, kanka oldular. onların oyunlarını izlemek bile ayrı bir keyifti. (ikisi de kısırlaştırılmış kedilerdi)
-maalesef kedilerimizden bir tanesi 3 yaşındayken öldü.
-diğeri yalnız kalmasın diye farklı bir kedi aldık, bu sefer dişi ve yavru aldık.
-1 hafta 10 gün alışma süreleleri sürdü, sonrasında anlaşmaya başladılar,
-ancak şu anda evde iki ayrı cumhuriyetleri var, birbirlerine sokuldukları oynadıkları zamanlar çok nadir. resmen aralarında kuşak farkı var, öyle davranıyorlar.yani biri olmasa da diğeri ne mutsuz ne de mutlu olacak gibi.
-sonuç olarak ikinci bir kedi istiyorsanız alabilirsiniz, ama yalnız kalmasın diye ikinci kedi almanız gereksiz bir aktivite olur. zaten bu yaşına kadar gelmiş kedi, çok umursadığını sanmıyorum yalnızlığını.

selamlar.
  • gochebe  (11.02.14 13:50:18) 
bizimmkiler öyle kanka filan değil, ancak evde tek başına kös kös oturacağına kendi cinsinden bir arkadaşı olması, ara ara itişip kakışmaları, birbirlerini kovalamaları, evde yalnız kalınca birbirlerine arkadaş olmaları iyi bence.

evde tek kedi olunca kedi kediliğini unutuyor ve kendini iyice insandan sayıyor.
  • mea maxima culpa  (11.02.14 14:02:59 ~ 14:03:20) 
@mea ben de onu diyorum, bendeki kedilerin ikisi de kendilerini insandan sayıyor ve diğerini pek de umursamıyor. arada 3 yaş olunca, "nereden geldi bu baş belası" şeklinde bir bakışla bakıyor büyük olan.


  • gochebe  (11.02.14 14:21:15) 
büyük olan küçüğü pataklayarak büyüttü. aslında küçük de durmadan rahatsız ediyordu, yani boşuna değildi o dayaklar.

şimdi de alışkanlık ortada bişi yokken bazen yanyana oturuyorlar büyük paaat diye indiriyor patiyi :P eheheh öbürü de bişi demiyor garibim, sonra da gelip onu dürtüyor filan. komikler yani.
  • mea maxima culpa  (11.02.14 14:29:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.