[]

Kafese kapatilmis hint bulbulleri

Gerizekali ev arkadasim iki tane hint bulbulu almis eve. Kucucuk bir kafeste bi oraya bir buraya zipliyor zavallilar. Kafes kuslarini ne zaman gorsem icim acir bakamam bile. Bir de ayni evde olmaya dayanamiyorum. Bir canlinin ozgurlugunu almaya ortak olmaya. Bir de surekli otuyorlar vikvikvik unutamuyorum da varliklarini. Acaba diyorum caktirmadan kacirip salsam disari hayat sartlarina ayak uydurabilirler mi yoksa olurler mi? Bu konu hakkinda bilgili arkadaslara soruyorum kafesin sinirlarini anlayabiliyorlar, mutsuz oluyorlar midir orada?




 
mutsuz oluyorlardır bence ama eve alışsa kafeste olmasa biraz daha özgürolurlar.

sonuçta göç etmedikleri takdirde pek de mesafe kat etmezler kilometrelerce.
  • neferkitty  (11.02.14 11:54:37) 
Evin icine de salmiyor ama bir yere girer kucucuk zaten bulamayiz diye


  • Mamutabi  (11.02.14 12:03:00) 
sanane mk adamın kuşu. senin gibi arkadaşlar bana bi denk gelmiyor ki.


  • tescillimarka  (11.02.14 12:10:15) 
Bunu anlatsanız anlamıyo mu? "Seni kafese koysalar ne hissedersin" falan deseniz?


  • :)  (11.02.14 12:18:39) 
Yasadigim yerdeki kafese kapatilmis savunmasiz bir hayvan, ya da herhangi bir yerdeki ozgurlugu alinmus bir hayvan ulasabildigim surece benim sorumlulugum elbet.

@:) yok hic bir sekilde anlamiyor onlar bizim beslemiz icin var beyni yok zaten onun kafasinda
  • Mamutabi  (11.02.14 12:24:53) 
dışardaki hayata uyum sağlayamaz bence. doğduğundan beri kafeste, ne bilsin beslenmeyi korunmayı, ölebilir. ben olsam riske girmezdim.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (11.02.14 12:38:31) 
Hayır hint bülbülü Türkiye ikliminde asla yaşayamaz. Kaldı ki, kafes kuşları uzun süreler boyunca kafese hapsedildikleri için uçma yeteneklerini de kaybediyorlar. Dışarıda soğuktan donmadan önce mutlaka bir kediye yem olurlar.


  • marcelle  (11.02.14 12:44:21) 
hayvan doğduğundan beri hazır yemini yemiş, yağmur yağış görmemiş, yem olabileceği bir hayvanla karşılaşmamış vsvs. salarsan ölür.
salmak yerine daha geniş bir kafes ile en azından yaşama alanları genişletilebilir.

  • nax  (11.02.14 13:48:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.