[]

işyerinde iş olmayınca ne yapılır?

Selam ahali,

İşyerinde yapacak iş bulamayınca ne yapıyorsunuz? Başlayalı 1 ayı geçti ama hala tam bir iş tanımım yok. Bilgisayar başında bi stumble bi eksiduyuru gezinip duruyorum.
Kendimi geliştirip Ruby, PHP kurslarını bitirdim 1 ayda.

Ne yapmak lazım? Benden sorumlu insanlara "bana iş verin" bile dedim hala daha ses yok. Boş boş oturup maaş almayı kendime yediremiyorum. Bu insanlar beni çalıştırmayacaklarsa neden işe aldılar ki?

 
İsin nedir yazilimcimisin teknik servis misin insan kaynaklarimisin müdürüne git yardimci olabileceğim bisiy var mi de isi öğrenmek adina ufak ufak yapilan eski isleri dokümanlari arastir


  • basond  (11.02.14 09:06:22 ~ 09:06:46) 
Deneme sürecindesiniz ve eğer birinin iş vermesini beklemeye devam ederseniz, süreciniz olumsuz sonlanacak. İşi yoğun olan birisine yardım teklif edin. Etraftaki dosyalara falan göz gezdirin, inceleyin, bir fikriniz oluşsun. Etrfınızdakilere ayak bağı olmayacak şekilde ve asla bunaltmadan uygun zamanlarında bilmediğiniz bir işi size göstermelerini rica edin. Size iş vermiyorlar çünkü sizin ne kadar içsel motivasyona sahip olduğunuzu görmek istiyorlar. İş verilince yapıp, verilmeyince yan gelip yatan bir tip misiniz yoksa bir şeyleri öğrenmeye, bir şeyler yapmaya çalışan, sorumluluk alabilen birisi misiniz; bunu görmeye çalışıyorlar. 1 aydan fazla oldu diyorsunuz, bence daha fazla zaman kaybetmeyin.


  • istinyede bekle  (11.02.14 09:07:39) 
o süreç geçiyor merak etme. şu anda vasıflarını bilmedikleri için sana iş vermiyorlar ama 3-4 ay sonra "aga çok çaışıyom bu nedir?" diye duyuru açtırırlar insana.


  • himmet dayi  (11.02.14 09:08:47) 
yazmayı unutmuşum arkadaşlar 3,5 senelik tecrübem var. İşi biliyorum ve çok da iş hallediyorum ama erken bitiyor. Sorumlularda boş oturuyor gibi bir görüş oluşmadı ama benim canım sıkılıyor işleri erken bitirdiğim için.

Neyse böyle devam edelim, yanımda çalışanların hepsi de ilerde çok yoğun olacaksın bu zamanları arayacaksın diyorlar zaten.
  • safepassage  (11.02.14 09:17:48) 
@basond genel olarak teknik servis diyelim ama yönetim birimindeyim.


  • safepassage  (11.02.14 09:19:16) 
Şirkette eksik gördüğün iyileştirme yapılabilecek kisimlar varsa onlarla ilgili bir sunum hazirla angarya isleri azaltan isleri hizlandiran çözümler varsa bunlara sunum yap


  • basond  (11.02.14 09:28:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.