[]

Media Markt'tan aldığım ürün kullanılmış çıktı.

Yahu sinirim bozuldu akşam akşam.

Bugün Media Markt'tan satın aldığım bir ürün kullanılmış çıktı. Hatta paketten ürüne ait parçalar (adaptör ve kurulum cd'si) çıkmadı. İnsan gerçekten hayret ediyor. Ürünün üzerinde de parmak izleri, kir falan var.

Yarın değişim için götürdüğümde bana inanmayıp pislik yaparlarsa, değişim yapmazlarsa ne yapmam gerekiyor?

 
değişim hakkın var. çirkeflik yap gerekirse. büyük bir ihtimallede geri verilmiş bir ürün aldın


  • GibsonRules  (10.02.14 21:05:15) 
Değişim hakkım var evet ama esas soru şu: Bana inanmayıp "Sen bu parçaları kendin çıkarmış da olabilirsin, ne malum?" derlerse ne diyeceğim ben yani. İspatlanabilecek bir şey değil ki.


  • garpzede  (10.02.14 21:07:11) 
seri numarası sistemlerinde illa ki kayıtlıdır. iade mi tamir görmüş ürün mü teşhir ürünü mi belli olur? yani seri numarasını sistemlerinde arattır.


  • mad madame  (10.02.14 21:10:27) 
Gideri var mı bilmiyorum ama "o zaman tüketici mahkemesine başvuralım, bilirkişi baksın madem" diyebilirsiniz.


  • whoosie  (10.02.14 21:11:08 ~ 21:11:19) 
Aynı şey deil ama bende ordan hd almıştım eve geldim pc ye bi taktım içinde başkasının resimleri var benimkini hemen değiştirdiler


  • ayhsegul  (10.02.14 22:17:14) 
sana bir promotör yaptıysa satışı eğer stok falan siklemeden teşhir ürününü vermiş olabilir, primini almak için. bu tarz durumlar hassas olduğundan sorun çıkarmadan iade ya da değişim yaparlar genelde. yapmazlarsa prosedürü bilemedim.


  • pain of liberation  (10.02.14 22:18:48) 
git problem çıkarırlarsa cıngar çıkar. şikayet ederim de, sağa sola yazarım de. hallolur.


  • syozkn  (11.02.14 08:41:22) 
böyle durumlarda pislik ve çirkeflik yapmayı öneren tek toplumuz, yıl 2014.


  • pain of liberation  (11.02.14 08:49:28) 
media markt'ın müşteri hizmetleri çok iyi. geçen sene bir elektrik süpürgesi aldım. bir hafta kadar kullandık, çalışmazken bile halıya takıldığı için süpürmek eziyet oldu. mediamarkt'a götürdük iade için, yani bozuk değil, kusurlu değil. biz memnun kalmadığımız için iade ettik, geri alıp paramızı verdiler.

sonra o süpürgeyi teşhir mi yaptılar ne yaptılar bilmiyorum ama.

ha bir de onu iade edip yine aynısından istiyorsanız niye pislik yapsınlar ki. daha doğrusu siz niye böyle bir şey yapasınız ki "sen kirletmişsin" desinler. yani hangi insan evladı sıfır ürünü parmak izi ile kirletip sonra da iade edip aynısından almak istesin ki? "kullanılmış çıktı, iade alın paramı verin" desen "beğenmedi, işini gördü iade ediyor çakal" derler ama aynısından geri isteyince ortada sizin bir art niyetiniz olmadığı çok açık. bunu onlar da biliyor.
  • kibritsuyu  (11.02.14 09:17:57 ~ 09:20:00) 
aynısı teknosada başıma geldi, gidip bana kullanılmış mouse vermişsiniz desem görevli iplemeyecekti biliyorum, şöyle yaptım:

teknosaya gittim, mağaza müdüryle görüşmek istiyorum dedim. mağaza müdürü (mm), ben (b). biraz bekledim mm geldi

mm:buyrun
b: kullanılmış ikinci el ürün arıyorum, satıyor musunuz?
mm: hayır efendim öyle bir hizmetimiz yok
b: peki bana ne diye kullanılmış mouse sattınız
mm: nasıl yani?
b: bak maousen şurasına burasına, parmak izleriniz, tabanına yapışmış küçük iplik parçalarını vs. görüyor musun?
mm: çok özür dileriz efendim, oğlum beyefendi ile ilgilenin iade işlenlerini hemen yapın.
b: teşekkür ederim

en yetkili kişiyi üslubuyla tuzağa çekin, kendi ayakları ile tuzağa girsin, kaçacak yeri kalmasın.

ayrıca media markt müşteri hizmetleri konusunda bana gore türkiyenin en iyisi.
  • yemrem  (11.02.14 09:18:01) 
electroworld'de başıma benzer bir olay gelmişti.

zamanında e-sata bağlantısı olan bir harici disk almıştım.

kablosu takılmıyordu alete. kablo takılacak yer içeri göçmüş resmen. neyse normal usb bağlantısıyla bağladım. daha önce kullanılmış. bir iki klasör falan oluşturulmuş hatta içinde.

hemen aldım electroworld'e götürdüm. orada çalışan kişilerden biri baktı. bu bunun kablosu değil bize başka kablo getirmişsiniz dedi. benim başka e-sata kablom yok karışma ihtimali yok. dedim saçmalamayın benim tek e-sata kablom bu. velhasıl kelam bunlar bana yalancı gibi davrandılar. dedim ürünün içinde de bir ton klasör falan oluşturulmuş. muhtemelen kabloyu da önceki müşteriniz değiştirmiştir. normalde kablosu siyah olmalıymış bendeki kırmızıydı.

olmaz öyle şey dediler. tüketici hakem heyeti işlerine daldım. 2-3 hafta sonra aradılar. şikayetinizi çekin size aynı üründen verelim diye teklifle geldiler bir de. daha da sinirlendim lan dedim zaten aynı ürünü sike sike vereceksiniz. bir de lütufmuş gibi sunuyorlar. gerizekalı yerine koyuyorlar adamı. velhasıl kelam. sonra mağaza müdürü bir kez daha aradı. özür hediyesi olarak bir de su ısıtıcısı verdiler. çektim şikayeti geri.

işin özü: mağazada yeni ürünü vermek zorundalar. vermezlerse tüketici mahkemesi lafını duyunca renkleri değişecek. illa ki verecekler. kaçışları yok.
  • godsparticle  (11.02.14 09:26:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.