[]

tel içki falan..

ya tel taktırdım ben kola içemicem falan da bira da mı içemicem?




 
kola içemiceni kim söledi?


  • all girls dream  (17.05.09 23:35:41) 
doktor söylemiştir kim söyleyecek. kola içmek yasak evet. pipetle falan içebilirsiniz ama.

birayı da pipetle içebilirsiniz bu mantıkla, ama tabii ne kadar içersiniz bilemiyorum. yine de ben tel takarken bira içiyordum. gerçi benim tedavim 2 kat uzadı söyleyeyim onu da.
  • deckard  (17.05.09 23:37:48) 
bira kola vs hep gazlı asidik..yapıştırıcıyı zayıflatır


  • passion rules the game  (18.05.09 00:02:26) 
asitli içecekler kadar -hatta daha fazla- kabuklu kuruyemiş, yeşil erik gibi sert yiyeceklere dikkat et. ben erik yerken 3 braketi kırmıştım farkında olmadan, doktor görünce ağzıma sıçmıştı.


  • zgrydn  (18.05.09 00:23:50) 
evet bir ortodonti sorusunda daha sizlerle beraberiz.
şunu çok açık ve net belirtmek isterim ki, alkollü içecekler olsun, asitliler olsun, meyve suyu ya da lipton ice tea.. bunlardan bir şey olmaz. cola falan bunlar şekerli olduğu için diş çürümelerine ve braketlerin porselense braketlerde renklenmeye neden olabilir. inanır mısın ben jelibon yiyerek tedavimi 2 yıldan 1.5 yıla indirdim :) sigara içersen porselen braketler sararır diyorlar ama ben çok içmediğim için bilemiyorum. doktorun yeme dediği şeyleri bile yedim ben ki içecekten bir zarar gelmez. yani biranın yanında fıstık yiyorum. onun ayarını yaparsın zaten zamanla kendin. zamanla boşvereceksin ama fırçala düzenli, o kadar. ayrıca sen ne kadar dikkat etsen de braketler çıkabilir yerinden. hayırlı olsun.

  • aggromela  (18.05.09 00:25:50) 
işin olayı kola değil asitli yiyecekler. bunun dışında sert, diş etlerini zorlayacak şeylerden de kaçınman gerekiyor.

genel olarak bir şey söyleyeyim, süre veren doktorlara inanmayın. onlar da aslında bilemiyorlar ne kadar süreceğini, sizin gelişiminize bağlı ve herkeste farklı bir süreç.

benim doktorum hiç süre vermemişti, 2,5 yıl kadar taktım. bazı doktorlar klasik herkese 1,5 yıl derler başta, hep fazla sürer. delikanlı gibi "benim de bilmem imkansız ne söylesem yalan olur" diye çıkan ortodontist sayısı çok az. dürüst olan onlar, onlara gidin. diğerlerinde "diğer doktorlardan fazla süre söylersem kötü doktor zannederler" tribi var sanırım.
  • burfak  (18.05.09 01:18:53) 
ben de 2 sene kadar tel taktım. içmediğim şey de yoktu.

dişlerim şuan inci gibi.
  • pozitif dusunce de kazanir  (18.05.09 01:35:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.