[]

özel tişört tasarımımı public'e açayım mı?

selam müdavimler,

biraz garip bir sorum var. eski sevgilimle birlikteyken -gerçi eski olmayabilir, halen bir araya gelme şansımız var, bilmiyorum- ona ve kendime özel pink floyd temalı bir tişört tasarımı yapmıştım, ama piyasadaki tasarımlardan oldukça farklı bir tasarımdı, muhtemelen pink floyd fan forumlarında -yurtiçi veya yurtdışı- paylaşıma açsam milletin dibi falan düşerdi, en azından bu işten anlayan gösterdiğim birkaç arkadaşım bu yorumda bulundu. hatta bu tasarımdan maddi gelir bile sağlayabilirim zannedersem.

şimdi, biz bu tişörtü bastırmadık. halen bende duruyor tasarım olarak, ve kıza da fena sinirliyim. (şurada: www.eksiduyuru.com) bu tasarımı bu paylaşım ortamlarına açayım mı, yoksa bırakayım o dönemin bir hatırası olarak kalsın mı? siz olsanız ne yapardınız? canım pek istemiyor açıkçası, halen onun için saklayasım var (yazar burada desperate aşkının gölgesinde küçülüyor). ama bilemedim işte. ne dersiniz?

 
ver ortamlara. mülkiyetin her türlüsü hırsızlıktır. zaten hediye olarak tasarlamışsın.


  • namus ninjası  (10.02.14 18:12:47) 
@ninja, anlamadım demek istediğini. hediye olarak tasarlamışım, ortamlara vermemde sıkıntı yok mu? mülkiyetin her türlüsü neden hırsızlıktır? wipo boşuna mı çalışıyor, ortada dağ gibi fikri mülkiyet var. :( bu tasarımdan gelir de sağlayabilirim?


  • sagopa kajmer mahlas kafkef  (10.02.14 18:15:07) 
iki farklı açıdan yaklaştım ama işe yaramadı galiba. fikri mülkiyet sermaye karşıtı ideolojilerin en kolay at koşturduğu alan aslında, kastım ondan hareketleydi. mülkiyet hırsızlıktır işte, bir malın sahibi yoksa o malın sahibi herkestir. argümanım bundan ibaret.
başkalarına ilham olması için açık kaynaklı özgür tasarıma çevirirsen ne güzel olmuş derim. para kazanabileceksen de senin tercihin tabii. sonuçta ilham bedava ama tasarıma harcadığın zaman nakte çevrilebilir bir şey. takdiri sana kalmış. hatıra olarak saklama tabii ki.

  • namus ninjası  (10.02.14 18:20:25 ~ 18:21:21) 
öncelikle sinirliyken karar vermeyin.
kötü ayrılmadıysanız neden eski sevgilinizle ilgili şeyleri elden çıkarasınız. insanların kendi anılarına bu kadar hoyrat davranmasını pek anlayamıyorum. sonuçta mutluyken yaptınız, hayatınızın belli bir döneminde o kişiyle beraberdiniz ve o dönemden size böyle süper bir tişört anı kaldı, ne var ki bunda? ayrıca kaç para kazanacaksınız ki, birisi oo süper deyip hemen taklit ediverecek zaten.

  • quasiromantic  (10.02.14 18:40:02) 
tasarımını niye public ortamlarda paylaşacakmışsın? senin tasarımını birisi alsın da üzerinden para kazansın diye mi? mülkiyet haktır, hırsızlık falan değildir. bu içi boş söylemlerin modası 18.yy sonlarında bitti. adamın bir yeteneği var bunu paraya çevirmesi gayet olağan. sakın paylaşma. burada mülkiyet hırsızlıktır diye nutuk atanlar kapar onu ilk.


  • fikir muhendisi fikri  (10.02.14 18:46:08 ~ 18:46:32) 
telif hakları pink floyd'un olacağı için para kazanma işi nasıl olur, Türkiye'de ürün haklarını elinde bulunduran firmayla mı anlaşmak lazım, direkt pink flody'un plak şirketiyle mi anlaşmak lazım bilmiyorum ama tek başına yaparsan telif hakkı davasıyla götündeki donu almaları muhtemel. ama public yapma bence. hiç yoktan sadece kendin giy karizman olsun.


  • r_u_h  (10.02.14 18:57:20) 
fikricim, ayrı dünyaların insanıyız. 18 yy fikirleri derken neyi kastediyorsun? yazılı tarihten önce toprak mülkiyetinin olmadığı bir dünyada yaşıyorduk. 10000 sene önce tabu kaydı yoktu mesela. o dünyayı gelip bok eden şey mülkiyetin kendisi. gelmiş savunuyorsun, argümanın: demode olması. demodeyse demode. napam? marxı mezarından mı kaldıram?


  • namus ninjası  (10.02.14 19:08:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.