[]

yeni taşınılan ev temizliği

yeni evin yerleri komple halıfleks. temizlik şirketi gibi maliyetli işlere girmeden, nasıl hallederiz bu işi? temizlikçi abla çağırsam koca evin yerlerini eliyle mi silecek, silerse ne kadar iyi silecek, kaç para isteyecek falan. temizinden bi yıkama makinası mı alsam? ya da ucuza temizleyecek şirket bilen var mı?

(istanbul/beşiktaş)


 
bence bir yıkama makinası alın. temizlik ihtiyaç oldukça kendiniz kullanabilirsiniz.


  • dessy  (10.02.14 16:26:49) 
kopmle haliysa zaten surekli olarak halilari temizleme derdiyle ugrasacaksiniz. en mantikli cozum hali yikama makinasi almaniz. ya da temizlik sirketi yerine sadece hali yikama isleri yapanlar var. onlarla gorusun. bilmem kac ayda bir temizlik yapilacak diyerek daha uygun fiyatlibir anlasma da yapabilirsiniz.


  • nicki martin  (10.02.14 16:28:40) 
@ykyt

halı değil, halıfleks. atma gibi bir şansım yok o yüzden. ev sahibi zemini parke yapmaya yanaşmıyor, böyle kalacak. seve seve temizlenecek yani.
  • robin crusoe  (10.02.14 16:43:50) 
@divit,

atamıyorum. evin tamamı halıfleks. altında ne var bilmiyorum belki kara beton var... evin zeminini baştan yaptırmıyor ev sahibi, ben de yaptıramam. sorum temizlikle ilgili, en az maliyetle en etkili temizliği nasıl yaparım'ı soruyorum.
  • robin crusoe  (10.02.14 17:51:47) 
eyvah eyvahh. bir de onlar dışarı çıkarıp bol suyla da yıkanamazlar. bence de çare halı yıkama makinası.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (10.02.14 18:06:01) 
Halı yıkama makinesi zaten en makul alternatif de, ben temizleme sonrası için öneride bulunacağım. Cam sil şişesine zefiranı koyun, üstüne su ekleyin. Tüm halıflekslere püskürtün, değmedik yerini bırakmayın ve tamamen kuruyuncaya kadar da evin içine eşya sokmayın. Kuruyana kadar da evi bol bol havalandırın.

Bahar temizliği, yaz temizliği, kış temizliği artık ne sıklıkta yapıyorsanız yani büyük temizliği, o zamanlarda da tekrarlayın bu uygulamayı. Zefiran çok güçlü bir antiseptiktir yalnız(hastane temizliğinde kullanılır). Evinizde evcil hayvan varsa, zemin tamamen kuruyana kadar başka odada kapalı tutun evcil hayvanınızı. Sonra da o odaya uygularsınız.

Edit: Zefiranı eczanelerden alabilirsiniz.
  • istinyede bekle  (10.02.14 18:14:00 ~ 18:15:18) 
Allah kolaylik versin o kullanilmis haliflekslerle. Bence paraya kiyip temizlik sirketi cagirin, diger cozumlerde kendinizi kandirmis olursunuz.


  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (10.02.14 22:46:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.