[]

iş neden hep flörtleşmeye dönüşüyor?

ön uyarı: böyle genel ilişki meselelerinde spekülasyon yapmak hoşunuza gitmiyorsa hiç okumayın isterseniz.

erkek kişiyim ve bu gönül işleriyle alakalı değil tam, daha geniş mesele. gönül işlerinde net bir insanım. tereddütte kalmıyorum artık.

durum şu, eskinin aksine, artık edindiğim arkadaşlar hep kadınlardan olmaya başladı. hoşuma gidiyor bu durum. arkadaşlıklarım daha doğru düzgün ve dengeli gidiyor... sayılırdı.

farz edelim beş yeni arkadaşım var (hepsi de kadın lan). bunlardan üçü beni tereddütte bırakacak kadar aşırı ilgili oluyorlar benle, kısa sürede hem de. yani diyelim bir vesileyle tanışıyoruz, bi yerde oturuyor konuşuyoruz, konuşma bitiyor, ayrılıyoruz, en geç iki güne alakasız bir hal hatır sorma mesajı geliyor. mesaj atıyorum, uzuyor.. uzuyor da uzuyor. bu beş kişiden en az ikisi açıkça karşılık falan bekliyor. çok belli çünkü ibreyi biraz daha sona getirsem iş bildiğin flörtleşme halini de geçiyor.

şimdilik sadece birini açıkça reddetmek zorunda kaldım. o da, imalarını gözardı edemeyerek üzerine gittiğimde çözüldü. gerçi hala gözünü üzerimde hissedebiliyorum.. hiçbir ilgim yok, haftada bir iki saat yazışarak konuşmak, hal hatır sormak dışında verebileceğim bir şey de yok kendisine ama o daha fazlasını istiyordu. ben de sıkıntısını bitirmek istedim. açık açık konuştum, umut kalmasın diye falan. umut kaldı korkarım ama onun da başka seçenekleri vardı, onlara yönelmiş olsa gerek. sanırım beni yedekte tutacak bir süre daha. bu haliyle zararı yok ama kötü örnek işte.

bu örnek sebebiyle temkinli olmaya başladım. sorun şu ki, yine örnek uzayımızı oluşturan bu beş kişinin, isteklerime (güzellik, kafa dengi olması, uzun vadeli düşünmemesi) yakın olması durumunda beşiyle de kısa süreli ilişkiler yaşamaya niyet edebilecek kadar yoldan çıkmış biriyim aslında. ama nadiren bu özellikleri taşıyan birine rastlayacağımın farkındayım. durumdan memnuniyetsizliğimin kök nedeni bu zaten.

bu durum beni nasıl bir insan tipine sokuyor ki? biliyorum net bir soruyla gelemedim. idare edin. sonuçta bu bir gönül ilişkisi sorunu sayılır ve bu işlerde sorular ne kadar net olursa önyargılar da o kadar fazla demektir. ben şimdilik sadece olayı çözmeye çalışıyorum. sizce bu durumu engellemek için, sadece çekici bulduğum kadınlara yaklaşmaya mı çalışmalıyım?

bir de, eğer kadınsanız, bu hali bir düşünün;
30ların başında bir erkek, daha önce sevgilileri hariç pek az kadın arkadaşı olmuş. belli yaşın altındaki kadınlar haliyle çok hoşsohbet gelmiyor, arkadaş olarak kendi yaşı civarında insanlara mecbur bu sebepten, yaş seçiyor ama cinsiyet seçme lüksü yok, ne gelirse açık çünkü yalnız bir adam bu adam, sözlük asosyali olmak istemiyor. iş için de çevre yapmalı mesela, işi sosyal ilişkiler sayesinde gelişen biri. tanıştığı kadınlar da iş sebebiyle konuştuğu kişiler mesela. ama bu yaş civarındaki kadınlar haliyle "acilen evlenmezse infilak edecek" hastalığından mustarip. sonuçta iyi başlayan ilişki kısa sürede farklı amaçlara sahne oluyor gibi geliyor bu erkeğe. ne yapsın lan bu adam? kamil mi olsun? erkeğin kezbanı mı olsun? güzel değilsen o şekilde ilgimi çekmiyorsun yazan tişört mü giysin? hayali bir sevgili yaratıp onu mu kalkan olarak kullansın?

 
off, gereksiz uzun olmuş.

özet geçeyim:
sevmiş sevilmiş götüne tekme yemiş ve "artık çok da mühim değil" demiş biri, erkek, iş güç sosyal ağlar vs sebebiyle etrafında pek çok kadın var.
olursa kısa süreli beraberlikler peşinde. yani adam efendi görünümlü piç. sadece kendi gibi olduğunda ilgisini çekmeyen kişilerin de ilgisini çekiyor, doğru düzgün sokağa çıkmadan bile pek çok arkadaş ediniyor, bunların çoğu kadın ve bunların bir kısmı da istemediği türden beklentiler içinde. ne yapsın bu adam?

fürvendetta,
swf beni çok iyi anlatmıyor. bu daha iyi:
inciswf.com
  • namus ninjası  (10.02.14 16:05:41 ~ 16:07:16) 
vendetta: ayh neyse ki bu seferki çok da ses azaltmama gerek bırakan bir şey çıkmadı, sağol varol.

namus: uyan usta mola yerine geldik! :D

ha, cidden böyle bir hayatın varsa da, kız kişisiyim, kimseyle flört edemiyorum, beceremiyorum, benim durumum da direkt bacı-qanqa falan olayına bağlıyor. keşke erkek olsam da ne kadar çirkin olursam olayım kızlar bana yazsa -çünkü artık günümüzde olay buna dönüştü- yani gerçekten de bunu yaşıyor olabilirsin aslında ha, düşündüm de.. XD
  • pasp  (10.02.14 16:08:19) 
ayni yas grubundayiz demissiniz yani hepiniz 30lu yaslarin basindasiniz. 30lu yaslar kadnlarin artik en iyi potansiyal kocayi secme yasidir. bu yas geldi mi "evde kalma kompleksi" de baslar. bkz: sedef.

onlarin gozunde siz de artik evlenme cagina gelmis potansiyel bir hedefsiniz. sanslarini deniyorlar.

ayrica 30 yas ayni zamanda kadinlarin biyoljik saatlerinin de tik taklamaya basladigi yaslardir. yani analik duygulari da farkinda olmadan kabarir. sizi sevgili olarak degilse bile bir cesit sahiplenme, koruma kollama duygulari olabilir.

burada yazanlar tipik 30 yas turk kadini hakkinda genellemelerdir. her genelleme gibi itiraz edilebilir, istisnalar cikabilir.
  • nicki martin  (10.02.14 16:14:49 ~ 16:26:23) 
böyle bir hayatım olması anormal değil, bunu buraya yazmam anormal olabilir. asosyal bir tip olduğumdan uzun zaman içine kapanık halde takıldım, duyuruda mesela, şu an olduğu gibi, o yüzden buraya yazıyorum. yakın çevrem benim gibi değil, onlara bu konuları açtığımda sinirleri bozuluyor.

bu asosyallik ne işe yaradı? kültür ıvır zıvır. insanları gözlemledim. şimdi iş çocuk oyuncağı gibi geliyor. bu arada bir miktar tipim de iyileşti tabii, androjenler.. neredeyse 20 yıldır düzenli salgılıyorum, 30 yaş dedim az değil, kendi bedenini tanımak için iyi bir süre. özellikle potansiyel de varsa..

lütfen yeniyetmelikten çıkıp koşa koşa gelmeyin bu tür duyurulara, swf linkleri komik ama derdime çare değil. bu dert de değil tam gerçi.
  • namus ninjası  (10.02.14 16:22:37) 
@namus ninjası

o yaşta o kadar bekar kadın bolluğu varmı lan bu ülkede cidden? yoksa troll müsün abi. o yaşa kadar cogu kadın evlenmiş olmuyor mu lan?
  • fransızkalanadam  (10.02.14 16:31:48) 
büyük ihtimal işin dolayısıyla hep kadınların arasındasın ve arkadaşların kadın oluyor. bu yüzden zamanla gayleşmişsin. senin yerinde başka bir erkek olsa hepsini ipe dizerdi ama sana normal geliyor sürekli kadınlarla bir arada olup bir haltlar çevirmemek. acilen testosteron yüklü ortamlara girip kendine gelmen lazım. içindeki maçoyu ortaya çıkar durma.


  • dafuq  (10.02.14 16:32:34) 
@fransız kalan
25 yaş, genelde bu yaştalar etrafımdakiler. 30 çıkmasa da 27-28 var. tabii evli olmadıklarından kolayca arkadaş oluyoruz. yoksa tabii ki fazla değiller. troll değilim, en azından bu konularda yapmıyorum, yani önceki muhabbetlerimizden biliyorsundur en azından.

@dafuq
ya nasıl desem, çok çok az kişiyi çekici buluyorum. erkek egemen bir işteyim aslında ama.. meslektaşlarımın epey kısmı kadın (kadın oranı yüksek olan nadir mühendislik dallarından biri).

bak mesela söylemedim, çelik kapı yaptırmaya gittik patronla, ben de şef seviyesinde bi çalışanım bu arada. neyse, çelik kapıcının imalat müdürü kadınmış. çok şaşırdım çok da hoşuma gitti müdire olması, ne güzel, kadın egemen bir imalathane diyorum içimden, neyse sipariş olmadı, kapasiteleri yetersizmiş, bize hangar kapısı lazım, çıkıyoruz, benim adım mahmut olsun misal, çıkışta tokalaşıyoruz, patrona dedi: iyi çalışmalar diğer işleriniz için mutlaka teklif isteyin.
bana dedi: sizinle tanıştığıma da çok memnun oldum mahmut bey.
patron 1 saat dalga geçti benle. anormal bir durum çünkü. kadının bunu derken tavrı çok acayipti. yanlış anlaşılabilir diyeyim en hafifi tabirle.

bu arada, gerçekten bu anlattıklarım garip geliyorsa, biraz sokağa çıkın lan.
  • namus ninjası  (10.02.14 16:53:45) 
ahahhah çok komiksin ya, yukarıda yazdıklarını da ciddi ciddi okudum ha :) iş neden hep flörte dönüyormuş, abi sen "sizinle tanıştığıma memnun oldum" lafını bile flört gibi algılıyorsun, sorun kızlarda değil sende. geçmiş olsun.


  • Demet  (10.02.14 17:12:25) 
@Demet

çok zalimsin. burada kendimi öven bir tavır içinde değilim. üniversiteyi bitirene kadar kafamı kaldırıp insanların gözlerinin içine bakmadım, s harfini peltek söylerdim nereden baksan 17-18 yaşıma kadar böyle peltek konuştum (büfeden su isteyememek ne kadar kötü bir şey bilir misin sen demet?). şimdi bu hale gelmiş olmam garibime gidiyor sadece.

sen zalimsen ben daha zalimim, ama şimdilik olaya mizahi gözle bakmaya devam etmeyi tercih ediyorum:

i.imgur.com
  • namus ninjası  (10.02.14 17:35:03) 
kadınlar ne istiyorsa onu ver fazla kurcalama.kadınlar almak erkekler vermek üzere yaratıldık.
vermek yada vermeme isteği seni bağlar sadece o kısımda özgürsün ama sonuçta vereceksin birilerine.

  • jamswety  (10.02.14 18:16:51) 
erkeğin kezbanı olmuşsun zaten pampa geçmiş olsun. kız olsan "hrkss bni skmye çlşyo ufff slklr :ss" diye gezecekmişsin etrafta. herkes sana yazmıyo sen daha önce kadın arkadaşın olmadığı için şimdi etrafındaki kadınları sana yazıyo sanıyosun. kadınlarherkesle uzun uzun konuşup mesajlaşmayı sever, doğaları böyle. hatta tanımadıkları insanlara canım bebeğim hayatım diye hitap ederler sana da söylerlerse yanlış anlama.


  • instant crush  (10.02.14 18:44:40) 
instant haklısın galiba. yani bana da öyle geliyor arada. ama bazen konuşma istemediğim cinsten bi samimiyete gidiyor gibi oluyor. ne bilem lan. memlekette kim kendisini sağlıklı şekilde ifade edebiliyor ki? işimiz gücümüz alavere dalavere.


  • namus ninjası  (10.02.14 19:03:37) 
dayı attığın caps'e 10 dakikadır kahkaha atıyorum allah razı olsun.

onun dışında acımasız olmak istemem ama ticari ortamlarda oraya on kişi gitseniz hepinizle tanıştığına tek tek memnun olurdu kadın, diğer teklifler için gelin yine demiş işi almaya çalışıyor muhtemelen çok büyütecek bir şey yok. biraz kafana takmadan takılmayı dene, aklına koyduğun biri varsa dene, bakarsın ciddileşir öyle bir şey istemiyorum dersin falan çok fazla kafa yorma yani önceden.
  • rubenanyukov  (10.02.14 19:44:04) 
heee ben olayı anladım :) asıl flörtöz sensin olum, bana yazdığın cevap bile böyle tatlı tatlı falan, sempatiklik yapıyosun kadınlar da "ay ne tatlııııı" diye yaklaşıyorlar muhtemelen. bu arada 28 yaşındayım dikkatli ol :D

şaka bi yana instant crush çok doğru tespit yapmış olabilir, dikkate al derim ben.
  • Demet  (10.02.14 20:08:12) 
kezbanlaşmışsın, geçmiş ola. her kadın seninle flört etmiyordur, emin ol. her kadın evlenme delisi de değil. bu tip şablonlar yarattığın için kezban oluyorsun zaten.
biri çıkar karşına, anlaşırsın, kanın kaynar, birlikte devam edersin. evlenir misin, evlenmez 3 tane gayrimeşru çocuk mu yaparsın o sizin bileceğiniz iş olur. bu işler bu kadar karmaşık değil.

  • vecihi ile fikret  (10.02.14 20:31:43) 
@ruben, aynı 15 sene önceki ben o capsteki çocuk. onun peltek dillisini düşün.

@Demet
yav, bak valla niyetim öyle değil, işte sorun bu, ben kimseye asılmıyorum, bilhassa buralarda. sana da asılmadım ama öyle anladın. demek benim yaklaşımımda sorun var. ne bileyim, her konuda böyle internet memlerini anında bulabilirim. günde 3 saat 4chanda 5 saat ekşide takılıyorum. bu üslup oradan.

@vecihi ve @fikret kardeşlerim
daha önceki gönül işlerim, hep yakın olduğum insanlardı. benden hoşlandıkları gibi, ben de onlardan hoşlanmıştım. yani hiç birinin peşinden koşup beraber olduğum olmadı. peşinden koştuklarım bana hiç bakmadı :)) hep karşılıklı oldu.

o sebepten, onlardan hareketle gidiyorum. aynı tavırları görüyorum. yani, ne bileyim, bana ilgi duyan ile duymayan arasındaki ayrımı yapabiliyorum sanırım. zaten ben de meyilliysem, genelde çok uzun bir flört de olmuyor. bildiğin beraber yaşamaya başlıyorum. hatta en sonuncuda evlendim falan. bitti. kısmet. daha önce hiç uzun flört dönemi görmedim.

ne bileyim lan, erkeğin kezbanı olmak istemem.
  • namus ninjası  (10.02.14 21:13:17) 
yok valla ben asıldın falan demedim, üslubunu kasdettim, kadınlar da asılıyor diye düşünmemiştir, sempatik diye düşünmüştür, yani flörte meyilli gibi görünüyorsun. ben tespit yapıyorum sadece, benlik bi durum yok, bana asılmadın :) kadınlar böyle flört gibi anlarsa da haklıdır diyorum sadece.

edit: bunun bir çözümü olacağını da sanmıyorum ayrıca, soğuk nevale olma bu durumdan kurtulcam diye. boşver böyle iyi, ne anlarlarsa anlasınlar.
  • Demet  (10.02.14 21:17:53 ~ 21:19:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.