[]

Trafik Kazası Sonrasında Yapılacaklar

"Maddi hasarlı" kaza yaptım. İlk kazam o yüzden pek bilmiyorum nasıl oluyor bu işler.

Olay şöyle: kırmızı ışıkta beklerken arkadan gelen araç çarptı. Sigortanın kaza formunu doldurdum. Karşılıklı imzalandı, kasko, ehliyet ruhsat fotokopileri alındı. O an telefonumun şarjı az olduğu için resim çekemedim ancak çarpan adam çekti. Mail atması için mail adresimi de verdim.

Şimdi eksik bir şey var mı?

Daha sonra neler yapılması gerekiyor?

 
fotoğraf olmasa da olur. tutanağı tuttuktan sonra aracı servisine götür, teslim et evrakları, ihtiyacın varsa ikame araç iste.

geçmiş olsun.
  • ozzpwnz  (10.02.14 15:21:03) 
geçmiş olsun,
herşeyi eksiksiz yapmışsınız. dikkat etmeniz gereken nokta: formun her iki nüshası da ıslak imzalı olmalıdır.
sonrasında aracınızı gidip anlaşmalı servise (kaskonuzun) çektirin. ikame araç isteyebilirsiniz kaskonuzdan (2 günden fazla serviste kalacaksa aracınız) siz kaskonuzdan yaptıracaksınız kasko şirketiniz de size çarpan kişinin trafik sigortasından rücu ederek alacak hasar tutarını. kaskonuz yoksa direk size çarpan kişinin trafik sigorta şirketinden tazmin edeceksiniz zararınızı.
evrakları servise teslim ettiğinizde eksper gelecek evrakları alarak sisteme yükleyecek. tramerden kusur durumunu da görebilirsiniz.
  • mat couthon  (10.02.14 15:21:49) 
Teşekkürler.

Şöyle bir durum var yalnız bir tek benim formum vardı adamın yanında yoktu tek form doldurduk. O formun da orjinali bende var sadece.
  • patiska  (10.02.14 15:27:50 ~ 15:28:24) 
foto ilk sorulan şey oluyor artık. o yüzden fotoları temin edin. karşı taraf kusurlu olduğu için kaza tutanağı kağıdında ortada bir bölüm var, diğer aracın hatasını en uygun olacak maddeyi bularak işaretleseydiniz daha iyi olurdu.
kaskodan ziyade zorunlu trafik sigortasının fotokopisini alsanız daha iyiydi. sizin hasar z.trafik sigortasından karşılanacak çünkü. basit bir hasar olduğunu düşünerek yazıyorum. aynı şekilde adam arkadan çarptığı için senin kaskonun fotokopisini vermende anlamsız olmuş.
sonrasında senin aracının kaskon ile anlaşmalı yetkili servisine gidip aracı bırakacaksın evraklarla birlikte. eğer değiştirilmesini, onarılmasını istemediğinin bir parça varsa mesela bagaj kapağı gibi servise söyleyeceksin. ekspertiz gelince bana haber verin mutlaka diye tembih edeceksin. işlemler öncesi nelerin değişeceğini ve yaklaşık maliyetini de soracaksın, ileri de kafan ağrımasın diye.
aracın serviste iken kaskonu arayıp varsa klozun ikame araç isteyeceksin.
yeni yaptırdım bu işlemleri, ondan bu kadar emin yazıyorum:)
  • elma salyangozu  (10.02.14 15:34:11) 
o zaman sizinle irtibata geçip kendisindeki nüshaya imzanızı alması gerekecek. siz de fotoları alırsınız bu şekilde.


  • mat couthon  (10.02.14 15:37:45) 
bu arada aracın tamir öncesinde mutlaka resimlerini çekin. satarken gösterirsiniz.
değişecek parçalar için muhtemelen yan sanayi parça kullanılacaktır. eksperle konulup mutlaka orjinal parça tedariki isteyin.
edit: sigortacıyım
  • mat couthon  (10.02.14 15:39:38) 
@elma salyangozu -sigorta poliçesinin de fotokopisi var. o an hepsinin aldım panik halde. tamam çok teşekkürler. sana da geçmiş olsun

@mat couthon tamamdır, çok teşekkürler.
  • patiska  (10.02.14 15:41:21 ~ 15:43:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.