[]

yurtdışı çıkış harcı

iyi geceler. şubat ayı sonunda erasmus kapsamında yurtdışına çıkacağım. d tipi vizemi aldım. bazıları uzun süreli vize olduğunda harç ödenmiyor denmiş. doğru mu bu acaba yoksa harç ödeyecek miyim ben?




 
ödeyeceksin.
harç dediğin yurt dışı kış pulu* değil mi? 15 -20 lira bir şey. evet, ödeyeceksin.

  • jimjim  (09.02.14 22:32:38) 
senelerdir 15 TL.


  • conta  (09.02.14 22:36:48) 
odeyeceksin. bir ara arttirmaya calistilar yalnis hatirlamiyorsam ama son itiraz mi geldi, dondu mu bi yerlerden 15 sabitte kaldi. yilda 1 defa oduyorsun, her cikisinda da degil yani sakla o pulu eger donup tekrar cikacaksan 2-3 ay sonra.


  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (09.02.14 22:44:24) 
sadece orda oturumu olanlar ödemez. erasmus yerine bütün üni hayatın boyunca orda olcak olsan orda oturum kartını aldıktan sonra ödemezsin oturum kartın olmadığı sürece ödemek zorundasın


  • ozymandias10  (09.02.14 23:02:12) 
oturum izni olanlar odemiyor, d tipi vizede ben odemistim sonra oturum kartini alinca turkiyeye gidip gelirsen odemezsin. erasmustayken de gitmezsin zaten :)


  • babamasoliimbananickaldirsin  (09.02.14 23:02:31) 
15 tl ama damga basılıyor çıkarken, defalarca kullanamıyorsun kanımca


  • crax109  (09.02.14 23:42:38) 
hmm eft birden fazla kullanilmiyormus ancak tekrar cikarken turkiye'den eger son 1 yil icinde 6 ayinizi yurtdisinda gecirdiyseniz muaf olurmussunuz oturum iznine gerek olmadan. benim kafa burdan kaynakli karismis.


  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (10.02.14 00:09:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.