[]

iş görüşmesi

Cuma günü gittiğim iş görüşmesinde, işe kabul edildikten sonra keriz gibi kararımı pazartesi bildiririm dedim. Bir anda ağzımdan öyle çıktı :/ Halbuki başka bir yerden de ben cevap bekliyorum. Yarın arasam, bana cumaya kadar süre verebilir misiniz desem uygun olur mu sizce?




 
hocam işe başla, eğer diğer yerden olumlu cevap alırsan işe telefon açar ben gelmiyorum dersin. en azından diğer taraftan olumsuz cevap alırsan burayı kaybetme.


  • readmymind  (09.02.14 19:18:59) 
buraya yarın evet desem zaten hemen salı günü başlamıycam. öteki haftaya kalacak. ama öyle de insanlarla alay eder gibi, gelicem deyip iki gün sonra vazgeçmekten hoşlanmıyorum.

bir de görüşmede şey demişti adam, kabul ettikten hemen sonra işlemlerini başlatmak için haber vericem ona göre dedi. ben bir şey imzalamadan ne işlemi başlatabilir ki.
  • trinitrotoluen  (09.02.14 19:22:58) 
bişeyler imzalasan bile haber vermeden cayma hakkın var. piyasaya girince sende görürsün 1 gün işe geliğ gidenleri.


  • readmymind  (09.02.14 19:59:56) 
şöyle bir sıkıntı var. şu anki işime daha iyi bir yer bulana kadar idare ederim diye girdim ama daha iyisini çabuk buldum. henüz deneme süresi bile bitmedi. iş görüşmesine gittiğim yerler niye hemen ayrılmak istiyorsun diye eşeledikçe eşeliyorlar. bu şekilde üst üste iki tane gir çık olursa iş verenlerin gözünde kötü bir izlenim oluşacak. öyle olsun istemiyorum.


  • trinitrotoluen  (09.02.14 20:05:42) 
cv'ne yazmadıkça işverenlerin gözüne batmaz. tabi bir de referans almayacaksın diğer firmalardan.

ilk 2 ay içerisinde nasıl şirketin seni sorgusuz sualsiz kapı önüne koyma hakkı varsa, senin de sorgusuz sualsiz çıkma hakkın var.

bu dediğin şeyi ilk iş değiştirmemde acemilik ile ben de yapmıştım. ama bende dert olmadı. kabul ettiğim yerde devam ettim.

şunu da belirtim. işe aldığımın 3. gününde sorgusuz sualsiz giden iki tane elemanım oldu. arkalarından kimse de atıp tutmadı. benim arkamdan atıp tuttular "bunları mı işe aldın" diyip :)

o yüzden raad ol
  • teritori  (09.02.14 20:21:52) 
Daha iyisini bulana kadar bunu yapmanda ne sakinca var. Rahat ol ve işverenin düştüğü durumdan cok kendini düşün.


  • nick konusunda kararsizim  (09.02.14 20:28:53 ~ 20:34:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.