[]

google chrome alternatifi browser?

merhaba,

chrome ile aramızdaki ilişkiyi bitirmeye karar verdim. son sürüm ve saçmalayan flash özellikleri beni çileden çıkardı. kendi içinde entegre gelen flash bazı sitelerde çalışmıyor. o yüzden onu kapatıp flashı tekrar yüklüyorum. ama ikinci yüklediğim flash sürekli siliniyor. hergün flash yüklemekten bıktım.

şimdi benim için önemli olan şunlar,
-bütün yer imlerini, ayarları, geçmiş vb gibi özellikleri sürekli cloud sistemi ile senkronize edebilecek.
-farklı kullanıcı profilleri oluşturabilecek ve profiller arası geçiş pratik olacak.

bu iki özelliği için chrome kullanıyorum. bu özellikler firefoxta da mevcut mu? eğer mümkünse, nasıl yapabilirim? link vs verebilir misiniz?

teşekkür ederim.

ekleme: chrome da birçok eklenti kullanıyorum. hemen hemen hepsi firefoxda mevcut.

 
Maxthon browser. profiller arası geçiş ne kadar pratiktir bilmem.


  • tuzumkuru  (09.02.14 19:06:18) 
maxthon da eklenti durumu nasıl?


  • arşivci  (09.02.14 19:12:36) 
chrome'a göre zayıf. eklenti ihtiyacım olmadı ama hiç? screenshot gibi bir sürü şey kendiliğinden geliyor. aşağıya internet bağlantısının hızını mızını göstermeyi ekletebiliyorsunuz.


  • tuzumkuru  (09.02.14 19:16:18) 
laptopta chrome kullansam da benim de taşınma kaşıntılarım başlamış durumda.
android'de opera'ya şans verdim ve chrome'dan çok çok daha iyi çalışıyor. yaklaşık bir 5 gün oldu, baya memnunum. chrome gibi takılma yapmıyor. mobilde zaten daha köklü google'dan. hoş iexplorer da köklü gibi bir önermeyi kabul etmiyorum, 10 sene önce bile kullanmıyordum.
şimdi ben de win için arayıştayım. ben senin yerinde olsam opera ve yandex denerdim. sevenleri çok.
  • fauxhumanitas  (09.02.14 20:29:02) 
@fauxhumanitas

operayı araştırdım baya. hatta google eklentilerinin tamamını yükledim. crx uzantılı eklentiler operaya kurulabiliyor. bütün herşeyi yedekleme özelliği var ama sadece versiyon 14 ve altı için geçerliymiş. şu an versiyon 19a falan gelmiş ve ne hikmetse desteklemiyor. yer imi yöneticisi diye birşey yok. o yüzden maalesef chrome benim için sınıfta kaldı.

aslında ne iyisi firefox. istediğim bazı eklentiler sadece onda var (multiple bookmark bar). biraz onu araştırayım. her format sonrası eklentiler ve yer imleri ile uğraşmak istemiyorum.
  • arşivci  (09.02.14 20:40:25 ~ 20:40:34) 
xmarks yok muymus opera icin?
xmarks hepsini senkronize eder. çünkü google sync benim bookmarklarımı 4er kopya ve hangi klasörde ne kaçını kopyaladığını önemsemeden kopyaladı. mahvoldu bookmarklarım. sırf aceleyle "bir denesem mi, belki google sync düzelmiştir" diye bastığım butondan. hala sinirliyim. çünkü öyle böyle değil. binler, belki onbinlerce bookmarktan bahsediyorum. LAME.

ed: addons.opera.com opera'daki bookmark addonları.
  • fauxhumanitas  (09.02.14 20:49:43 ~ 20:50:49) 
var. zaten google eklentileri operaya kurulabiliyor.
www.chrome-extension-downloader.com

sitesine indirmek istediğiniz eklentinin google webstoredan linkini yapıştırıyorsunuz ve eklentiyi crx olarak indiriyorsunuz. operanın eklenti sayfasını açıyorsunuz ve eklenti dosyasını sayfaya bırakıyorsunuz ve eklenti kuruluyor.

yer imlerini aktarıyorsunuz ama herhangi bir düzenleme yapmak için bir yer imi yöneticisi yok. belki ilerki versiyonlarda gelir.
  • arşivci  (09.02.14 20:55:26) 
nasil yer imi yoneticisi yokmus ya.. kac sene onceki opera'da vardi. yer imleri yoneticisinden kasit ne tabii, default degil mi zaten senelerdir bircok browserda?
zaten deneyecegim. gozumle gorup, oyle inanirim buna. cunku google'in bookmark editor'i kadar rezalet olabilecegini sanmiyorum. opera'da stabilite ve senk. sorunlari var diye birakmistim seneler once. ama severim ara yuzunu. neyse ona bakicam zaten de senin icin soyle bir link buldum. fikir vermesi acisindan.
www.pcadvisor.co.uk

ed. bu arada chrome extensionlarinin operaya uygulanabiliyor olmasi demek buyuk bir sey bence. cok sevindim bu ise. harika haber. sagol haberim yoktu.
  • fauxhumanitas  (09.02.14 21:13:16 ~ 21:14:10) 
rica ederim. ben de link için teşekkür ederim.

yerimleri yöneticisinden kastım. yerimlerini düzenlediğin arayüz. öyle bişey yok operada :D

my.opera.com
  • arşivci  (09.02.14 21:27:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.