[]

batarya ömrü

leptopu mu yeni aldım ve bataryayayı en doğru şekilde kullanmak istiyorum uzun ömürlü olsun diye bataryayı çıkarıp kullanmak dahamı mantıklı eğer boyleyse ne kadar sarjla bırakmalıyım yada bildiğiniz program varmı teşekkürler




 
normal kullan, nasıl geliyorsa içinden. ayda bir batarya kalibrasyonu dedikleri şeyi yap.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (09.02.14 17:24:26 ~ 17:26:59) 
bataryayı asla çıkarma.denenenler arasında en verimlilerden biri şu.
3-4 gün prizde kullan.sonra prizden çıkar , şarjı %15 lere kadar kullan.sonra yine 3-4 gün prizde. bu şekilde devam ettir.batarya ölümü yavaş bu şekilde.

  • glamdr1ng  (09.02.14 20:43:33) 
bilgisayarini catir catir kullan. Ayda-iki ayda bir batarya kalibrasyonu yap. Tek uyman gereken bu. Onun haricinde bataryan ne yapsan da eskiyecek yapisi geregi 3 yil gibi bir surede. Dayanilmaz hale gelirse 100 tl civari yeni batarya alirsin 3 senelik catir catir kullanim sonunda.


  • gerenkyok  (09.02.14 22:04:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.