[]

havuçlu kek tarifi

iyi akşamlar,
havuçlu tarçınlı cevizli kek yapmak istiyorum. yumuşacık olan, uygulanmış tariflerinize talibim. püf noktası da önerebilirsiniz yumuşaklığı ile ilgili.
şimdiden teşekkürler!


 
150gr un
2 çay kaşığı kabartma tozu
bir tutam zencefil (kafama gore zencefil yerine tarcın koyuyorum ben ama zencefille de cok guzel oluyor, baharatlarda tutamları biraz bol tutuyorum)
bir tutam muskat
bir tutam tuz
bunların önce hepsini bir kapta karıştır, sonrasında;
ayrı bir kapta
150 gr kahverengi şeker
ve
2 yumurtayı çırp iyice
çırptıktan sonra;
2 yemek kaşığı süt
5 yemek kaşığı ayçicek veya zeytin yağı
25 gram eritilmiş tereyağ
ekle.

kurularla ıslakları iyice karıştır birbirine, ben açıkçası elde çırpıyorum miksere filan gerek yok anında karışıyor.

elindeki karışıma
en az birer avuç kuru üzüm ve kırılmış ceviz ekle (ben bol keseden davranıyorum burda)
en son olarak da 2 adet rendelenmiş havucu kat harmanla hepsini birbirine.

180 derecede 1 saate yakın pişiyor, arada kontrol edersin çok büyük bir kalıba yapma zaten orataya çıkan miktardan göz kararı anlarsın. kalıbı yağlamayı unutma.

ilk yaptığım günden beri hep başarılı sonuç verdi, umarım senin de istediğin gibi olur. tarif biştikten sonra üstüne dekorasyon için pudra şeker diyor ama şekeri bence tam hatta biraz daha az koyulabilir ama onu damak tadına göre ayarlarsın bir dahaki sefere.
afiyet olsun.

not. dışı kıtır içi yumuşak oluyor.
  • nwnd  (09.02.14 17:11:17 ~ 17:12:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.