[]

Camasir yikama

Selam,

Camasir yikamam ve kurutmam gerekiyor. Iki adet kot, iki adet gomlek, ic camasiri - corap, kazak filan var.

Bunlarin hangilerini beraber yikayabilirim?
Gomlekleri elde mi yikamak gerekir ?
Nasil deterjan kullanmaliyim ?
Asagidaki fotograflardaki hangi secenekleri secerek yikamali-kurutmaliyim ?

camasir makinesi:

1- i.imgur.com
2- i.imgur.com

kurutma makinesi:
1- i.imgur.com


not: gomleklerde beyaz da var siyah da var

 
Gömlekler renkli mi? Eğer açık renk ise (açık mavi, beyaz vb., krem) iç çamaşırları ile beraber 40 derecede gömlek ve tişört işareti olan programda yıkayabilirsin. Beyezlar için olan deterjan kullanabilirsin yok ise normal makina deterjanı da olur.

Kotları, çorap ve kazakları yine sağdan beşinci 40 derece yazan karma programda yıkayabilirsin, renkliler için olan deterjan idealdir ama yoksa her türlü makine dterjanı da olur.

Kurutma makinam yok bilemeyeceğim.
  • old possum  (09.02.14 10:46:59) 
old possum'a ek olarak e yazan düğmeye bas. (ekonomik yıkama) senin parçalar 2 kg tutmaz. makinalar 4-5 kg çamaşır için programlanıyor.

1400 devir sıkma ayarı da çok fazla. çamaşırları yıpratır. 800- 1000 devir olsun en fazla. deviri düşüremiyorsan 1400 devirde sıkarsa zaten kuru gibi çıkarlar ayrıca kurutmak gerekmeyebilir.

kazağı diğerleriyle beraber değil ayrıca yıka. solda yün işareti var.

ekleme:
beyazları bi seferde, renklileri bir seferde kazağı ayrı bir seferde yıka. toplam 3 mak. çamaşır yıkayacaksın. hepsinde e düğmesine bas, deterjanı da fazla koyma.

beyazları pamuk işareti olan bölümde 60 dereceye getirip yıka.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (09.02.14 11:00:24 ~ 11:05:47) 
Kotlar, iç çamaşırları, kazak ne renk?

Kotlar koyu renkli ise, siyah gömlek çok yeni değil ise onlar beraber yıkanabilir.
Kotlar buz mavisi, vb. gibi açık renkli ise, maalesef hepsi ayrı. Beyaz gömlek beyaz deterjanı ile, diğerlerini kotlar birlikte, siyah gömlek ayrı olmak üzere renkli deterjanı ile yıkamanız gerekir. Yeni tip çamaşır makinelerinde birlikte yıkanabiliyor bunlar ama eski tiplerde bir yıkama ile pek bir şey olmayabilir (garantisini veremiyorum) ama sürekli bu şekilde yıkarsanız atıyorum, çamaşırın ömrünü kısaltmış olursunuz.
Kazak yünse ve hassassa zaten sizin makine 10 yıkamada canına okur kazağın. Onu elde yumuşak yumuşak yıkayın.

Söylediklerim çamaşırlarınızın ömrünün uzun olmaması için. Yoksa giyer giyer atarım, zaten bir şeyi uzun süre giymeyi sevmem diyorsanız yıkanabilirler. Tavsiyem, beyaz - açık renkli - koyu renkli şeklinde ayırmanız. Yeni bir şey varsa boya salacağından ayrı ayrı yıkamanız.

Kurutmayı bilmiyorum.
  • aychovsky  (09.02.14 11:01:03) 
kurutma konusunda da, kazagi kesinlikle kurutmaya koyma, hatta bence gomlekleri de koyma.

kot, ic camasiri, corap vs kurutmaya girer. "kastdroog"ta calistir once. buyuk ihtimalle camasirlar cok hafif nemli cikar.
"kastdroog plus" daha fazla kurutur, neredeyse kupkuru cikar. eger ilk program yeterli gelmezse bunda calistir.
"extra droog"u bence kullanma, o carsaflar icin filan genelde. kupkuru ve sicacik cikarlar ama kiyafetler birazcik cekebilir.
bir de "beschermen" tusuna bas calistirmadan once, ona basinca daha dusuk sicaklikta kurutma yapmasi lazim.
"zoemer"de alarm, program bitince haber verir.
  • lamartin  (09.02.14 15:19:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.