[]

kedi almak için evdekiler nasıl ikna edilir?

selam, kedim olsun istiyorum aşırı şekilde. tırmalasın, ısırsın, yatağa zıplasın, kafamın üstüne otursun isterse, şikayet etmem. ama evdekiler asla istemiyor. kedi anneleri ve babaları, evdekileri nasıl kandırayım?




 
benim annem kedilerden nefret ederdi hatta komşuyla kavga etmişti o derece ben hiçbir şey demeden getirdim evime ''Sadece benim odamda kalacak o yüzden karışmanız gereken bir şey yok''dedm ilk 1 ay yavruyken sıkıntı çıkmadı ve hep odamda kaldı sonra yavaş yavaş kapık açık kaldı vs bahanesiyle dışarı çıkarttım baktılar ki korkulacak bir durum yok hafiften alıştılar.
sonra bir gün anneme ''bugün gelemicem çalışmak zorundayım sadece yemini suyunu ver bana yeter'' dediğimde ''zaten kendi kendine dolanıyor bize zararı yok ama dokunmam sevmem '' dedi o gün bugündür alıştı annem.

hatta şimdi eve gelince direkt buna bakıyor hala tüylerine dokunmuyor ama uzaktan seviyor ve rahatsız olmuyor topunu atıp oynatıyor vs.

asla razı olmazlar direkt getireceksin başka türlü alışmıyorlar.
  • neferkitty  (09.02.14 09:02:08) 
şans eseri sahaftan bulup aldığım yavru kediyi kutusuyla beraber annemin kucağına verip "al hediye" dedim. Açınca "aaa olmaz mırın kırın" dedi. 9 yıldır ayrılamadılar, ben evlenince vermedi bile.


  • whoosie  (09.02.14 09:02:22) 
whoosie +1 başta mırın kırın yapıyorlar fakat bakıyolar ki bebekten farkları yok sürekli iletişim halinde bir canlı var karşılarında hemen annelik iç güdüsü ile alışıyorlar sanırım.


  • neferkitty  (09.02.14 09:03:44) 
evdekilerin istememe nedeni nedir? yani ay alerjim var diyorlarsa kesinlikle alma derim cunku "iyy ilirjim vir, cok rihitsiz olyrumm :S" diye diye o kediyi veya kediyle seni sepetleme riski olustururlar. ailenle falan yasiyorsan ve ben bakamam, oraya buraya iser diyorsan sadece benim odada oturur, kumunu yemini benim odada tutariz falan de, kedi geldikten sonra zaten ortam yumusar, diger odalara akar kedi. ben korkarim diyen biri varsa yine ayni sekilde yap, sonra bakmissin en iyi arkadasi kedi oluyor.


  • beriberi  (09.02.14 09:05:18) 
yalnız kararlı duruş sergilemen lazım , ''onu sokağa atarsan ömrüm boyunca ben de sizinle konuşmam o da benim evladım'' diye ciddiyeti belirtmek lazım ki hakkaten kedimi sokağa atsalardsı konuşmazdım cidden ömrüm boyunca.


  • neferkitty  (09.02.14 09:06:26) 
hasta olur, ölür üzülürüz diyorlar


  • rock n roll  (09.02.14 09:06:51) 
hasta olursa veterinere götürürsün iyileşir, benim kedim duyurulardan da hatırlayanlar olur 2 aylıkken ölümden döndü neredeyse resimlerinde bile boğazlarının şişliği yumru kadardı ve tüm gece uyumadan başında bekledim.
ciğer yiye yiye toparladı resmen.
iyi bakılırsa ve bu ciddi virütik hastalıklar bulaşmazsa yavruyken, aşıları yapılırsa hiçbir şey olmaz.
ben kumunu kendi odama koymuştum ve tuvaletini yapınca resmen leş gibi kokuyordu ama arkasndan hemen temizleyip çöpe atınca bir şey de kalmıyor, odada bakması başta zor değil.

edit : yalnız gelirin yoksa hiç bulaşma.

masrafı var bu işin ve ailen karşılamak istemezse mırın kırın yaparlar.

tüm masraflarını kendin karşılayabilmelisin.

mama, kum ve aşı masrafı.
çok pahalı olmasa da kısmi az bir gelirin olması lazım.
  • neferkitty  (09.02.14 09:11:30 ~ 09:14:35) 
ben evde sırf benim odamda duracak diye almıştım, sonra evi açtım herkes sevdi alıştı vs.

ama sonra öldü, çok üzüldüm doğruya doğru.

şimdi evde bir kör bir de sağır kedim var dfsfsdd.
  • passion rules the game  (09.02.14 10:03:03 ~ 10:03:35) 
sokakta bulduğun bi kedi olsun yavru da olsun, gaddarlığın kitabını yazmadılarsa bişy demezler biraz da ajitasyon yaparsan. sonra alışırlar bi süre sonra.


  • dafaiss  (09.02.14 11:08:32) 
bi arkadaşının kedisini alıp bi kaç gün deneme yapabilirsin belki


  • sttc  (09.02.14 11:53:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.