[]

laptoptan gelen tuhaf ses

laptop'ın sabit diskinin bulunduğu kısımdan sanırım, disk çevirme sesi ve bipleme gelip duruyor, iki dakka yalnız bıraktım alet manyağa bağladı, trip atıyor kezban gibi?! içinde bir sürü datam var napıyim ben bunu mavi ekran, erör falan vermesin kezban stayla??

-kaç saattir çalışıyor ama ısınması normal, fan da sabit diskin orada-

sorun bende mi bu kezbanda mı sayın duyuru sakinleri??

 
diskin darbe almış olabilir. Kullanıma bağlı eskiyince de çıkıyor bu ses. Ama darbe aldıysa verilerin tehlikede derim.


  • cunupkral  (09.02.14 03:08:00) 
ritmik bir ses geliyor:

rotasyon aksinda sorun var. bir yerlere sürtüyor cok ömrü yok. cok yazma sifirlama vs gibi islemlerden kacinip bir an önce önemli dosyalardan baslayarak yedekleyin. (gün itibariyle 3 harddisk yakmis biri olarak ayni sekilde basladi güvenin bana)

ses ritmik degil arada daha ince tiklar bipler var diyorsaniz:

okuyucu kafada sorun var. darbe vs ile yamulup sürtüyor olabilir. hareket kabiliyeti azalmis bu yüzden belirli seyleri okumamaya baslayacak demektir.

deneyimlerim bu sekilde. daha baska ihtimalleri yazan olursa da sevinirim. ben sadece bu sekilde bozdum bunca sene.
  • wiillii  (09.02.14 04:07:48) 
willi dostum çok güzel açıklamış. Bir yerlere sürtüyor çok ömrü yok.


  • cunupkral  (09.02.14 05:59:49) 
neyse ya benim bilgisayarım değil zaten okuldan almıştım :D gerçi şu anda o ses gelmiyor -ki darbe falan da almadı yani, okula giderken lap top çantası ile götürüyorum sonuçta, bir de sırtımda taşıyorum anadolunun bağrındaki bir tarlada sırtında bebesiyle çalışan kadın anam, çilekeş anam gibi, ama gene de belli olmaz çarpmıştır belki. ya da çok party hard bir gece geçirdi ben fark etmeden bilmiyorum? neyse ben bilgilerimi kaydeeyim, sağolun.


  • pasp  (09.02.14 17:46:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.