[]

Plastik mermiye karşı gözü korumak

Polisin sıktığı plastik mermiye karşı gözü korumak için aşağıdaki linkteki iş güvenliği ürünleri kullanılabilir mi?

www.isguvenlikstore.com

Kafaya da bi bisikletçi kaskı taktın mı tamam diye düşündüm?

 
gözüne gelirse korumaz tabii ki. bizzat test ettim ben bu gözlükleri istersen al bi eline bak anlarsın sen de. test ettimden kastım aldım elime oynadım inceledim işte baya.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.02.14 01:44:19) 
@proletarier aller lander vereinigt euch

Biliyorum hocam. Gezi parkı sırasında gözüne plastik mermi isabet eden gencin Ayşe Arman ile olan röportajını okumuştum. Onun da gözünde deniz gözlüğü olmasına rağmen, plastik mermi isabet edince kırılmış ve göze gelmiş. Çok acı bir durum.

Polisin vaziyeti belli. Nasıl koruyacağız kendimizi.
  • raskolnikov2  (09.02.14 01:47:53) 
çarpıp sekse iyi,o hızla gözlüğü deler geçer diye düşünüyorum. ama hiç yoktan iyidir her tarafı kapalıları.(deniz gözlükleriyle aynı malzemeden değil bunlar diye biliyorum, deniz gözlükleri daha dayanıklı gibime gelmiştir hep haziran zamanları.)


  • kaymaktutmayansicaksut  (09.02.14 01:48:11) 
  • raskolnikov2  (09.02.14 01:50:01) 
o verdiğiniz ürünün koruyucu kısmı gözlükler kadar sert plastik değil diye biliyorum öyle hatırlıyorum veya en kötüsü değişebilir. benim ellediğim yumuşak sayılabilirdi aşırı sert değildi en azından. mesele kırılması aslında. her türlü mermiyi durdurur da -tabii mesafeye geliş açısına falan da bağlı- asıl sorun kırılıp parçaların göze girmesi. böyle şeyler yerine şeffak pet şişeleri kullanışlı olabilir ama nasıl yapılacak bilemedim mühendis kafalı arkadaşlar bulur belki bir çare.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.02.14 01:53:42) 
motorsiklet kaskı diyorum. başka da bir şey değil. eş dostta varsa eski bir şeyler


  • kaymaktutmayansicaksut  (09.02.14 01:55:39) 
ilk linktekilere baktım 45m/s şiddetinde darbelere karşı koruduğu yazılmış. emniyetin kullandığı plastik mermi silahı şu sanırım: en.wikipedia.org 85m/s hızında atış yapıyormuş.


  • Ufuk  (09.02.14 01:55:52) 
motosiklet kaskı dışındakilere güvenme hocam, o parçalansa 1 tanesi bile çizse gözünü (girmesinden bahsetmiyorum bile) anan ağlar. ya tam korun ya da allah ne verdiyse gir.


  • zazazaraeta  (09.02.14 01:57:45) 
hocam amaç göz-kafatası olmasın cidden. alnına gelse de pek bir şey değişmez. sen dinle beni kafanı tam saran bir şey al, açıkta bir yer kalmasın. olur olur aradaki küçücük bir yerden girer mermi sürtüne sürtüne, hayatın kayar. madem önlemini alıyorsun tam al, hiç değilse arkandan "önlemini alsaymış bir şey olmazmış, ders olsun bize" diyebilelim. öbür türlü "hayvanlarrrr kasklı adam kafadan öldü" olacak.


  • zazazaraeta  (09.02.14 02:13:07) 
deniz gözlügü noktasal basinca korumaz. bu aamacla yapilmamistir. cam kiriklariyla tehlikeyi katlarsiniz. deniz gözlügü kirmadim ama kavgada gözlük camim kirildi darbedense kirilan camin kestigi yara izi durur hala ufaktan.

bu gözlükler ise genelde marangozsundur bir sey keserken tahta talasi ucup gözüne batmasin vs amaclidir. darbe icin degildir.

paintball maskeleri 400fpsye kadar koruyor imis. azicik arastirilabilir.

onun disinda askeri amaclarla uretilmis seyler ile motorsiklet kaski tarzi seyler darbe emici özelliktedir. baska da aklima gelmiyor benzer bir sey.
  • wiillii  (09.02.14 03:27:52) 
adı ne bilmiyorum ama plastikle cam arası değişik kolay kırılmayan camlar var ya, bu plastik mermilerin o camları deldiğini düşünürsek... korumaz. deler geçer.


  • septiklestiremediklerimizdenmisiniz  (09.02.14 03:34:17) 
o iş için tavsiyem tam motosiklet kaskı yahut da yüz koruması olan motosiklet kaskları. yahut askeri kask bulabilirsen yüz koruması olan, onlar da korurlar ama onlar ciddi anlamda pahalılar elbette.

biber gazı fişeğinden koruduğunu bizzat görmüşlüğüm var iş için kullanılan yüz korumalarının ama plastik mermiye karşı çok işe yaracağını sanmam. hiçbir şey takmamandan iyidir yüz korumalı bir iş maskesi takman ama bence, en azından yavaşlatır mermiyi.
  • kulkke  (09.02.14 04:12:23 ~ 07:00:15) 
ne kullanırsınız bi tavsiyem yok ama polisin kullandığı plastik mermi atan silah yukarıda linki verilen fn303 kadar güçlü değil. 85m/sn kadar yüksek bi hızda atmaz.


  • mosakale  (09.02.14 05:09:16) 
Sonuçta yüzümüze gözümüze taktıklarımızın amacı gazdan yanmamasını sağlamak. wiillii'ye katılıyorum, gözünüze gelen bir şey ile camlar parçalanıp gözünüze de batabilir. Onun mermiyi durdurmasından ne olacak.

Motorsiklet kaskı iyi, burnunuzun önüne talcid'li su ile ıslatılmış bezi koyarsanız biraz gazın etkisini kesiyor ama onun da ıslak kalmasını sağlamak gerekiyor. Bir de nefes almak ayrı bir mesele haline geliyor.
  • aychovsky  (09.02.14 10:56:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.