[]

Kayıp/ Çalıntı Pasaport (Danimarka)

Danimarka'da pasaportumu kaybettim ya da çalındı bilmiyorum. 3 hafta oldu. Polise kayıp raporu verdim, şimdi randevu alıp konsolosluğa gitmem lazım yenisini çıkartmak için. Erasmus için buradayım ve 10 yıllıktı pasaportum. Şimdi yine 500 kusur lira gibi bir ücret ödemem lazım mı? Gerçekten burada öğrenciyken o parayı ödemek büyük yük ve üstelik ailemden de yardım almıyorum,tamamen hibem ve bursumla geçiniyorum. Ne yapmam lazım sizce? 10 yıllık pasaport ya nereye gider, bulan yok mudur uf nasıl bir yük oldu şu an.




 
param yok de. buyuk ihtimal para vermezsin.


  • she was my baby  (09.02.14 00:00:22) 
Paran yok da ne halt yiyosun burda demesinler?


  • gregorsarımsak  (09.02.14 00:05:44) 
dedigimi yap sen ;)


  • she was my baby  (09.02.14 00:09:40) 
çalıntı kayıp ve pasaportlarda hem defter bedeli hem de harç tekrar alınıyor maalesef. (bir tür çaldırma kaybetme cezası olarak görüyorlar)

ben yurt dışında uzattığımda pasaportumu harçlar turkiyeye göre çok daha düşüktü belki senin de şansına hala geçerlidir bu durum.

param yok desen de sonuçta devlete odenen harç var onu memur almadan halledemez, halletmemeli. belki sana parça parça ödemen konusunda kolaylık sağlarlar ama hiç zannetmiyorum.

bu arada oturma iznin var değil mi? çunku yurt dışından pasaport çıkarmak yenilemek için oturma izni lazım. eğer yoksa sana geici bir kağıt düzenlliyecekler pasaport yerine geçen, ki ona da para istemezler pek.

(yurt dışında pasaport çaldırmışlığım, bundan ayrı pasaport süresini uzatmışlığım var, kendi tecrübelerim bu şekildeydi)
  • nwnd  (09.02.14 00:13:02 ~ 00:14:00) 
1 yıllık pasaport alırsın, belki 10 yıllık almak daha ekonomik ancak gücün 1 yıllığa yetiyorsa şimdilik onu alırsın.


  • cakabo  (09.02.14 11:04:29) 
Nasıl bir mantık ama bu, çalınmış malın cezası mı olur ya. Gerçekten mantıksız.
Oturma iznim henüz çıkmadı, buraya schengen ile geldim burada bekliyorum iznimi ve cpr numaramı.

  • gregorsarımsak  (10.02.14 02:40:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.