[]

Zenmate vs VPN vs etc.

Bu zenmate bir çeşit vpn midir yoksa sadece ip değiştiren uyduruk bir eklenti mi? FAQ kısmını okudum ama tatmin olmadım. Şu yasa muhabbetinden beri nette yazıp çizmek için düşünür olduk!

Özet: Zenmate'i nasıl bilirsiniz?


 
iyi biliriz.
vpn'in çalışma prensibiyle aynı diye biliyorum ama detaylı bilgim yok. dns vs. dokunmadan yasaklı sitelere büyük hız kaybı yaşamadan girebiliyorum. sadece, bazı siteler bazen açılmayabiliyor, ona dikkat ettim.

  • baba jo  (08.02.14 01:47:12) 
valla ben kullanıyorum; ama çok kurcalamadım. ne olduğunu da tam bilmiyorum. büronun firewallu sapıkça önüne gelen siteyi yasakladığı için kullanmaya başladım. herhangi bir hız kaybı yok, son derece memnunum.

frankfurt üzerinden bağlanıyor gözüküyorum. uluslararası siteler almanca edisyonuyla açılıyor, ip'm almanya'da gözüküyor filan. ama gerçek bir koruma sağlar mı emin değilim. ev kullanımı için private internet access'e geçicem sanırım.
  • starborn  (08.02.14 11:26:00) 
dün yükledim. yasaklı sitelere girebiliyorum. ama girdiğimiz siteler gözüküyormu bilmiyorum. bide ücretli olacakmış sanırım yakında.

isviçre'den selamlar.
  • xu  (08.02.14 11:58:56) 
hem ip'ni değiştiriyor hem encrypt ediyor. faq gayet açıklayıcı.
kullanıyorum aylardır, gayet iyi.

ücretli olması gibi bişi de yok, yine faq'ta yazıyor. ücretsiz seçeneğin trafiği kısıtlı olacak sadece, 50gb falan gibi muhtemelen ayda.
  • hjarteblod  (08.02.14 12:01:51 ~ 12:03:02) 
@ hjarteblod encrypt ne demek oliği ?


  • xu  (08.02.14 12:13:59) 
@xu, şifreliyor yani senin internet erişimini. devlet göremiyor yani senin hangi siteye girdiğini; zenmate'e bağlandığını görüyor sadece. orda ne yaptığını goremıyor.


  • hjarteblod  (08.02.14 13:16:57) 
vpn değildir çünkü vpn bu değildir.

vpn, bilgisayar ağlarıyla ilgili bir konu. işletim sisteminin altyapısında çalışıyor. bu programlar proxy hizmetini yürütüyor.

vpn dediğimiz hotspot shield olur, spotflux olur. hatta bilgisayarı bağlayıp oyun oynadığımız hamachi de vpn kurulumu yapar.
  • fusion2dx  (08.02.14 19:26:51 ~ 19:53:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.