[]

Oyun laptop'undan anlayan var mı?

daha önce bunları sormuştum:
eksiduyu.ru
eksiduyu.ru

bi türlü karar veremiyorum. "razor blade" çok cazip geliyor çünkü hafif ve taşınabilir. internette bir sürü araştırmaya baktım ama araştırdıkça daha çok gömülüyorum.

macbook ise oyun için alınmaz ama oyun oynanır deniyor. genel olarak oyunları güzelce çalıştıracaksa neden alınmaz? yani sırf oyun için almış da olmam o zaman, başka şeyler için de kullanırım.

2000 dolara kadar para verebilirim.

bir yardım edin lütfen. ya da çok faydalı link de verebilirsiniz.

 
razer ve alianware çok kral aletler gibi ama yorumlar hep aşırı pahalı olduğu yönünde. ibuypower , xmg gibi custom aletler daha ucuzdur onlara bak. msi falan da olur.


  • glamdr1ng  (07.02.14 22:38:26 ~ 22:38:57) 
oyun için masaüstü toplanır. ancak çağımızda oyun için bile taşınabilirlik şart oluyor. lan partileri yapanlardansanız çok iyi anlarsınız ne demek istediğimi ya da sık seyahat ediyorsanız. apple verimli sistemler sunar ancak oyunlar windows için yazılır. apple daha çok iş çözümleri için mantıklı olabilir.

gelene gidene monster notebook önermekten sıkıldım ama fiyat performansı en iyi veren firma onlar.

hangi firmayı seçerseniz seçin özellik istediniz mi ya ağırlık artacaktır ya da fiyat çok aşırı artacaktır ki belli bir yerden sonra ağırlık yine de artmaya başlar, taşınabilirlik istiyorsanız bunları da göz önünde bulundurun derim. size önerim 15.3 inçlik aşağıdaki ürün olacak; ancak ayrıca ssd taktırmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

(git: www.monsternotebook.com.tr
  • tuzumkuru  (07.02.14 22:39:38 ~ 22:42:15) 
abi ne oynayacaksın? ona göre önerelim. dota 2 oynuyorum diyorsan al macbook keyfine bak. ama yok en son çıkan oyunları oynayacağım diyorsan macbook dışında birşeye yöneleceksin. @tuzumkurunun verdiği bilgisayar iyiymiş.


  • mattiadestro  (07.02.14 22:46:28) 
İş bu yazı, sizin full performans beklemenize göre yazılmıştır. Eğer böyle bir beklentiniz yoksa lütfen ciddiye almayınız.

öncelikle sana "laptopa bayılacağın parayla aynı seviyede masaüstü anca toplarsın, tek farkı yükseltebilirsin" diyen insanların sözüne inanma.

Ben i7 işlemcili, gtx 660m ekran kartlı, 8 gb ramli laptopumda battlefield 4'ü full grafikte 15 fps ile anca oynayabiliyordum.

Eğer gerçekten grafikleri tam göreyim, hiç sorun çıkartmasın diyorsan çok yüksek meblağlar ödemek gerek.
2000 dolar seni önümüzdeki 1 yıl her oyunu full grafikte çalıştıran bir makinaya yönlendirir. Ama şu anda bulunan laptopların %95'inin ekran kartı watch dogs, the division gibi bu yıl içinde çıkması beklenen -division 2015'e sarkabilirmiş tabi- üst düzey oyunları full grafikte oynatamaz.

"Laptopu yükseltebilirsin" diyen arkadaşlara da bir şey sormak istiyorum.
Türkiye'de bana gtx 765mx ekran kartını bulsunlar...

Laptop ekran kartları öyle ha deyince bulunsaydı, öyle ucuz olsaydı, her anakarta uyumlu olsaydı ben laptopumu satmazdım. Diyelim ki upgrade'e uygun laptopu aldın.

GTX 680M neredeyse masaüstü için üretilmiş GTX 660 ile aynı seviyede grafik verir. Fakat gtx 660 450-600 TL iken, gtx 680m'i yurtdışından 700-800 dolara falan getirtebiliyorsun.

Bir masaüstü ile aynı performansı alman için 2 x gtx ... olan makinalardn alman gerekir. O zaman da hem soğutma problemi başlar hem de fiyat artar.

Hocam yılların oyuncusuyum.
Sanam makinayı sayayım izin ver:

i7 4700mq işlemci, 16 gb ramli, 1 tb harddiskli ve gtx 780m li notebook 4700 TL monster'da. www.monsternotebook.com.tr

Bu parayı verdikten sonra alacağın görüntü kalitesi ise 500 tl ile sahip olabileceğin gtx 660 ile aynı seviyede. İşlemciyi, rami, harddiski, kasayı falan toplattın mı bunla aynı seviyede masaüstü kurmak 3000-3300 tl'yi geçmez.

He gtx 660 kötü mü?
Benim arkadaşta var, adam bf'yi full grafiklerde 30-40 fps ile oynuyor.
Ama 1 yıl sonra adam değiştirecek ekran kartını.

Bahsettiğin razor blade'e baktım.

Gtx 765m kullanıyor. Sana 525 TL'ye alabileceğini söylediğim gtx 660 ile karşılaştırması burada mevcut : gpuboss.com

Ayrıca senin için önceden incelenmiş ve verdiği fps değerlerini yazayım:

Battlefield 4: high grafiklerde ortalama 50 fps, son derece akıcı.
Full grafiklerde 20 fps'yi zorluyor. kötü.
assassin's creed: high: 35 fps (oynanabilir) full: 18 fps (kötü)
call of duty ghosts: full: 21 fps
Metro: last night: full: 18,2
bioshock: 23,6


Ayrıca razor'u senin yerinde olsam elerim.
Ya oyuncusun sen. 14'' full hd olmayan ekrana milyarları mı gömeceksin? Ekranda ufak bir detayı görmek için yırtınacaksın. Ben 15,6'' ekranda ufacık diye sinir krizi geçiriyordum.

Derdim seni masaüstü almaya ikna etmek değil.
Sadece şuanda bile üst düzey oyunlarda full grafik veremeyen makina, 1 yıl sonra üst düzey oyunları high'da bile kaldırmaz. Çünkü bir çok oyun yapımcısı firma "konsollar bizim sınırlarımızı kısıtlıyor" diyerek bilgisayar oyunlarına ağırlık vermeye başladı. Önemli olan işlemciden önce ekran kartı oldu.

Ben iyi düşün derim müdür. Sonuçta para senin. Ama 1 yıl sonra gene takılmaya başlayacak makinaya 2000 dolar gömülür mü sen düşün...
  • beherle ask yasayan cilgin kimyager  (07.02.14 23:03:38) 
Laptop upgrade konusunda bende karalayayım biraz. Diyelim ki ekran kartını değiştirmek istedik, MXM, MXM-1-2, MXM A-B dediğimiz türler var işte,tam olara bilmiyorum da öyle açıklayalım, bizim kart MXM, onun yerine yine sadece MXM kartlardan birini takabiliriz. Ama bununla da bitmiyor, o kartın voltajı,güç tüketimi cartı curtu da aynı olmak zorunda. Zaten laptop ekran kartlarının fiyatları biraz pahalı, ebay üzerinden bakabilirsiniz. Soruya cevap olsun bari, monster'ın siteyi açın,oradan kafanıza göre ayarlayın istediğin özellikleri. Son olarak,vurma ama "o paraya masaüstü topla daha iyi."


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (07.02.14 23:16:43) 
@beherle ask yasayan cilgin kimyager, @birfincankahvedahaisteyenadam,

ihtiyaç laptop olarak ise laptop almak lazım oyun için. ki çoğu kişinin ihtiyacı laptop artık masaüstünü tercih eden çok azaldı. ancak tabi belirmek gerekiyor ki laptop'a verilecek para ile masa üstünde 1.5 kat daha iyi bir sistem toplanır ki bu 1.5 kat(götümden uydurduğum bir kat) sizi çok daha fazla götürecektir; ama anladığım kadarıyla notebookta karar kılmışsınız ki notebook alacağına masaüstü al diyen adamları dinleyeceksek de şöyle lazım: notebook ve masaüstü aynı ihtiyacı sağlasalar da farklı koşullarda sağlıyorlar. mobilite ihtiyacı yüksek ise notebook almak şart olur. eğer evden hiç çıkılmıyor, oyunlar ise south park'ın wow bölümündeki gibi oynanıyor ise masaüstü derim.
  • tuzumkuru  (08.02.14 00:42:08 ~ 00:43:12) 
monster türkiye'den mi alınıyor sadece? en ucuzu hangisi? ben kuzey amerika'dan alacağım.


  • ermanen  (08.02.14 01:08:16) 
kuzey amerikada iseniz daha şanslısınız. msi'ın oyun serisini inceleyin bence


  • tuzumkuru  (08.02.14 01:19:19) 
@tuzumkuru @ermanen

Öncelikle arkadaş metro'da kasma sorunlarından bahsetmiş önceki duyurularında yanlış anlamadıysam. Kendisi kasmayan, grafikleri iyi seviyedeyken akan bir makina istiyor diye anladım ben.

Maalesef razor blade öyle bir makina olacak gibi durmuyor. En azından bir yıl götürse bile 1 yıl sonra zorlanmaya başlayacak bir makina.

Bir de şunu da belirteyim, ben de mobility sebebiyle laptop'ta oyun oynamaya başlayan adamdım. 2200 tl'ye gtx 660m ekran kartlı monster aldım. Fakat grid 2'yi high grafiklerde oynarken kasma yaptı. Full de bile değil. Ancak 6 ay sabredebildim, 1800 tl'ye satıp masaüstü topladım. Şu anda içime 400 tl kaçmış durumda.

Eğer oyun denilen şey fifa, pes, fm serisi, dota, wow gibi oyunlarsa, monster'ın 2200 tl'lik laptopu bile 3-4 yıl götürür.
Ama oyun ihtiyacı bf4, gta 5 (yeni çıkıyor), bioshock, crysis 3 gibi oyunlar ise laptoptan alınan performans iyi olmaz.

Anlatmak istediğim buydu. Tabi ki kendisinin tercihi. Ben sadece oyunların laptop ekran kartlarında verdiği performansı gösterdim. Eğer kendisi üst düzey bir performans bekliyorsa alamayacağını gösterdim.

Türkiye şartlarında alınabilecek en iyi laptop da bana göre monster. 6 boyunca bir kere bile format atmadım, deli gibi kullandım cihazı, 6-7 saat dota 2'den, simcity'den çıkmadığım olurdu, hiç ısınma sorunu yaşamadım.
  • beherle ask yasayan cilgin kimyager  (08.02.14 09:00:35) 
2000 doları ben laptopa kesinlikle vereceğim ama nereye vereyim diyorsanız monster diyorum. siparişlerin tesliminde gecikme yaşasanız da teknik servis konusunda çok başarılı olduklarını duydum.

benim aklıma son zamanlarda steam box gelip duruyorum. henüz piyasada satılan ve standart oluşturmaya başlamış bir steambox duymadım, görmedim. eğer ilerde laptoplara da uyarlanırsa (ki kaçınılmaz olacak sanırım) başarılı aletler göreceğiz lakin şu an o fiyatlarda tek tavsiye edilebilecek marka monster.

bir diğer alternatif msi. ben msi kullandım, ısınma v akılma problemi çok yaşamadım ama crysis 3 ve ac3 full ayarlar değil de high de oynanıyordu. gt 660m olan modeliydi. satıp mac aldım hardcore oyuncu olmadığım için. guild wars2 tek ilgili alanım, macbook pro yetiyor bana.

allienware falan fiyaltları bana çok pahalı geldi, hiç bakmayın derim.
  • simbolmina  (08.02.14 12:09:05 ~ 12:11:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.