[]

köpeğimin tuvalet eğitimi

4 ay önce barınaktan 1 yaşında erkek bi golden sahiplendik. 2 buçuk aydır eve hiçbir şekilde tuvaletini yapmıyordu. Bir sabah bir akşam günde 2 kere çıkarıyorduk tuvalete. Dışarıda yaptığı zaman da ödül maması vererek alıştırdık. 1-1 buçuk ay kadar önce de ödül mamasını bıraktık artık tuvalet için. 2 hafta önce gözümüzün içine baka baka evde halıya çişini yaptı, sonrasında 2 kez daha bi arkadaşımızın evinde yaptı. Arkadaşımızın dişi bi king charlesı var. Bizimki kısır, king charles değil. Bu kadar süre sonra yapmaması gerektiğini bildiği halde neden tuvaletini yapıyor olabilir?




 
evinizde yaptığı için:
ya bir şeye kızmıştır ya da ilgi istemiştir.
eğer sonrasında mahcubiyet gördüyseniz tutamamış da olabilir.

arkadaşınızın evindeki için:
dişi köpeğin evinde bölge işaretlemek, buranın erkeği benim demek istemiş olabilir.
kısır olsa da, eğer sizden önce çiftleştiyse ya da çiftleşmese bile kızgınlık dönemine girdikten sonra kısırlaştırıldıysa içgüdü olarak bunu yapabilir.

ama genel olarak devam etmediği takdirde çok sorun etmeyin.
olur öyle şeyler diyip geçebileceğiniz düzeyde şu an.
  • blatta hiberna  (07.02.14 20:11:52) 
Başkasının evinde, köpekli bir evde yapmasının sebebi yer işaretlemesi, üstünlük sağlaması diyebilirim. Çünkü aynısını bizim şarlatan da yapıyor.

Ama gözünüzün içine baka baka olayını bilemedim, bizimki bana kızdığı zaman ya da eve başka köpek getirdiğim zaman yapıyor böyle şeyler :/
  • yahveyire  (07.02.14 20:11:54) 
Psikolojisini bozacak bir sey mi oldu? Bir sure pansiyona ya da bir yere mi biraktiniz? Benimki gozumun icine bakarak, hem de kendi yatagina yapiyordu. Bence gecici bir psikolojik durum. Aliskanlik boyutuna gelirse, kuserek tepki gosterebilirsiniz belki ama danismanlik almaniz daha dogru bence.


  • bir varmis bir yokmus  (07.02.14 23:22:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.