[]

gezmeye nereden başlamalıyım?

pasaport başvuru yaptım ve yarın geliyo. ingilizce çat pat biliyorum. yani az buçuk anlaşabilirim diye düşünüyorum. maddi anlamda sıkıntı yok.

yaş 26 cinsiyet erkek

sizce bu durumda biri gezmeye nereden başlamalı? aklımda ilk başta bosna hersek gibi ülkeler var. hani en azından türkçe bilen insanlar oluyomuş. ilk oradan başlasam fena olmaz diyorum ama tabi bu işin ustalarına sormak da yarar olur diye buradan sormak istedim.

not: adana'da yaşayıp da gezmeyi düşünen arkadaşlarla oturup konuşmak isterim.

 
hemen yarın mı başlıycan gezmeye?


  • mahone  (06.02.14 22:34:22) 
@mahone

bir hafta, iki hafta veya bir ay hiç farketmez. işte net bi rota belirlersem hemen çıkabilirim yani sıkıntı yok.
  • kambocya diasporasi  (06.02.14 22:38:26) 
Hocam bu senin zevkinle alakalı aslında. Avrupa'da tarihi şehirleri seviyorsan gezecek birsürü şehir var. Ortadoğu tarafına yöneleyim diyorsan Kudüs her zaman ilgimi çekmiştir benim inşallah yakın zamanda gitmeyi planlıyorum, Beyrut'a giden arkadaşlar da çok memnun kalmışlar. Yok daha farklı yerlere gitmem lazım diyorsan doğu bloku mesela Beyaz Rusya, Letonya, Litvanta vs. güzel ülkelere benziyor araştırdığım kadarıyla. Ben futbola çok meraklıyımdır o nedenle İtalya'dan çok zevk almıştım, stadları gezdim vs. Dediğin gibi balkan ülkeleri var ama benim pek ilgimi çekmiyor. İskandinav ülkeleri yine benim gitmeyi çok istediğim ülkelerdendir ama ileride inşallah.

Usta falan değilim tabi ki de tavsiyem, Avrupa'da görülesi birkaç şehirden başla, tek vize ile birkaç ülke gez. Ben olsam Budapeşte-Viyana-Prag-İtalya ve sonrasında da belki Fransa-İspanya yapardım 1 ay gibi bir zamanım ve yetecek kadar param olsa.
  • Lethe  (06.02.14 22:52:15) 
Aslında ne aradığına bağlı,

Gece hayatı, hatunları güzel olsun eğleneyim hem de ekonomik olsun dersen önce Belgrad'a git derim. Vize istemiyor, konaklama yiyecek içecek falan aşırı ucuz. 1 tl ye markette bira var. malboro 4 tl ye falan geliyor o derece yani. en kral barında 70 tl ye falan 50 lik smirnof 2 adet redbull açtırabilirsin. Oradan araba kiralayıp Novi Sad a geçebilirsin. Ben çok eğlenmiştim.

Tarih isterim dersen, müze falan gezeyim kültür seyahati (o da ne demekse) yapayım dersen. Roma - Floransa - Venedik turu, Prag Budapeşte viyana (gece hayatları da çok iyidir) turu ya da Paris yapabilirsin. Tek başınaysan Paris'e gitme eyfelin önünde millet yiyişirken mal gibi bakarsın. eyfel yer yüzündeki en anlamsız yapı olduğu için bir boka da benzetemezsin. yanında sevgilin olunca daha bi güzel gözüküyor herhalde. Ama louvre müzesini gezebilirsin. Pariste tek başına yapılabilecek en iyi şey müze gezmek herhalde.

Uçayım kaçayım kafa dağıtayım dersen de Amsterdam en iyi seçim. İlgin de varsa günün her anı kafa bir milyon gezip gece kendini lezbiyen barın ortasında birbirini öpen hatunların ortasında bira içerken falan bulabilirsin.

Deniz kum güneş isterim ben dersen zaten kış mevsimi Avrupa'da bir yer yok. Yazın giderim dersen de pek tavsiye veremem zaten Avrupa için çünkü ben de henüz böyle bir tatil yapmadım. Ama geçtiğimiz ekim ayında Sharm El Sheikh i keşfettim. Bundan sonra deniz kum güneş aradığımda oraya gideceğim. hem ucuz hem de yaptığım en iyi deniz tatiliydi. Sana da böyle bir arayışın var ise kesin tavsiye ederim. vize istiyor ama 40 tl gibi bir ücrete 3-5 günde alabiliyorsun.

Hepsinde git paşa paşa hostelde kal. otel güvenlidir temizdir götü sağlama alayım kaygılarına düşme, boşuna fazla para verme. 6 kişilik odalar idealdir. kimse kimseye bir şey yapmaz, herkes eğlencesine bakar. yukarıda saydığım şehirlerin bir çoğunda bulunan st christopher's inn en iyisi bence. hiç düşünmeden yatağını ayırtabilirsin.


Başlangıç için en iyi yerler bunlar bence. Şunu da unutma seyahat virüsü diye bir şey var. bir kere başladıktan sonra kanına giriyor ve bir daha çıkartamıyorsun. gittiğin seyahatin ilk günü bir sonrakinin planını yaptırıyor adama. çok para harcamaya hazır ol :)

iyi gezmeler
  • ya arkadaşım bi dinle önce  (06.02.14 22:56:03) 
Gürcistan


  • iddaaci  (06.02.14 23:23:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.