[]

work and travel yapacak birine tavsiyeleriniz

yanıma mutlaka almam gereken şeyler var mı
bi daha yapsam bunu şunu kesin önceden ayarlarım diyeceğiniz şeyler var mı?
Philadelphia'da olucağım daha önce giden gören çalışan var mı?nasıl bir şehirdir?
işim 16.30'da bitiyor ikinci işi nasıl ayarlarım?
sözlükten okudum birçok sayfadan araştırdım ancak birebir tecrübesi olanların şahsi görüşlerini merakla bekliyorum..

 
büyük bavul götür ama fazla bir şey alma yanına. outletlerden çok ucuza çok güzel şeyler alabilirsin.

dönüşünden 10-15 gün önce işten ayrıl ve gez dolaş. sıkı çalış yaz boyunca. bin dolar harcayıp müthiş bir seyahat yapabilirsin. bu fırsat kolay kolay ele geçmez benden söylemesi. philadelphia >> washington dc >> newyork >> boston rotasını izleyip ordan miamiye uçarsın. miami den de dönüş biletin nereyeyse oraya dönersin. miami yerine lasvegas'a da uçabilirsin. amerika içi uçak ulaşımı çoğu yerde otobüse oranla daha ucuzdur. gideceğin şehirlerde hostellerde kalabilirsin. hostelling international ağının hemen hemen her şehirde hosteli vardır.

philadelphia da hiç bulunmadım bilemiyorum. it's always sunny in philadelphia derler..

ikinci işi gidince bulursun. çalıştığın iş yerinin çevresindeki benzin istasyonları, marketler, fastfoodlar, alışveriş merkezleri hatta fabrikalarda iş bulabilirsin. oradaki j-1 ve h2b vizesi olan yabancılardan bu konuda yardım istersin. böyle yerlere girip sormak da bir yol.
  • serseri marti  (16.05.09 23:59:51) 
philadelphia çok güzel çok şirindir ama öyle ama ilk başta american dream gibi gelmicektir sana.daha sonra keşfettikçe walnut street falan gibi gayet şık cafelerin olduğu caddeler vardır güzeldir yani.16.30 dan sonra iş bulmak için benim tavsiyem teker teker bar cafe tipi yerlere gidip denemen olur.hele ki girişkensen şansın daha yüksek.ama mali krizi unutma sakın ikinci iş bulmak baya zor.hatta çoğu insanı ilk işlerinden bile çıkartıyolar.
onun haricinde giderken yanında götürdüğün elektronik aletler için dönüştürücü al.hemen hemen tüm elektrikçilerde 1-2 liraya bulabilirsin.sigara kullanıyosan al burdan alabildiğin kadar.

  • i like dance and i like romance  (17.05.09 09:29:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.