[]

Pisuvara işemek neden bu kadar normal ?

yanında adamla beraber şeyinizi sallıyorsunuz. bakmakla alakalı değil tabii. anlaşılıyor ne olduğu. toplumda normalleştirilmiş.

bazı tuvaletler pisuvarlar arasına paravan koyuyor tabii. geçen bir restoranda ise kapılı pisuvar odaları gördüm.

sırf paradan kesmek için mi bu? araya bişey koymamak niye? tanımadığımız insanla yanyana işemek neden bu kadar normalleştirilmiş? sizce araya bişey koyulmalı mı yoksa farketmez mi?

konu hakkında bişeyler diyebilirsiniz.

not: dert etmedim. öylesine soruyorum.

 
bu soruyu tersinden sorabiliriz bence. neden araya paravan koymak bu kadar normalleştirilmiş? tuvaletin yerdeki yan yana deliklerden ibaret olduğu, veya paravanın ortasında paravanın bütün işlevini yerle bir eden koca delikler olan yerler de gördüm.


  • quasiromantic  (06.02.14 17:36:55) 
Ben paravan yoksa işeyemiyorum. İğrenç bir şey bence. Çok.


  • sen git ben geliyorum  (06.02.14 17:38:48) 
benim de aklıma gelmişti geçen gün bu. bi adım yanında adam da çıkarıyor sen de çıkarıyosun. arkandan birileri gidip geliyor. enteresan. ama tuvalet bi enteresan zaten. duvarın bi yanında insanlar konuşup, yazıp vs. günlük işlerini yaparken sen dur bi şu duvarın arkasına geçip sıçayım diyosun mesela. bilemiyorum.


  • tepedeki psychedelic adam  (06.02.14 17:38:58) 
evet uyduruk paravanlar da oluyor.

araya paravan koymak normalleştirilmiş mi? bence insanın özeline saygı mahiyetinde.
  • ermanen  (06.02.14 17:39:12 ~ 17:39:46) 
alan darlığı, işeyecek insan çokluğu, taciz olasılığının azlığı, o tuvalete giren herkeste en az bir adet sik olması vb. bunu normal kılan nedenler.

ayrıca barın birinde bölmesi bulunmayan bir yalağa (valla bildiğiniz yalak böyle) işemiş biri olarak aradaki bölmenin öyle çok fark yaratmadığını söyleyebilirim.
  • zgrydn  (06.02.14 17:39:19) 
sik gormek beni rahatsiz etmiyo sahsen, zaten yanimda biri isiyorsa donup de bakmam da hadi diyelim o bakti, onu da umursamam. hafiften yanima kaykilmaya baslarsa korkmaya baslarim. gotume el atarsa falan da "imdat adam sikiyolar" diye bagiririm.


  • beriberi  (06.02.14 17:44:31) 
askerdeki tuvalaetlerde yoktu evet rahatsiz edici


  • exlibris  (06.02.14 17:50:23) 
@ermanen onu tam bilemiyorum, batıda hep kapılar sıkı sıkı kapalı evet ama dediğim gibi o kadar özen gösterilmeyen yerler de çok. öte yandan insanlar açık havada yaşasa bile yine de gidip uzakta işlerini hallederler sanırım. mesela kedilerde olduğu gibi içgüdüsel bir durum da olabilir bu gizleme isteği, hem zayıf bir anındasın hem hastalık yayılabilir vs. ama dediğim gibi sıkı sıkı kapalı odalar bana daha çok batıda gelişmiş bir şey gibi geliyor yanılıyor olabilirim tabii.


  • quasiromantic  (06.02.14 18:00:25 ~ 18:03:05) 
holywood diye bi club da karşılıklı pisuvarlar vardı, yanlarda paravanı boşverin karşındaki adamla göz göze işiyosun :D

evet bence sorun. ama para ile ilgili değil. yani birinin ful çarşafla dolaştığı mekanda diğerinin kısa şort ile dolaşması gibi. herkes rahat olduğu tercihi yapıyor. rahat mekan sahibi de paravansız inşa ettirmiştir.
  • sttc  (06.02.14 18:37:30) 
Tuvalet alışkanlığının Fast food versiyonu bu.

Alan az, maliyet az, sirkülasyon hızlı olduğu için birim maliyet de az. Süper fikir. Hamburgere alışmakla aynı şey bence.
  • armagan  (06.02.14 18:43:07) 
bence güzel bir şey. müdürünle, müdür yardımcınla yanyana işerken resmi bir şekilde sohbet etmek çok eğlenceli bir deneyim.


  • prodeq  (06.02.14 18:45:52) 
Ben pisuvara işeyemiyorum. Dün bi avm'de iki kez denedim, gelen giden çok olduğu için yapamadım. Üçüncü kez tuvalete gittim 10 dakika sıra bekleyip kabine girdim. Kapıya oraya buraya sürtünmediğinden daha hijyenik geliyor aslında.

Bir de festival tuvaletleri var tabii. Herkesin ortasında aralarında 120 derece olan 3 adam işiyor.
  • fadetoreality  (06.02.14 19:02:25) 
Ben asıl kabinlerin tepesini nasıl açık bırakırlar onu aklım almıyor. Herkesin boyu 170 mi? Lan adam 190 olsa herkesi izleyecek tepeden sıçarken.


  • Beckwith  (06.02.14 19:26:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.