[]

önceye göre popülaritesi azalan spor dalları

türkiye özelinde değil de dünya genelinde değerlendirdiğimizde benim aklıma ilk formula 1 geliyor. başka var mı sizce? nba olabilir mi mesela?




 
Bir spor dalının dünya çapında popülaritesini değerlendirmek zor aslında.

Kural değişiklikleri sebebiyle F1 popülaritesini kaybetti lafı döner durur ama yarış haftasonlarında yüksek bilet fiyatlarına rağmen tribünlerde boş yer bulmak/görmek zordur. Bence inandırıcı değil yani, Türkiye'de artık şifreli kanaldan yayınlanıyor olması sebebiyle ilgi epey azaldı. Hakkinen, Schumi gibi efsanelerin spordan uzaklaşması da bir etken oldu ama dünyada ilgi halen canlı bence.

NBA için de öyle denebilir, salonlar tıklım tıklım doludur. Yine Türkiye özeli, yine şifreli kanal durumu burada da geçerli. NBA popülaritesini kaybetti demek zor ancak Euroleague Final Four, NBA Playoffs seviyesine yaklaşıyor denebilir.
  • cakabo  (06.02.14 15:41:19) 
sporun bütünü olarak olimpiyatlar...


  • inanmazsan inanma  (06.02.14 15:47:25) 
WRC. McRae öldükten, Loeb damga vurduktan sonra hiç bi zevki kalmadı.


  • roket adam  (06.02.14 16:05:05) 
@cakabo, F1'e ilgi ciddi anlamda azalmış durumda. tabii ki hala çok fazla izleyicisi var ama her yıl %10 civarında televizyon izleyicisi kaybettikleriyle ilgili bir haber okumuştum.

benim aklıma ilk olarak F1 ve NBA geliyor. ikisinin de hala çok fazla takipçisi var ama eskisi kadar kaliteli ve prestijli olmadıklarını düşünüyorum.

çok yakından takip etmediğim için sağlıklı bir fikir olmayabilir ama özellikle erkekler tenisinin de ivme kaybettiği kanaatindeyim, hatta daha geçenlerde marc rosset'in yazdığı bir şeyi "ne demiş burda" diyerek paylaşmıştım, o dayıt söylüyordu bunu.

federer yaşlandı, nadal da sakatlıklarla boğuşuyor ve altın dönemi bitti gibi... geriye kim kalıyor? eskisi kadar kaliteli, sağlam gelmiyor bana açıkçası şimdiki elemanlar.
  • der meister  (06.02.14 16:14:12) 
Aksine erkek tenisine olan ilginin arttigini okumustum gecen sene.. Kadin tenisiyle ilgili bilgim olmasa da eskisi kadar takip edilmedigine eminim. Ozellikle Clijsters, Henin de biraktiktan sonra zerre heyecan, rekabet falan kalmadi.. iyice tatsiz tuzsuz hale geldi zira..


  • machine head  (06.02.14 16:38:42 ~ 16:46:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.