[]

bu duyuruda yasamak istedigim ülkeyi buluyoruz.

Coğrafi olarak yagmurlu, kapali, biraz soğuk gecen iklimde bir ülke ariyorum. Gelişmiş de olsun tabi biraz. Ama cok luks olmasın. Sosyallik çok fazla önemli değil. Her şeyden önce yeşil olsun. Doğa aşığı bir insanım. Belki bir gün gitme imkanım olur, kim bilir, bana "aradığın ülke / şehir burası" diyebilir misiniz?

İkinci sorum; Norveç, İzlanda, İskoçya, Belçika boyle bi yer mi? Vikepediada okuduklarım kadar bilgi sahibiyim sadece.

Tesekkur ederim şimdiden..

 
Bu saydıklarına ek olarak gerçek şehir olsun, her şey elinin altında olsun istiyor musun? Yoksa pastoral takılayım, köyde falan yaşarım mı diyorsun?
İkincisi ise Kuzey Avrupa küçük şehirleri ve köylerinin hepsi neredeyse böyle. Birincisi ise Hamburg derim.

  • whoosie  (06.02.14 10:54:57) 
İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya, İspanya'nın kuzey kesimleri hep saydığın tarzda yerler.


  • cakabo  (06.02.14 10:55:26) 
belçika öyle bir yer değil. iskoçya ve norveç öyle bir yer. izlandaya gitmedim.

ek olarak: kanadada bazı yerler öyle.
  • cocodancer  (06.02.14 10:58:46) 
güneydoğu asya.


  • cemiyetin unlu simasi  (06.02.14 11:00:28) 
@ whoosie, sadece görmek için değil bir sure yasamak için hatta belki de calismak için olursa şehir olmasi önemli sanırım. Yoksa tabiki köyleri de çok güzeldir..


  • sistem enkazı  (06.02.14 11:00:41 ~ 11:47:37) 
O zaman yine Hamburg :)
Hem huzur hem çılgın gece hayatı, hem iş güç hem dev yeşil alanlar, ormanlar falan ve istediğiniz yağmurlu hava bir arada.

  • whoosie  (06.02.14 11:08:25 ~ 11:08:59) 
Isvicre o zaman. Luks diyebilirsin ama, burada kazancina gore normal fiyatta her sey. Diger ulkelere gore cok pahali tabi ki. Bir de cok duzenli oldugu icin her sey tikir tikir isliyor. Bence cok rahat bir ulke, doga desen sehirden uzaklasmana bile gerek yok, ve her turlu imkan var. Iklimi ve bitki ortusunu Karadeniz'e benzetiyorum. Ne sicak kavuruyor, ne nem boguyor, ne de kisin cok soguk oluyor. Yas ortalamasi belki en yuksek ulkedir, Turkiye'de 'eski toprak' dedikleri dedeler nineler burada basket filan oynuyorlar..
Ozellikle baharda gelirsen zaten asik olursun eger dogayi o kadar seviyorsan.

  • bir varmis bir yokmus  (06.02.14 11:14:01) 
iskandinav ülkeleri "biraz" ın baya baya ötesinde soğuk. helsinki yakınlarındaki arkadaşım 1-2 hafta önce -26'lardan bahsediyordu.

bu tanıma en çok uyan yer birleşik krallık topraklarındaki küçük şehirlerdir sanırım. iskoçya-irlanda falan hoş olabilir.
  • giderbey  (06.02.14 11:16:12) 
çok lüks olmasın demişsin ama hep iskandinav ülkelerini vermişsin


  • GibsonRules  (06.02.14 11:18:26) 
@gibson, dediğim gibi çok fazla bir bilgim olmadığı için..


  • sistem enkazı  (06.02.14 11:30:54 ~ 14:23:13) 
çok lüks olmasın diyorsan, baltık takılcan hacı. hatta letonya ve estonya'nın parası pahalı, o yüzden geriye litvanya kalıyor. ülkenin adının anlamı bile yağmur ülkesi demekti sanırım. alytus, druskininkai yemyeşil, nehirler akan şehirler. bir de romanya'nın kuzey tarafları dediğin gibi olabilir.


  • fallopian  (06.02.14 11:31:31) 
@hayirsiz, link için teşekkürler. Luksten kastimi ben ifade edemedim sanirim, haklisin. Hani illa pahalilik değil söylemek istediğim ki bu konuda soylediklerine katiliyorum. Koca koca gökdelenler olmasin mesela koca koca ağaçlar olsun. Hala ifade edemiyorum, şöyle bir ornek vereyim, belki fikir verir.. Cesmede mi tatil yapmak istersin olymposta mi diye sorsan olympos derim çünkü daha mutevazi ve daha salaş. Lüks oteller yoktur orda. Umarim anlatabilmisimdir demek istediğimi..


  • sistem enkazı  (06.02.14 11:44:24 ~ 11:46:30) 
Bütün öneriler listeme eklendi, ayri ayri tesekkur ederim hepinize. Bakmaya basladim.


  • sistem enkazı  (06.02.14 11:45:21) 
tabii bu ülkelerde bir türk göçmen olarak yaşamak nasıldır, bunu da düşünmek lazım. bu yüzden benim tercihim iskandinav ülkeleri kadar doğa güzelliğine sahip olmasa dahi bir merkezi şehir için bu yönden gayet yeterli olan berlin'dir. yani klasik ırkçılık muhabbeti vardır elbet ama o bölgenin dilini konuşan, hayatın içerisinde yer alan, uyum sorunu yaşamayan bir kişinin durup dururken bir tepkiyle karşılaşacağını düşünmüyorum. kaldı ki, çok çeşitli yerlerden göçmen barındırıyor şehir zaten. hem çok lüks de değil, söylenen yerlere nazaran daha ucuz, doğa desen dediğim gibi var, havası kapalı. haksız mıyım dostlar?


  • tonoto  (06.02.14 11:46:05) 
izlanda.


  • dimitri iskete  (06.02.14 12:06:54) 
peru, sili?


  • exlibris  (06.02.14 12:17:15 ~ 12:17:31) 
bu ülkeleri toplayıp ne yapacaksın onu merak ettim ben? nasıl hayatlarınız var ki böyle oturup gidecek ülke seçebiliyorsunuz? nasıl yapıyosunuz olm bunları? atın ulan bizi de bavula atın bir şey yapın. okuyan adamız yabancı dilimiz var sıkıldım artık. ben de istiyorum isviçreymiş isveçmiş hamburgmuş. yol bilmeyen iz bilmeyen bir sürü sikiğe vatandaşlık veriyorlar, bize gelince niye böyle oluyor? yanlış anlama tabii sana demiyorum bunları.

"öylesine soruyorum, hangi ülkelere gitsem mutlu olabilirim onu merak ettim" de de içim rahatlasın. kıskanıyorum. çok fesatım.
  • der meister  (06.02.14 12:22:15 ~ 12:23:54) 
hollanda, almanyanın kuzey batısı, belçikanın kuzeyi.


  • mat couthon  (06.02.14 12:58:28) 
@ der meister itnesi, haset etme ne olur, çalış senin de olur! sendeki bu zekâ bende olaydı, Manhattan'da bile yaşardım.

@ enkaz
Aradığın yer Seattle, WA

Yılın 6 ayı non-stop kapalı ve yağmurlu.

Bu kadar yağmur yağınca ne olur? Orman olur.

seattle national parks yaz Google görsellere/images'a ve bi bak.

Ahan da bi örnek:

guidepal.blob.core.windows.net
  • compadrito  (06.02.14 13:05:04 ~ 14:04:11) 
@der meister, yapmak istediklerimin çoğunu yaptım bu zamana kadar. ne kadar kıt imkanlarla yaptığımı sen biliyorsun. bunu da yapmak istiyorum, çok mu? hem bak seçtiğim ülkeye gideceğim yazmadım duyuruya, belki bir gün imkanım olur dedim, rahatla :)

@exlibris, sanırım pek bana uygun iklimler değil (soğuk olmaması açısından), ilgine teşekkür ederim.

diğer öneriler için de teşekkürler, insan baktıkça bile mutlu oluyor:)
  • sistem enkazı  (06.02.14 14:21:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.