[]

Belgrad ile İlgili

Selam Romalılar.Ayın 13 ünde Sırbistan'a uçuyoruz.Belgrad ile ilgili birkaç sorum olacak:

-Sırbistan'a girişlerde çok sıkıntı çıkıyor mu? (Bende bordo arkadaşımda yeşil pasaport var.Daha önce yurtdışına çıkmadık,herhangi bir hostele rezervasyonumuz yok.)

Ayrıca girerken cebindeki parana bakıyorlar mı?

-Belgrad'ta nereleri gezmeliyiz,nerelerde yemek yemeliyiz?

-Ayrıca çok çok ucuz olan hostel tavsiyesi verebilir misiniz?

-Belgrad-Novi Sad mı yapmalıyız yoksa Belgrad-Saraybosna mı?


Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

 
Belgrad özelinde bilmiyorum ama kalacak yer rezervasyonunuz olsun elinizde, ona bakmak isteyebilirler ve yoksa arıza çıkarabilirler.

edit: illa geçerli bir rezervasyon olmasına gerek yok, booking.com'dan falan yapıp iptal etmiş olsanız bile yaptıktan sonra çıktısını alın yeter.
  • whoosie  (06.02.14 09:29:03 ~ 09:42:04) 
girişte sıkıntı çıkmaz aslında ama bi rezervasyonunuz filan olsa iyi olur, yalandan bi kalacak yer adresi filan. pasaportlar da bomboş sorarlar büyük ihtimalle.
cebindeki paraya bakmıyolar.
knez mihailova, kalemegdan, tasmajdan ve skadarlija'yı dolaştıktan sonra kalan yerlere gidersinizi kafanıza göre. ha bi de tesla müzesi'ne gidin.
belgrad-saraybosna yapın. yazın olsa novi sad olabilirdi ama şimdi gitmenin hiç anlamı yok. bi de saraybosna baya soğuk olur büyük ihtimalle.
  • tepedeki psychedelic adam  (06.02.14 09:31:06 ~ 13:32:10) 
hostel yerine couchsurfing'den host bulabilirsin. bende şuan romanya'dayım, her hafta farklı bir şehire giderek couchsurfing'den bulduğum evlerde ücretsiz kalıyorum, üstelik otele göre çok daha eğlenceli.


  • tolga asp  (06.02.14 09:35:03) 
pasaportunuzda daha önce giriş çıkışınız yoksa körükten çıktıktan sonra zaten sırp polisi ön kontrol yapıyo..size sorular soracak ne yapmaya geldiniz diye..dönüş biletiniz yanınızda olsun kesinlikle..ayrıca yalanda da olsa bookingten kalacağınız güne kadar..yanınızda kaç para var diye soruda gelebilir..

gezme yeme içme internetteki bilgiler yeterli olur..yeme içme ucuzdur..stari grad taraflarında kalacaksanız yürüyerek gezebilirsiniz çoğu yeri. pljeskavica, cevapcici ve pizzaları güzel..kahvaltı içinde pekara larsa peynirli börekleri var bize en yakın..onun haricinde genelde etli şeyler yiyolar.

kalacak yer olarak hostelche yi tavsiye ederim. merkezi bi yerde çalışanları filan çok iyi sohbet filan ediyolar sizinle jelena bojana iyi insanlardı..hatta baklava ya da türk kahvesi götürün giderseniz..:) akşamları rakija filan ikram ediyolar.. canınız sıkılmaz yani.

havalar şimdi kötüdür çok fazla alternatif yok malesef..zamanınız varsa sarajevo iyidir.
  • gibicibicis  (06.02.14 11:08:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.