[]

Ettiğim yemin'i nasıl bozarım?

Bir kızarkadaşım var. ilkbaşlarda çok trip yapıp, küsüyordu 26 yaşında olmasına rağmen.

Örneğin ben buna sms atıyordum; 18.00 de işten çıkcam sana buluşma yerini bildiririm diye ama işyerinde işler uzadı ben buna 18.25 gibi msj attım. bu trip atıp küstü.

Her böyle yapışından sonra ben bunun işyerine hediye sepeti falan gönderiyordum, sonra barışıyordu.

Bigün yine saçma bi sepebten küstü bana. yatarken özür içerikli bi sms attım. bu bana "beni artık rahatsız etme" diye bi yanıt verdi..

bu cevap çok sinirimi bozdu, kendisi ve ailesi oldukça dindar bi kız. bunun gazı ve önceki yaptıklarıda birikince ben buna;

- adım deniz. yüce rabbimin adı ve peygamber efendimizin şahitliği ile namusum ve şerefim üzerine yemin ederim ki seni bir daha aramıycam, mesaj atmıycam gibi bi msj gönderdim.

Bu çok pişman oldu, onca arama ve mesajlarına cevap vermedim haliyle. şimdi kendisine bi şans daha vermek istiyorum ama bu yemini nasıl bozarım?

not.bu msj çok dandik bi telefonla yazdım. hatalar için özür.

 
O aradığında aç?


  • sen git ben geliyorum  (05.02.14 17:30:05) 
ekmek ufala.


  • bir ileti paylastim  (05.02.14 17:32:29) 
yeminin kapsama alanı dışındaki araçları hala kullanabilirsin, mektup yaz, telgraf gönder vs.

Yeminini bozmak için kur'an da geçen, ya 10 yoksulu doyuracaksın (yemek) ya giydireceksin yada köle azad edeceksin, eğer bunları bulamaz isen 3 gün oruç tutacaksın.

Senin durumunu bilemem ama oruç en son seçenek, yani ilk ikisini yapman lazım, yapacak gücün yoksa oruç son seçenek.
  • selam  (05.02.14 18:01:28) 
boz ol boz ol boz ol de.


  • madeleine elster  (05.02.14 18:16:49) 
hahaha, yuce rabbimin adiyla mesaj atmicam he mi? basinda cignenmis ekmek cevir uc kere.


  • xfestos  (05.02.14 18:18:40 ~ 18:19:00) 
olm ne manyak insanlarsınız ahahahahah :)


  • darkinsideyou  (05.02.14 18:23:40) 
kardeş sen ateist değil miydin ya? islamdan dinlerden filan nefret ediyodun diye hatırlıyorum. ne ara bu kadar dindar oldun?

cevap: birisinin çömelip kafasının üzerinde bir bütün ekmeği kırdığını görmüştüm. "napıyon la manyak mısın" dediğimde "yemin bozuyom sen anlamazsın" demişti. sen de öyle yapabilirsin :)
  • birisi.  (05.02.14 18:30:43 ~ 18:35:54) 
yemini okudum, tek açık nokta mektup ve telgraf. Bunları kullanabilirsin.


  • tanrı  (05.02.14 19:21:11) 
2 bıra ıc bozulur


  • anti silence  (05.02.14 19:23:51) 
Mail de olur bence, karsi taraf aradiginda acsaniz hakkaten? Sgbg+1

Bi de abavvv, valla yarin oburgun 3 talakla bosayacak adam asabiyeti edinmissiniz, yoga yapin, namaz kilin :))
  • elmali kurabiye  (08.02.14 04:15:22) 
40 tane deve kesmeni öneririm. kesilen develerin etinden sen yemiycen, o kız da yemiycek .. böyle olur kanaatindeyim.


  • Lirazervatif  (08.02.14 04:24:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.