[]

Bi pasaport sorusu da benden (yesil pasaport)

Selam Gumruk Memurlari,

Simdi benim yesil pasaportum var. Mayis 2014'e kadar gecerli olaraktan.

2012 Agustos'ta mezun oldum.
Herhangi bi yerde (sigortali/sigortasiz) calismadim.
Mezun olduktan sonra yurtdisina ciktim geldim.
Daha sonrasinda da askere gittim geldim.
Hala calismiyorum.

Pasaportumu kullanabilme durumum nedir?

1) Gecerlilik acisindan (mezuniyetten 1 yil sonra, 2013 Haziran'da yurtidisina ciktim). Hala teknik olarak gecerlidir heralde? Askerlik bi durum degistirir mi?

2) Hali hazirda gecerli ise, daha 3,5 ay sure var. Vize istemeyen ulkelere gidip gelebilir miyim kisa sureli olarak?

Tesekkurler.

 
öğrenci değilsin. kullanamazsın. kullanmamalısın. mezuniyet durumun ayan beyan ortada. sana ve sözleşmede imza atan veline karşı devletin yasal/cezai yaptırımı olur, gık diyemezsin.

öğrenciliğe yeniden başlarsan 25 yaşına kadar kullanabilirsin.

1.askerlik durum değiştirmez.
2.hayır.

*yeşil pasaporttan yararlanma hakkı giriş çıkışlarda tüm şartlar için "aynı anda" sağlandığında devam eder. giriş çıkış dışında öğrenciliğin bitmesi, sgk'nın başlayıp bitmesi önemsizdir.
  • jimjim  (05.02.14 15:40:55) 
dedigin sey ile ilgili imzaladigim kagitta ogrencilik ile ilgili bir madde bulunmuyor. bildigim kadariyla da 25 yasina kadar ogrenci iken alinan yesil pasaportlar 25 yasina kadar "eger calismiyorsa" gecerli.
i.imgur.com

edit: ailemle yasiyorum suanda.

edit 2: 5682 sayili pasaport kanunu madde 14,

23/7/2010-6009/58 md.) Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar hususi damgali pasaport verilir.

yani dedigi ogrenci iken alma hakki var ve 25 yasina kadar tanzim edilir. ama suan pasaportum olmasa, gidip yesil pasaport almak istesem ogrenci olmadigim icin verilmez.
  • she was my baby  (05.02.14 15:48:21 ~ 15:56:39) 
pasaport.iem.gov.tr

ayrıca ist. emniyet müdürlüğünü arayabilirsiniz. pasaport birimi inanılmaz (gerçekten inanılmaz) hızlı ve yardımcı.
  • jimjim  (05.02.14 15:54:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.