[]

Aşağıdaki şehirlerden hangisinde yaşardınız?

ve "NEDEN"?

Melbourne (avustralya)
San Francisco (abd)
Auckland (yeni zelanda)
Vancouver (kanada)
Barselona (ispanya)

şunlar da belki listeye girebilir:
honolulu
san diego
sydney

bunlar dışında bunlar ayarında aklınıza yaşanılır, ılıman, mümkünse güzel sahilli şehir geliyorsa bahsedebiliriniz. (daha çok abd ve avrupa'da olur büyük ihtimalle) (türkiye dışında) (ingilizce konuşulan bir yer olması öncelikli)

edit: nedenini de yazsanız güzel olur.

 
brisbane australia. melbourne cok kalaba hacim yasanmaz 3 milyon galiba. hem havasi da bok gibin. brisbane tadindan yenmez.


  • tezek  (05.02.14 06:45:20 ~ 06:46:10) 
Auckland, Yeni Zelanda da olduğu için orada yaşamak isterdim, gelişgin bir şehir ve dünya da bulabileceğiniz en güzel manzaralara bi gıdım mesafede.


  • Tutesh  (05.02.14 06:51:04 ~ 16:23:06) 
hong kong, singapore olmaz mı? oralarda hava her zaman sıcak, yemekler ve egzotik meyveler çok güzel :)


  • mea maxima culpa  (05.02.14 06:55:40) 
@mea

oyle yerler olmaz ya. dediklerim ayarinda yasanilir degiller. kalabalik, yogun, bakimsiz.
  • ermanen  (05.02.14 07:05:45) 
San Francisco
dizilerde falan hep orada yaşıyorlar ya ondan özenmişimdir hep.

  • yue  (05.02.14 07:13:53) 
hong kong ve singapur'u diğer yerlerle karıştırma. epey kaliteli yerler. görenler söylüyor.


  • mea maxima culpa  (05.02.14 07:21:50) 
vancouver veya frisco


  • joepiscopo  (05.02.14 07:27:32) 
vancouver.. digerleri cok sicak.

auckland in havasini bilmiyorum merak etmemisim hic sanirim, aslinda o kadar yuksek degil gibi dereceler ama nem cok gorunuyor.. kotu olabilir
yani vancouver
  • babamasoliimbananickaldirsin  (05.02.14 07:28:23 ~ 07:29:09) 
Vancouver (kanada)

Çünkü 2 ay yaşadıktan sonra cennet olduğuna karar verdim.
  • awareim  (05.02.14 07:30:28) 
SF veya Barcelona. SF çünkü teknoloji ve startup dünyasının merkezi, iklimi falan da güzel. Barcelona çünkü hem eve yakın, hem şehir, hem iklimi güzel, hem insanı.


  • roket adam  (05.02.14 07:43:11) 
Melbourne. Kardeşim Sydney'de yaşıyor 7 senedir. Melbourne oranın her açıdan en güzel şehriymiş. O olmasa Auckland derdim. Avustralya ekonomik şartlar açısından daha iyi. Sağlık, eğitim, sosyal devlet vs. açılarından da. Amerika'dan uzak dururdum. Çok önyargılılar. Kanada çok soğuk ve sıkıcı gidenlerden duyduğum kadarıyla. Avustralya'nın tek dezavantajı var ki büyük bir dezavantaj,24 saat sürüyor ve 2500 au doları tutuyor yol. En fazla yılda 1 kere gelebiliyor normal kazanan biri. Bol şans.


  • dogumdansancili  (05.02.14 08:15:47) 
çok kazanıyorsam barselona, pahalı diyolla.

hong kong veya japonya'dan fukuoaka.
  • marido  (05.02.14 09:03:50) 
vancouver, kanada cennet resmen. amerika'daki bolluk, cesit, imkan + avrupa rahatligi, gevsekligi - (avrupa'daki sacma sapan hizmet anlayisi + amerika'da icine girdigin paranoya).


  • beriberi  (05.02.14 09:04:00 ~ 09:04:41) 
Auckland. Çünkü orada tanıdığım çok kafa motorcular var :)


  • armagan  (05.02.14 10:30:25) 
tropik iklimi tek geçerim.

vancouver filan güzel de çekilmez o kadar kar, soğuk fırtına.
  • mea maxima culpa  (05.02.14 11:33:01) 
yaz kış aynı mevsimi yaşayan yerleri sevemiyorum ben. iklimi normal olan neresiyse orayı seçerdim.


  • geberix  (05.02.14 11:41:24) 
vancouverda 3 ay gecirmistim 10 sene once. sidi nasil bilmiyorum yasam cok begendim, yasanilir. burdaki google earthcilerin dedigi kadar soguk da degil ama iliman da degil. bana super renkli bir sehir gibi gelmedi. 9-5 simcity gibi yasarsin.

barcelonaya tatil icin gitmistim. avrupanin en guzel ve renkli sehirlerinden biri bence. civil civil, aksiyonu bol. ama butun omrumu gecirecegim bir yer degil. sorunu katalanca-ispanyolca. ayrica is yok, kriz cok. kavgaci, gurultucu, kultursuz, anasini bile satacak ispanyol insani.

auckland'a gitmedim ama kucuk bir yer. butun nz gencligi avustralya'ya kaciyor.

sf'yi bilmiyorum ama ny'de yasadim. sf kultur olarak bence usa'nin en karakterli sehirlerinden biri. is imkani cok, zengin, rahat bir yer diyorlardi hep.

honolulu'da napican aga, egzotik tatil yerleri 20 yasinda backpackinle 3 gun balikcilik yapip 4 gun icip en fazla 2 ay kalacagin yerler.

san diego'da kuzenim okumustu hep la'ya kactigini soyluyordu. issizlik cok, meksikali cok.

sydney'e cok defa kisa sureli gittim. kalabalik, pahali, turistik. suc giderek artiyor, ekmek bulmak giderek zorlasiyor, sehirde avustralyali gormuyorsun bile cbd'deki beyaz yakalilar haric.

melbourne'de 2 seneye yakin kaldim. su yazdiklarin arasinda kesin tercihim olur. brisbane'de asil hava bok gibi. nufusu 4 milyon ama sehir istanbul'dan buyuk. is var, sidney kadar pahali degil, ulasim super, aktiviteler super (tenis, f1, melbourne cup vs.) canli ve avustralyanin en avrupai sehri. su an baska sehirdeyim ama haziranda burdaki isim bitince tekrar tasinacagim.

@mea

singapur, hong kong'da km'ye dusen insan sayisini dusun, kutu gibi residencelere, kol gibi para verdigini dusun, evet tatil gezme icin guzel yerler ama yasanmaz milyon tane asyaliyla o ortamda, dil yok yemek yok vs. ayrica singapurdaki yilin 8 ayindaki nem orani alanya yazinin 3 kati yuksekliginde, nefes alinmaz boyutlarda. asya'da yasanmaz aga, tamam git 1 sene gor kultur dolas yasadigin yerin etrafini, sangay'di, hk'di' macau'du ama yasanmaz.

@ermanen yasini soyle, ailen var mi onu soyle, kac yil kalacagini soyle, omur boyu mu, 2-3 yil mi? boyle nerde yasanir gibi genel soruya anca google earthcilerden, wikipediacilardan cevap alirsin.

benim aklimda tekrar ingiltereye donmek var mesela bi 4-5 yil icinde. yasim 30 su anda. sahil sart degil, londra'ya 2 saat mesafede gol kiyisinda bir kasabada aile kurmak var. tr'ye super yakin, avurpa trenle 2 saat, ingilizce konusuluyor, egitim guzel, olmasi gerektigi kadar medeni, kulturu var vs.

her sey yasa, meslege, sureye, amaca bakiyor. disaridan baktigimda au, kanada, us, uk hep ayni bana. hepsi gelismis, ulkeler, hepsinde yasam ayni asagi yukari. sokaklar bal dok yala, elmayi taneyle aliyorlar vs. gibi geyik konulari ayni. ama su sorduklarin arasinda 1. siraya melbourne'yi koyarim. sonra sf gelir heralde, vancouver'da bronz madalyayi alir.
  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (05.02.14 16:27:43) 
San Francisco, Barselona ve san diego'da bulunmuş biri olarak ben bu 3'ü arasında en çok diegoyu beğenmiştim


  • maltalı  (05.02.14 16:43:45) 
melbourne. dünyanın en yaşanabilir şehri.


  • baldur  (18.02.14 15:48:02) 
San Francisco Bay Area (yasiyorum), sebepler:

- Is ortami (ozellikle hi-tech industry'de iseniz)
- Guzel sehir
- Sicak (SF downtown Agustos - Eylul basi civari oldukca soguk olabilir, Eylul ortasi ve Ekim'de cok daha sicak olur) ama zaten SF downtown'da yasanmaz (ben isim orada olmasina ragmen yasamiyorum mesela) guneyde Peninsula'da yasarsaniz soguga maruz kalmazsiniz.
- LA, Vegas gibi buyuk sehirlere ABD standartlarinda yakin.
- Sosyal hayati gayet canli
- Guzel sehir demis miydim ?

Ote yandan, ABD'nin en pahali sehirlerinden biri olmasi negatif unsur.

San Diego guzel ama bir kac gunlugune turist olarak giderseniz, yasamak icin cok iyi bir yer oldugunu soyleyemem *cok daginik bir sehir, sosyal yasam kotu [surfing..vs. disinda], is yok*

Barcelona'yi turist olarak gezdim cok begendim ama yasama konusunda nasildir bilemiyorum, dil problem olabilir zira o konuda cok hassaslar ama cok guzel sehir.

Honolulu gayet guzel sehir olmakla beraber Hawaii anakaraya oldukca uzak bu yuzden hersey cok cok cok pahali fakat doga, okyanus, iklim cok guzel. Ote yandan radyasyon ve yanardag ciddi riskler.
  • guru  (31.05.14 03:56:05) 
Vancouver (kanada)

Her ne kadar İzmir'de yaşasam da sıcağı sevmediğim için tercihim Kanada'dan yana olurdu..
  • EkimBebesi  (31.05.14 04:07:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.