[]

isveç/norveç merakı

Burada ki herkes genelde orada yaşamak istiyorum modunda konuyor .Gerçekten çok yaşanabilecek bir yer mi ? Orada yaşayan biri cevap verirse sevinirim.Hiç mi olumsuz bir yanı yok ?




 
siksen yaşamam orda. kışın -18 baba. gündüz yok doğru düzgün.


  • fayfim  (04.02.14 23:34:49) 
turkiye ve kendileri arasindan secim yapacaksam yasardim. diger turlu, o ulkelerin (iskandinav) sehirlerine bakacak olursak sadece kopenhag'da yasamak isterdim (kisaca isvec ve norvec'te yasamazdim).


  • little miss rejectee  (04.02.14 23:41:27 ~ 23:45:54) 
türkiye iskandinav ülkelerinden çok daha kaotik bir ülke olduğu için, refah seviyesi olarak bizden çok ötede oldukları için, bu ülkedeki insanlar tip bakımından bizim milletimize hiç benzemedikleri ve göze hoş gelen özellikler taşıdıkları için insanların hayallerini süslüyorlar bence.

ben de izlanda'yı seviyorum mesela, hepsinden daha izole ve sakin bir ülke olduğu için.
  • Unorthodox  (04.02.14 23:41:41) 
genel olarak insanlarının "default" ayarlarında insanlık olduğundan ve hakkaten belirgin bir düzen, temiz bir çevre, çok hoş doğal güzellikler (tabiat anlamında :D) vs vs derken, şuan gel yavrum oku burda deseler, karadenizi yüzerek geçerek geri kalanı koşarım. isterse hava -56 olsun ..


  • ravdav  (04.02.14 23:44:36) 
Havanın soğuk, kapalı, tercihen yağmurlu olduğu ülkelerin salaş şehirlerinde yaşamayı çok isterdim. Ekstra birkaç özellik daha var ki -detaya gerek yok- hepsini birlestirdigimde İskandinav ülkeleri çekici geliyor bana. Hadi dayanamadım söyleyeyim; kültür, eğitim seviyesi vs.

Orda yasamadım ama niye cevap verdim bilmiyorum, yerinde olsam bana sinir olurdum su an.
  • sistem enkazı  (05.02.14 00:14:50) 
Genç insan için büyük şehirler kaotik ortamlar çekici olur genelde. 20 yaşında isveç/norveç diyen eleman çok yüzeysel araştırmıştır sanıyorum.

Ailemi kurup yaşayacaksam tercih edebilirim.
  • armagan  (05.02.14 00:21:14) 
efler varmış. oyş

finlandiya neden yok?
  • ermanen  (05.02.14 00:22:00 ~ 00:24:51) 
çok sıkıcı bence, her yer akşam 5 gibi kapanıyor cafeler marketler yollar her yer boş soğuk. ben sevemedim arkadaş.


  • monkey  (05.02.14 00:58:59) 
buralarda yasamayi dusunen insanlar bence dar goruslu. tamam refah yuksek, suc dusuk, yasam kalitesi, insan haklari vs. ama oraya da gidip forklift kullanicak, gazeteci acicak, biraz akilliysa bi universiteye kapagi aticak asistan olarak. sonuc olarak maasli calisicak, simcity gibi ortalama bir hayat yasayacak. kimse orda fabrika acmayacak. bence onemli olan, amac olmasi gereken "iyi" para kazanmak. bu parayi kazandiktan sonra dunyada yasanilabilecek cok daha guzel yerler var.

bana vatandaslik ve is verse ya da kendi isimi kurmam icin tesvik verse su an bulundugum yerden oynamam. ha ben turkiye'de deilim zaten :)
  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (05.02.14 03:04:47) 
iki ulkede de bir cok sehirde bulundum. baskent olarak oslo'da yasanir, stockholm'de yasanmaz, isvec bir arkadasim, stockholm is a shithole diye tanimlar stockholm'u. oslo bayagi guzel ama, istanbul falan tras yani yaninda. isvec'te Piteå'da yasamak isterdim, hayvan gibi soguk, cok kucuk bir sehir, insanlari hava soguklugunu dengeler derece sicaklar. Istanbul'a tercih etmeyecek olsam da, izmir'e, bursa'ya falan tercih edilir.


  • düşünüyorum öyleyse vurun  (05.02.14 04:14:27) 
@modlar
nerede yasiyorsun?

  • little miss rejectee  (05.02.14 04:33:22) 
isveç ve danimarkada kaldım norveçe gidemedim ama ikisinden de iyi olduğunu düşünüyorum. evet hiç olumsuz yanı yok orların bence


  • blossom  (05.02.14 04:49:21) 
@lms, adelaide-avustralya.


  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (05.02.14 15:38:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.