[]

Patrona mobbing.

Daha önce patronuna mobbing yapan oldu mu?

Şöyle bir durum var. Şimdiye kadar şirket ortağı olduğunu düşündüğüm ama meğer öyle olmayan bir genel müdür yardımcısı var şirkette. Adamın bana doğrudan bir yanlışı olmadı şimdiye kadar. Ama adam "business" aleminde yapılmaması gereken hatalar yapıyor.

Misal pazarlık yapmayı bilmiyor. Çok basit bir konu oldu. Tedarikçi taraf bir teklifle geldi bize. Muhtemelen yarısına yakın indirim yapacaklardı. Bizim bu dingil karşı tarafın temayülünü öğrenmeden 10% altında bir indirimi kabul edeceğini söyledi. Karşı taraf anında kabul etti tabi. O an başımdan kaynar sular döküldü.

Bir başka örnek anlatayım. Bir başka firmada kendi dengi bir kişiyle görüşmesi gereken bir şey vardı. Önceki toplantıda onun halletmesi gerektiğine karar vermiştik. Sonunda günü geldi, bundan ses seda yok. Arıyorum cevap vermiyor. Patron bana cevap vermiyor asdfgh. Neyse sonunda karşı taraf beni aradı. Bana fırça kaydı. Tabi ben patronu satmadım o an. Henüz hallolmadığını ve arayacağımızı söyledim. Sonra ulaştım bizim dingil patrona. Siz aramamışsınız, dedim. Kendisi de yok aramadım ama arayacağım, dedi. Aradan 2 saat geçti ben yine fırça yedim karşı taraftan.

Bu ikinci olaya benzer bir olay daha yaşadım. Kendisine iş veriyorum ama o işleri yapmıyor. Şimdi "sen onun altında çalışan biri olarak ona iş veremezsin" diye düşünebilirsiniz ama öyle değil. Bazı yerlerde tıkanıyoruz ve onun teknik veya mali bir onayı ya da bir işlem yapması ya da bir satın alma yapması gerekiyor.

Ama adam bayağı bayağı işini yapmıyor.

Ben şimdi gece mesela saat 22.00'de bu adamı arasam iş sorsam ibneliğine...

Ayıp olur mu acaba? İşini yapmıyor adam ya. Sadece bana karşı değil herkese böyle. Bi de artislenir ki sormayın...

 
ayip olur.
mobbing farkli bir kavram, grup olarak yapip adami yildirirsaniz filan belki mobbing olabilir.

  • cedex  (04.02.14 22:33:02) 
top sana geldiği an varsa sana düşen görevi tamamlayıp müdürüne maili sallıyorsun diğer işlerine devam ediyorsun. Çok fazla didikleme sen kötü olursun.


  • groovettyn  (05.02.14 11:17:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.