[]

imarzede anneyi ozel bankaya ikna etmek

simdilik kenarda durmasi gereken bir miktar param var. dolayisiyla bankada tutuyorum, tutarken de hazir faizler artmisken deger kaybetmesin vadeliye koyayim dedim. ama ziraat bankasinda faizler cok dusuk. imarzede bi annem var, imar bankasi battiginda baya ugrasmislar. ben diyorum enpara'ya yatirayim, illa yatirma garantisi yok diyor tansiyonu cikiyor kadinin. ona kalsa %8den ziraatte dursun, enpara su an %10,90 veriyor.

nasil ikna etmeli anneyi bu ise? ya da beni ikna edecek olan var mi garantisi yok, cok tehlikeli muhabbetine?

edit: 1 saat yokum, gelince cevaplari okuyup tikleyecegim.

 
50.000 TL'ye kadar tüm vadeli mevduatlar devlet garantisinde. Batan bankalardan sonra böyle bir düzenleme yapılmıştı eğer yakın geçmişte kaldırılmadıysa.

Bu limitin üzerinde değilse gönül rahatlığıyla yatırın.

edit : Limit 100.000 TL'ymiş.

Türkiye'de tüm mevduatlar ve katılım fonları sigorta kapsamında mıdır?
Türkiye'de faaliyet gösteren bir kredi kuruluşunun yurt içi şubelerinde gerçek kişiler adına açılmış olan ve münhasıran çek keşide edilmesi dışında ticari işlemlere konu olmayan Türk Lirası, döviz ve kıymetli maden cinsinden;
a) Tasarruf mevduatı hesaplarının anaparaları ile bu hesaplara ilişkin faiz reeskontları toplamının,
b) Katılma hesapları birim hesap değerleri ve özel cari hesapların,
100 bin TL'ye (yüz bin TL) kadar olan kısmı sigorta kapsamındadır.

www.tmsf.org.tr
  • cakabo  (04.02.14 14:38:04 ~ 14:39:12) 
imar bankası zamanı bddk bu kadar etkin değildi, belki de yoktu. şimdi imar bankası gibi bir olay bir daha olmaz. yasalar ona göre düzenlendi. ayrıca bildiğim kadarıyla 100 bin liraya kadar olan paralar devlet tarfından sigortalı.


  • readmymind  (04.02.14 14:38:53) 
e diyelim ki 100binin uzerinde, o zaman ne olacak?


  • xfestos  (04.02.14 14:41:47) 
Farklı bankalara bölebilirsin illa hepsi sigorta kapsamında olsun istiyorsan.

Türkiye'de büyük bankaların batması imkansıza yakın, ama %100 koruma için her birinde, her bir şahıs adına max 100.000 TL tutman gerekiyor.
  • cakabo  (04.02.14 14:46:43) 
imar bankası zamanında da devlet güvencesi vardı. biz de 94te marmara bank'ta para batırıp zor şey geri alanlardanız. imar bankası yüksek faiz ayağına offshore denilen bir sistem uyguluyordu. sizin paranızla yabancı ülkede hesap açıyordu. dolayısıyla para türkiye dışında olduğu için güvenceden de faydalanamıyordunuz.

artık korkacak bir şey yok. offshore hesap da zannedersem artık açılamıyor. 100.000 liranın üstündeyse bölerek yatırabilirsiniz.
  • kibritsuyu  (04.02.14 15:15:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.