[]

Pardus vs Ubuntu: Hangisini kurayım?

İki(buçuk) önceliğim var:
1- Düşük konfigürasyonlu sistemde rahat çalışabilmesi.
2- Türkçe. Tamamen Türkçe olmak zorunda değil, klavyede sorun çıkarmasın yeter.
Buçuk- WinXp ile ortak kullanabilmeliyim, hani açılışta çoktan seçmeli olanlardan.

Ne dersiniz?
jaunty jackalope Türkçe imiş galiba, pardus zaten Türkçe. Sistem konusunda ubuntu altında yazılanlar epey tatmin edici. Pardus'un çok önceden bir livecd halini kurcalamıştım güzeldi şu an durumlar nedir bilmiyorum.

Neyse yok yere uzattım; soru başlıkta aslında...

 
ikisi de kullanılabilir. ubuntu daha yaygın, nette daha çok kaynak var. ubuntu isosunu yaktıktan sonra live olarak kullanabiliyorsun. onu da bir dene istersen.


  • blackdog  (16.05.09 01:11:43) 
gerçekten çok farklı değillerse ilk seçenek olarak pardus kurmaktan yanayım. Zira daha ilkokulda tüm benliğime kazındı "yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı";)

üçü bir arada mı yapsam?
pardus'u normal kurar, ubuntu'yu da wubi(olmadı silmesi kolay olsun diye) ile yaparım, ne dersiniz? iki linux'u da aynı disk bölümüne kurmak sorun olur mu?
  • late viper  (16.05.09 01:41:04 ~ 01:42:41) 
hicbir sorun olmaz, kurabilirsiniz. dikkat edin tamamini kullan secenegiyle falan ucurmayin hali hazirda dosya olan yerleri.
wubi ile kurulum gercekten cok kolay, bir denedikten sonra cok hosunuza gidecek (sapikca oldu biraz sanki gibi hmm)

pardus iyi guzel de donanim olarak kullandigim gudik sistemlerde cok sorun cikartiyor. ayrica soylendigi uzere ubuntu'da soruna cozum bulmak oldukca kolay oluyor. ikisini de deneyin, hangisine gozunuz daha asina gelirse, kullanimi kolay gelirse onunla devam edersiniz. yeter ki deneyin.
  • entrapmen  (16.05.09 02:08:15) 
benim ubuntudan ve pardustan vazgecme nedenim webcamin ve wirelessin driverlerini bulamamamdi.

problem cozme acisindan ubuntu forumlari gercekten cok iyi. pardus icin eskiden o kadar cok kaynak yoktu. simdi bilemiyorum gerci. bu bahsettigim 2 sene onceydi.
  • osuruklu  (16.05.09 07:19:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.