[]

[Yurtdışı gönderi sorusu] Ozel kargo sirketleri

Bir diger yurtdisi gonderi sorusuyla daha karsinizdayim.

Ebay'de bir seyler satiyorum ki su anda bu seyler gunes gozlugu. Ben bunlari ya APS(ems) ya da normal mektup postasi ile yolluyorum. Lakin bunlarda sigorta yokmus. PTT'Deki adamlar sigorta yok bizde dedi (altin, para gibi kendinden degerli seyler harici sigorta yok). Avpim'Deki adamlar dediler bunu direk.

Odemeleri Paypal'le aldigimdan soguslenmemek icin mutlaka kayitli posta (tracking code'lu) ve alma haberli (signed for) yollamam gerekiyor. Hele hele sigortali yollamak ise cok onemli cunku yolladigim yer Italya ve Le Poste Italie (italyan ulusal posta servisi) bu paketleri cogunlukla kaybediyor -kayitli bile olsa- ya da calip cirpiyorlar.

APS 35tl, mektup postasi 7tl. Fakat APS bile 2 haftada variyor. Peki ya ozel kargo sirketlerinde fiyatlar nasil?

Paketim genelde 225-300 gr. tutuyor. UPS'in sitesinde hesapladigimda 55$ gozukuyor ki cok fazla bu.

DHL ve fedex'De hesaplama yok fakat

tinyurl.com

adli sitede DHL'in gonderi hizmetini 40tl'ye satiyorlar. Harbiden bu kadar midir fiyat ya?

Bir tecrubesi olan var mi daha evvelden? 18€ APS parasi veriyorlar, 5€ daha verirler ertesi gun kapilarina alirlar. Dert tasa olmaz bana da Paypal'den refund claim yicem diye.

 
40 ytl iyimis, dhl e ben almanyaya bir evrak icin 75 tl odedigimi biliyorum. almanyadan da bir evragi gecen ay 50 euro ya gonderdim. mng ve yurtici kargodan da yurtdisi gonderisi oluyordu, onlari da bir arastirin. paketlerde dhl e gore daha ucuzlardi onceden ve sorunsuz teslim ediliyordu.


  • eick  (15.05.09 22:43:17) 
Fedex en küçük paket Avrupa 40-45 usd Amerika 55 usd hocam bildiğim kadarıyla. Ama bu 500 usd sigortalı. Direk Fedex değil çözüm ortağı bi' sigorta firmasından. İhtiyacın olursa yardımcı olabilirim.


  • charlesbukowskiineksi  (15.05.09 23:37:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.