[]

Özgürlükleri kıstlayan AKP mi sırtını cemaate dayamış CHP mi?

Diyelim ki cemaat seçimlerde gayri resmi bir şekilde CHP yi desteklediğini açıklasa (ki görünen o olacak) sen CHP seçmeni kardeş.

Yıllardır küfrettiğin cemaatin bitmesi ve tükenmesi için AKP nin tekrar başa gelmesini isteyecek misin? AKP bu seçimden tekrar güçlü çıkarsa cemaat 3-4 yıl içinde acayip güçsüzleşecek çünkü.

Yoksa yıllardır küfrettiğin cemaat seni desteklerken iktidara gelmek için omurgasızlık yapan CHP yi desteklemeye devam edecek misin?

Şahsen CHP seçmeni olarak kafam çok karışık.

 
Al birini vur otekini, ikisi de birbirinden beter. Onerim su ki chpden vazgec


  • mugetto  (03.02.14 17:48:48) 
E mhp de ayni sekilde


  • mugetto  (03.02.14 17:49:10) 
Hangi özgürlüğü kısıtladı AKP? Yani diğer medeni ve gelişmiş ülkelerin çoğunda özgürce yapıp Tr de özgürce yapamadığınız ne var?


  • ne nicki be  (03.02.14 17:59:34) 
Anayasa Madde 34. - Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.


  • patricia kitten  (03.02.14 18:04:52) 
türkiye'de özgür medya kaldı mı? haber alma özgürlüğümüz yok mu? o medeni ülkelerde medya devlet tarafından satın alınıyor mu?


  • patricia kitten  (03.02.14 18:05:37 ~ 18:05:59) 
insanlar chpyi 'kurtuluş' olarak görmeye devam ettikce ne akp gidecek ne de cemaat bitecek.

hep diyorum, chp bu ülkeye akpden daha zararlı, insanlar daha hala sandığa gidiyor chpye oy atıyor ki bişeyler değişsin diye.

sandıkla bir şeyler değişmez, değiştirilemez, siyasetle, milletvekiliyle, politikayla istediğiniz yaşam tarzınızı hiç bir zaman elde edemezsiniz aksine hep zavallı kalırsınız şunu bi anlayın.

bi anlayın, ondan sonra gelin konuşalım zira ben apolitik bi memur evladı değilim.
  • Mackinaw  (03.02.14 18:07:01 ~ 18:08:13) 
Mackinaw'ın söyledikleri yeterlidir.


  • tonoto  (03.02.14 18:09:33) 
@ne nicki be
saat 10'dan sonra alkol almamı yasaklayan
internet özgürlüğünü yasaklayan (yasaklayacak olan)
kendi dışında kalan herkesi ötekileştiren
anayasa mahkemesine kendi adamını sokmak için canını dişine takan
gundem.bugun.com.tr

türkiyeyi bu hale getiren adama oy verirsem vicadım sızlar.
  • LoRdS31  (03.02.14 18:16:52) 
@patricia
O maddenin keşke o maddenin devamını da yazsanız :)


Madde 34. - Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir. Neyse ben yazayım. Son paragraftaki kanunların ne olduğunu da siz araştırın ben mobilim:)


Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunda gösterilir.
  • ne nicki be  (03.02.14 18:17:43) 
@ patricia
Her şey birbirine girdi ya:) cevabı da editleyemiyorum! Ama ne demek istediğim biraz zorlayınca anlaşılır

  • ne nicki be  (03.02.14 18:19:45) 
@ne nicki çadırında uyuyan adam bu kanunu nasıl ihlal ediyor sence? polisin üzerine biber gazı boşalttığı kırmızı elbiseli kadın bu kanunu nasıl ihlal etmiş? olayları başlatan bunlardı, farkındasın herhalde. anayasal özgürlüğünü kullanan ve ağaç dibinde oturan insanların milli güvenliği tehdit ettiğini mi söyleyeceksin? kamu düzenini ihlal ettiğini mi? genel ahlakı mı?


  • patricia kitten  (03.02.14 18:26:47 ~ 18:27:31) 
@mackinaw
nasıl kurtulacağız peki, önerin nedir?

  • baldur  (03.02.14 18:29:57) 
format gereği sadece sorduğum soruya cevap verenlere tik koydum. konu sorduğum sorudan şaşmış durumda. yazan arkadaşlar okuyorum tik koymuyorum kusra bakmayın.


  • LoRdS31  (03.02.14 18:33:04) 
@ne nicki be yeterince ölmemiş sanki. sigara içemiyor insanlar yılını hatırlamıyorum ama sigaraya gelen fahiş zammı unuttunuz mu ? keza içkiye değinmiyorum bile alkollü gazozu 5 liraya içiyoruz.

dns değiştirmeden girilebilen site kaldı mı ?

saat 10'dan sonra içki satışı yasak.

ayrıca aklı evvel arkadaşım yasa koymakla uygulamak ayrı şeydir bunun ayrımına da varırsın umarım büyüdüğünde.

soruna gelecek olursam; cemaat denen oluşum çok zamandır var bu ülkede ve her zaman bir şeyleri desteklediler veya desteklemediler çok kafaya takılacak bir durum değil kesinlikle sen yine partine oyununu vermelisin. cemaat halka şimdiye kadar direk etki edecek pek bir şey yapmadı onların amacı arka planda çalışmak atıyorum okul açacaklarsa arsa iznini daha kolay almak falan tabii sonu nereye varır bilmiyorum ama aktif bir şekilde pek bir şeye karışmaz onlar o yüzden tekrar söylüyorum bence takılma cemaat-chp ilişkisine.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (03.02.14 18:48:27) 
Hala Akp hangi özgürlüğünüzü kısıtladı diyebiliyor adamlar. Gidin içeri alınan yazarlara, akademisyenlere, subaylara sorun. Muhalif oldukları için talimatla işinden attırılan gazetecilere, tiyatral narkotik operasyonlarla itibarsızlaştırılan sanatçılara sorun. Ya da gidin Ali İsmail'in anasına, Abdullah'ın babasına, Lobna'nın kardeşine sorun. Onlar anlatır size hangi özgürlüğün kısıtlandığını.


  • youkoso hitori bocchi  (03.02.14 18:50:01) 
Adam kamuya ait parka çadır kurarsa bu hakkı ihlal eder. Orası 3-5 çapulcunun değil benim de parkım.
Kırmızı elbiseli kadın olayı ise tamamen şov... Tıpkı polis barikatlarının önünde kitap okuyan, polise karanfil atan, çöpleri toplayan sözde masum eylemcilerin yaptığı gibi.
Ha bu tarz kanunsuz eylemleri engellemenin yöntemleri tartışılır. Elbette ki bunun yöntemi sabahın 5 inde çadır yakmak, olur olmadık yerde gaz sıkmak, coplarla adam dövmek olmamalı...

Ki o çadırları yakan tiplerin paralel yapının adamları olduğu ortaya çıktı. Olayların kıvılcımı o çadır yakma olayı ile başladı ve hükümeti devirme raddesine ulaştı
  • ne nicki be  (03.02.14 18:52:18) 
@proletarier aller lander vereinigt euch

Şahsî fikrim bir ülkede seçilmemiş, atanmamış olan resmî bir kurumla bağlı olmamasına rağmen hiç kimsenin fetullah gülen kadar güçlü olmaması gerek . Demokrasi gereği bu. Yoksa öyle polisin içine girerse yasa nın içine girerse yaşadığımız sadece sözde demokrasi olur ki öyle. Bu adam dahada güçlenirse yakında siyasi güç kendisine sormadan adım atamayacak hale gelecek. Paralel yapı çok yerinde bir tabir. Tabi bunu yaratanında buna en çok küfredenin de aynı kişi olması ironik.
  • LoRdS31  (03.02.14 19:02:36 ~ 19:11:10) 
al partiye oy verin benim gibi. tepki oyu.


  • beter olun  (03.02.14 19:12:04) 
@LoRdS31 öyle diyorsun doğru diyorsun ama en başta devletler zaten güç sahiplerinin kurdukları birer sistem ve doğal olarak da onlara hizmet ederler. yani devlet göstermelik bir otoritedir, asıl otorite sahibi onu kullanan kişilerdir.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (03.02.14 19:34:06) 
nerde okudum hatırlamıyorum ama cemaat bbp'yi destekleyecek diye okumuştum ama ne kadar doğrudur bilemem.


  • kugsel adam  (03.02.14 20:58:43 ~ 21:02:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.