[]

müzisyen vizesi

almanya'ya bir konserde çalmak için gideceğim. daha önce fransaya gitmiştim aynı sebepten. orda yaşayan tur menejerimin tavsiyesi ile fransız konsolosluğuna çalmak için gideceğimi söylememiş, davetiye mektubu ile turist vizesi almıştım. Bunun sebebi beni çalmam için çağıran mekanın vergi ödemek istememesiydi.

şimdi aynı durum almanya için de geçerli. ancak bu turist vizesi durumu beni rahatsız ediyor. ilki konsoloslukta yalan söylemek zorunda kalıyorum.ikincisi pasaportumda geçmişteki birçok ülke vizesi kafalarında "bukadar gezecek kadar zengin mi?" sorusu uyandırabilir. kendilerine başvuru sırasında verdiğim gelir ile ilgili belgeler , bukadar sık turistlik gezi yapabilecek gelire sahip olduğumu desteklemiyor:D

kısaca soruma geçeyim. almanya üzerinden cevaplarsanız sevinirim.

bir müzisyen olarak ne tür vize almak en mantıklısı. turist vizesi mi alayım . yoksa çalan müzisyenlere uygulanan ticari vize mi alayım. ticari vizeye başvursam gerçekten alman hükümetinin isteyeceği vergi büyük mü olur? ya da ticari vize almak için bir müzisyen olarak negibi belgeler vs. hazırlamak gerekir.

 
gezecek kadar zengin değiline bakmazlar hatta çok vizen varsa aa gidiyor geliyor sorun yok derler.


  • darknum  (15.05.09 21:45:49) 
hatta bu kadar gezecek kadar zengin olmanızı düşünmeleri, iyi bir şeydir. oo elemana bak helal olsun, heryeri görmüş bizi de mutlaka görmeli, derler..


  • kabablanka  (15.05.09 22:26:20) 
işte sorun evraklarda okadar gezecek gelirimin olmadığı yazması :)


  • jackdied  (15.05.09 23:38:26) 
bugun izledigim bi habere(ntv sanirim) gore almanya artik otobus soforleri, sanatcilar ve sporculardan vize istemeyecekmis. bunu bi arastir istersen. zamanin varsa kovala derim.


  • vecihi  (16.05.09 00:56:27) 
gerçi bir miktar farklı olmakla birlikte kardeşim bir workshopa katılmak için kültür vizesi aldı müzisyen olduğu için..dolayısıyla 1 hafta gibi bir süre baklemesi gerekmedi..yalnız konser organizasyonundan şu tarihte şurada çıkacak gibi bir yazı alman gerekli..kültür vizesinin vergi gibi bir olayı yok..biraz daha esnetmiş gibi almanya vize işini artık direk faksi da kabul ediyorlarmış..haa bir de dikkat et elçilikteki kraldan çok kralcı köpek muamelesini büyük aşkla yapan çalışanlarla laf dalaşına girme..ağzınla kuş tutsan vermiyorlar sonra (fakir ama gururluyum)Düzgün giyin eğer ankara'daki elçiliğe gidiyorsan kendini ghetto ortamına hazırla ki şaşkın bu ne be bakışını yakalamasınlar..(gaz odaları ve kazan dairesi eksik bir tek :D)..

ha bir de paranın nereden geldiği onları ilgilendiren bir şey değil kalacağın süre kadarını günlük 50 euro muydu öyle bir şeydi onu belgeleyebilmen yeterli..ama bir kez almanyadan schengen alırsan avrupa'da alamayacağın schengen vizesi olmaz ondan sonra öyle söyleyeyim..
  • perliva  (16.05.09 01:19:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.