[]

Kıl Dönmesi

Merhaba,

5-6 sene önce kıl dönmesi ile tanışıp, direkt doktora gitmiştim.1 muayenede ameliyat demişti. o sıra ailemden çok güzel bir sağlık sigortam vardı, en kral hastanede, süper koşullarla ameliyat olmuş ve atlatmış idim.

bugüne gelirsek, olayla tanışık olduğum için artık teşhisi kendim koyabiliyorum ve malesef sanırım ki kıl dönmesi tekrarlıyor. ve şu an hiçbir sağlık güvencem yok. çalışmıyorum (iş arıyorum hala), askere de gitmedim.

uygun fiyata, doğru bir şekilde tekrar ameliyat olmak istiyorum, ama nasıl halledeceğim konusunda hiçbir fikrim yok. benzer durumlar başına gelen eden varsa buradan ya da mesajla bilgilendirebilirse, tavsiye verebilirse çok memnun olurum. yer: istanbul yaş:26
şimdiden teşekkür ettim.

 
25 yaşını aştığın ve hiçbir yerde çalışmadığın için sağlık sigortan olmadan o işler zor. bulunduğun yerdeki kaymakamlığa gidip gelir testi yaptırman gerekiyor. senin durumundaki birinin genel sağlık sigortası yaptırması için önce bu gelir testi yapılıyor. aksi takdirde zaten sana şu an her ay en üst düzeyde sigorta primini kitliyorlar. gelir testine göre g1-g2 vs diye sınıflar var bunlardan birine dahil edip, senin sigorta primini belirliyor ve gss yapılmış oluyor. g1 sınıfı en alt sınıf 30 küsür tl ödüyor her ay. g2, 100 tl civarında.

bununla ilgili şu başlıkta epey bilgi var:
eksisozluk.com

bu arada belirtmeyi unuttum; seçim arefesi nedeniyle milyonlarca kişinin binlerce liralara varan gss prim borcunu çok sevgili devlet büyükleri mağduriyetin önlenmesi adına affedebilirlermişmişmiş. prim borcunu yatırmak için acele etmeyin diyorlarlarlar.
  • Huan8  (03.02.14 11:27:22 ~ 11:29:27) 
@Huan8 gelir testi ve gss olaylarını biliyorum. ama yaptırmak istemiyorum. 2-3 aya iyi kötü bir işe gireceğimi düşündüğüm için yaptırmak istemiyorum.

eğer gss'm olsaydı ameliyat ücreti ne kadar fark edecekti ki? ya da nerede olacaktım ameliyatı? sigortam olmadan yapmaya kalkarsam total ne kadara mal olur?
bunları öğrenmek istiyorum aslında.
  • peste  (03.02.14 11:33:14) 
şurada borç sorgulamayı anlatmışlar: eksisozluk.com

eğer ki borcun uçuk bir rakama doğru gitmişse, bunun nedeni yaptırmak istemediğin her ay sana sanırım g3 sınıfından primi kitlemeleri oluyor ki bu da bence iyi bir şey değil. testi yaptırmanın avantajı sana kitleyecekleri primi düşürmek anlamında iyi olabilir. öbür türlü gelirin yüksek kabul edilip şıpadanak yapıştırıyor herifler.

gss olsaydı veya olmasaydı ameliyat ne kadar olurdu bilgim yok, benimkisi sadece tavsiye. sanırım sigortan olmadığından devlet hastanesinde sigortanın ödediği para + senin ödeyeceğin para şeklinde olurdu. sigortan varsa zaten sgk bunu karşılıyor. özel hastanelerden birini arayarak daha sağlıklı bilgi alabilirsin belki.
  • Huan8  (03.02.14 11:41:49) 
Askere gidip askeri hastanede olmakta bir çözüm ayrıca hava değişimi alırsın o süre boyunca.


  • lqual  (03.02.14 11:50:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.