[]

Kedi bakmak kolay diyen ilk kişi kim lan?

getirin onu bana.

şu an evde 4 kedi var.

birinin lenf bezleri ayalrdış şiş, indiremiyoruz. bir de üstüne hamile kaldı.
birinin bütün sistemler çökük zaten. sürekli takip ediyom. ona yine alıştım da günde 4 kere batticon+krem sürüyom şimdi. ergen çünkü akneleri var.
biri kızgınlıkta, sürekli bağrış çağrış. ayrıca göz kapağı dönmesi var sürekli pansuman yapıyorum. he bir de bunun da aknesi var, batticon+krem buna da geçerli.
sonuncusu da ameliyatlı. zaten hayatımda gördüğüm en agresif kedi. delirtiyolar beni lan.

sürekli bi kediyi enseden tut dur ötekine damla damlat vay efendim oğlan kıza mı atladı aman canım cam açık mı kaldı kedi kaçmasın.

edit: he bu arada birinin ağız da pert ona da gliserin iyot ikilisi sürüyom. unutmuşum :/
bıktım lan.

 
level atladınız. ulan bu kadar emek verecem madem, çocuk yapıyım bari demenize az kaldı...


  • compadrito  (03.02.14 00:52:01) 
:))))) güldüm ama kusura bakmayın. :)

komşunuza anahtarı verip kaçın derim.
  • kaymaktutmayansicaksut  (03.02.14 00:56:09) 
(sadece anlattığına dayanarak söylüyorum bunu, sonuçta tanımıyorum seni) çocuğunu aşırı ilgiden boğan ebeveynler gibisin, hani şu küçüklüğünde titizliklerinden aman hasta olur aman birileri üzer zarar verir düşüncesinden hem sosyal hem madden çocuğuna izole bir hayat yaşatıp, sonra bıraktığında çocuğun sudan çıkmış balığa dönmesine sebep olanlar var ya, onlardan.

bırak ne halleri varsa görsünler çok aşırı bişey olmadığı sürece, geçenlerde benimkisi kusuyodu mesela benim benzer durumda kullandığım bi hapı ezip verdim şırıngayla, iyileşti, param olsaydı yine aynı durumda veterinere götürürdüm. böyle durumlarda yani.

akne kremi nedir ya kediye. böyle böyle hayvanlar doğasından uzaklaşıyo. ben bile kullanmadım bi insan olarak öyle bişey.
  • dafaiss  (03.02.14 00:57:00) 
Bir kedi bakmak kolay da dört kedi bakmanin kolay olduğunu soyleyen kimmis


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (03.02.14 01:05:54) 
@compaditro onu köpek söyletti şimdiden. evet dört kedinin yanında bir de köpek var. deli sikti çünkü beni. :/

@kaymaksızsüt komşu olmaz da hepsini kargoyla birilerine itelemeyi düşünüyorum. olmadı çöpe atıcam.

@dafaiss kedide sürekli tekrarlayan akne aşırı inatçı ve acı veren bir şey. ergen demem tamamen geyik. o akne kendi kendine geçmiyor ve ciddi acı veriyor hayvana. insandaki gibi değil yani.
ayrıca kedinin kusması durumunda şanslıymışsın. kedinin her kusması ciddi değildir tabi ki ama benim kedim bundan birkaç ay önce kusmaya başladı, bir hafta sonra az kalsın kaybediyorduk. toparladık allahtan, ilaç kullanarak tabi.
  • mutevazi  (03.02.14 01:15:23) 
ohooo ben büyük kedimin sağlık sorunlarını atlatsam, veterinerdeki hesabımızı yazsam bitmez.

bunlar canlı, biblo değiller naparsınız. :(
  • mea maxima culpa  (03.02.14 01:18:04) 
hatırlatmak istemem ama yavrular gelince ne yapacaksınız, malum anne kedi evde terör estirecek?! sabır çekin, olmadı daha kuvvetli ilaçlara( dolayısıyla tesiri daha çabuk olacaklara) geçin ve devam edin.


  • kaymaktutmayansicaksut  (03.02.14 01:22:53) 
@mea maxima culpa bu büyük kedilerde bir sıkıntı var galiba. benim büyük de çok fena. bana "kedi ağbi yeaaa ne masrafı olacak" dedilerdi de hayvan eve bir geldi toparlayana kadar bir ayda 5000 lira para bulut oldu. o zamanları anmak bile istemiyom artık.

@kaymaksızsüt :((( valla kara kara düşünüyom ne olacak o doğum yapınca.
  • mutevazi  (03.02.14 01:24:23 ~ 01:25:17) 
veteriner hekim de her zaman çözüm değil, yani param olsa bile gözümün önünde acıdan kıvranmadığı sürece götürmem artık aşı vs dışında.
birinin ölüm sebebi bir baytardı çünkü, aynı bu kusan kedim gibi başlamıştı o da.

www.eksiduyuru.com

demek istediğim çok ilgilenince ya da üzerine titreyince, tabiri caizse obsesifleştikçe bişeyler buluyosun illa ki seni çıldırtacak. yani tek bir tavır üzerinden teşhis falan koymaya çalışıyo değilim, bunun patolojik bişey olduğunu da iddia etmiyorum ama üzerinde bir düşün bence. obsesif kompülsifler de benzer tavırlar gösteriyolar mesela temizlik konusunda, en küçük şeyi bile kocaman büyütmek.

kedilerinin her ayrıntısının gözüne batmasını engelleyecek bişeylerle meşgul ol ya da bi süre birilerine emanet etmeli belki de. yazdıklarım saldırganca algılanıyosa özür dilerim, yani okuduklarımdan anladığım bu sadece, yanlış da olabilir pekala.
  • dafaiss  (03.02.14 01:24:31) 
@dafaiss güvenilir veteriner şart yalnız. ben en az iki üç veterinere götürürdüm kedilerimi teşhise ikna olana kadar, şimdiki veteirnerime güveniyorum allahtan.

bu arada kedilerime karşı takıntım var evet. daha önce yazmıştım hatta:
eksiduyu.ru

ama uzak kalınca emanet edince falan da geçen bir şey değil bu. üç ay ayrı kaldım her gün hop oturup hop kalktım ki çok güvendiğim insanlarlaydı.
gerçi şu an emanet edecek kimsem de yok, zaten kedilerin ikisi benim değil emanet :)
  • mutevazi  (03.02.14 01:29:26) 
bir ara benzer bi tavır içindeydim kedilerime karşı, yani bunu bişey ima etmek için falan demiyorum, öyle anlaşılıyosa özür dilerim, sonuçta sseni tanımıyorum; muzır bi büyüğüm sana bi sevgili lazım demişti, sonra haklı da çıktı diyebilirim sözüne riayet edince. yani bunu insanlarla ilgilenmek olarak de genişletebiliriz bir anlamda:)


  • dafaiss  (03.02.14 01:36:54) 
doğumdan sonra, tekrar kapıdan bacadan kaçmadan önce(kedim geçen sene nisan 14'ünde doğurup, arada derede hamile kalıp ağustos sonunda tekrar doğurmuştu)kısırlaştırın bari muhakkak.(sakın ha düşünmeyin daha emziriyor diye, süt kesilmiyor, ben kıyamadım daha emiyorlar diye,o ara gitti yine kıstırdı erkekler bunu) eğer daha birkaç günlük gebelikse düşük yaptırıcı iğneler var veterinerde(seçenek olarak sundum,taraftarı değilim, yapmadım)


  • kaymaktutmayansicaksut  (03.02.14 01:37:36 ~ 01:38:26) 
@kaymaksızsüt yok o sıkıntı olmaz muhtemelen evden çıkmıyor zaten hiç. evdeki azgın boğa giderse tabi. :/


  • mutevazi  (03.02.14 01:40:22) 
hasta olan tek bir kediye bile bakmak bazen zorken 4 kedi bakmak cidden problem olmalı. lakin sağlıklı "bir" kediye bakmak pek de zahmetli değil.


  • xin zhao  (03.02.14 03:55:56) 
@xin zhao ya bana mı böyle.denk geldi bilmiyorum ama bendekiler hiç sağlıklı olmadı ya. sürekli bi sorunları mutlaka var. hep oldu, oluyor.

olm sizin kedileriniz çok mu sağlıklı lan?
  • mutevazi  (03.02.14 13:09:46) 
bi evin bi kedisi valla insan üstüne titriyor :D. şimdilik pek bi sağlık sorunu yok. ha ilerde olabilir belki de, tek kedi olduğu için başedilebilir diye düşünüyorum. sayı artınca problem oluyor.


  • xin zhao  (03.02.14 14:38:07) 
Evdeki o iki emanetin sahibi olarak; nasıl öderim hakkını diyorum, başka da bir şey diyemiyorum.


  • istinyede bekle  (03.02.14 17:10:39) 
@istinyede bekle
sen düşünme kızım bunları şimdi. bakma bana söyleniyorum. ANAYIM BEN.

  • mutevazi  (03.02.14 22:13:58) 
Benim iki kedim var, hayatımız çok kolay. 4 kedi tabii zordur. Bir de şimdi hamile olan doğuracak evde en az 7 kedi olacak değil mi? Vah vah kolay gelsin.


  • hulahop  (06.02.14 12:51:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.