[]

Paris'te yemek

4 günlüğüne Paris'e gideceğiz ailece. İlk kez gidiyoruz. Jenerik turistik yerler civarında (Ressamlar Tepesi, Eiffel, Champs-Elysees, Seine kenarı vs.) yemek için fiyat/performans açısından iyi ve ekonomik yer önerisine ihtiyacım var. Otel(goo.gl) civarında da olabilir. Yemeğin çok değişik olmasına gerek yok pizza, makarna falan kurtarır. Alkollü olmasına da gerek yok. Ama sağlığı tehdit etmeyecek derecede mümkün mertebe ucuz olması önemli, euronun durumu malum :( bi el atın da sarsmayalım bütçeyi.




 
saint michel civarındaki yunan dönercileri denedim, zararsız. montmartre civarında o amelie'nin çekildiği Cafe des deux Moulins var, yemekleri iyi. eiffel civarında pek yemek yok açıkçası, öğün arası gidilebilir ya da monoprix gibi bir marketten paket sandviç alın gayet hesaplı. champs-elysees'den cüzdan yakmadan çıkmanın yolu ya mcdonald's ya da paul'den sandviç+içecek+tatlı kombinasyonu almak. illa restoran olacaksa pizza pino da var o caddede tavsiye edebileceğim.

cadde köşelerindeki cafe'lerin günlük menüleri de iyidir, kalabalık mekanları tercih ederseniz sıkıntı olmaz.

paris kendinden pahalı bir şehir. monoprix sandviçleri, paul/brioche doree menüleri, mcdonalds ve denk gelirseniz lübnanlı dürümcüler en ucuz ve sağlıklı seçenekler.
  • patricia kitten  (02.02.14 20:19:53) 
bu duyuruya mantıklı cevap yazmak çok isterdim ama ben en fazla tavuk dönercileri karşılaştırabiliyorum afiyet olsun eyfel kulesinde foto çekinmeyi ihmal etmeyin :s


  • malibug  (02.02.14 20:36:56) 
Paris'te ucuz yemeği unutun, en ucuz seçenekler sandviçler onlar da 5 euro civarı, tlye vurursan 16-17 tl ediyor. Eiffel civarında nehir turlarının kalktığı yerde Bateaux Parisien'in restoranı var, fiyatlar Paris için makul, biz Türkler için pahalı elbette.


  •   (02.02.14 20:42:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.