[]

körlüğe neden çare yok?

arkadaş 2014 yılındayız, nano teknoloji mi dersin, yüz nakli mi dersin her boka çare var, krlüğe neden çare yok? ya da var da ben mi bilmiyorum? erken müdahale ile ilgili bir olay mı? metin şentürk gibi zengin adamlar neden ameliyat olup tekrar görmüyorlar? tıp o kadar gelişmedi mi daha? nasıl ya, nerelere şaşırıyoruz, neler çıkıyor, insan robot bile yaptılar,körlüğe nasıl çare bulamıyorlar biri açıklasın nolur..




 
tabiki de gelişmedi daha..


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (02.02.14 16:39:29) 
çünkü sinir hücreleri bölünmüyor. öldükleri zaman yerine yenisini koyamıyorsun.


  • fayfim  (02.02.14 16:57:11) 
amk olayda o zaten, 2014'te hücreler yenilenemiyor ne acip


  • thehunterofthenight  (02.02.14 20:10:40) 
@thehunterofthenight
sanırım yanılıyorsun, daha geçen gün izlediğim belgeselde vardı daha hücrelerin kendini yenileyebilmesi..

durumu şu şkeilde basite indirgeyerek açıklamışlardı..

hücler bölünürken, kromozomlar ayrılıyor ve yeni hücreler oluşuyor. bu ayrılmayı sağlayan kısım her bölünmede yıpranıyor ve kısalıyor. eğer bu kısmın hasar görmesi önlenirse, o hücre sonsuza dek bölünebiliyor..

bunu yaşlı bir insanın deri hücresi üzerinde uyguladıklarında, doğal bölünme sayısının kat ve katı kadar hücreler bölünmüş ve hala bölünmeye devam ediyorlarmış. aynı zamanda hücrenin gençleştiğini de söylüyorlar.

sorun hücreyi yenilemek ya da bölünmesini çoğaltmaktan çok bunu amaç uğruna düzgün bir şekilde kullanabilmek, kanser hücreleri de sonsuza kadar bölünebilen güçlü hücreler sonuçta..

tam olarak belgeselden alıntıdır :)
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (02.02.14 20:31:40 ~ 20:32:51) 
körlüğün tek bir sebebi yok o yüzden henüz senin dediğin anlamda çare bulunamadı

ha ama sen katarakt ameliyatı, kornea transplantı, glokom tedavisini falan çözümden saymıyorsan yapacak bir şey yok

sinir hücreleri bölünmez. merkezi sinir sistemi hücreleri hiç bölünmez (periferik sinir sistemi "uzayabilir"). milyonlarca defa bölünen hücrelerin bile belirli bölünme sayıları vardır, 1 milyon 1'de artık bölünmez vs gibi.
  • la noix  (02.02.14 20:36:14 ~ 20:36:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.